Fotografie Workshop Eindhoven

Fotografiecursussen en Fotoworkshops nieuwe data

De nieuwe startdata onze fotografie cursussen en workshops staan weer live. Naast de vertrouwde fotografiecursus voor starters en de vervolgcursus is ook zomercursus weer terug en we hebben deze keer ook iets nieuws; de workshop foto’s organiseren.

Binnenkort wordt het aanbod nog verder uitgebreid met een Masterclass van maar liefst 5 dagen. Vergroot het plezier in je fotografie, intensiveer je manier van kijken en leer anderen raken met jouw foto’s.

In deze masterclass staat jouw fotografie centraal. Vijf dagen lang gaan we aan de slag met verschillende en verfrissende manieren om naar jouw foto’s, doel en strategie te kijken. We doen dit aan de hand van een stukje theorie, foto-opdrachten, diepgaande besprekingen en reflectie. Tijdens deze masterclass leren we van elkaar. Je leert samen, met en via je mededeelnemers je fotobewustzijn te vergroten.

Dat beloofd wat hou de website en de mail in de gaten. Hieronder een aantal workshops en cursussen uitgelicht. Wil je direct een overzicht van alle workshops en cursussen klik dan hier.

Fotocursus in 1 dag / Workshop Fotografie | Elke maand

Je wilt je camera beter begrijpen en jouw foto’s kunnen beïnvloeden met de juiste instellingen. In deze dagcursus fotografie voorzien we je van de basiskennis die je nodig hebt om van de automatische stand af te fotograferen. Na deze cursus kun je kiezen voor een van de halfautomatische standen of de volledig manuele stand. Geschikt voor fotografieliefhebbers met bijna alle soorten digitale camera’s.

Fotoworkshop in Eindhoven
Fotocursus in 1 dag / Workshop Fotografie | Elke maand

Workshop Portretfotografie
Workshop Filmische Portretfotografie

27 juni | Workshop Portretfotografie Filmisch

Tijdens deze workshop portretfotografie zal ik jullie laten zien, maar ook laten ervaren hoe je een shoot optimaal opbouwt.Ontdek hoe je kunt spelen met licht en met schaduw en hoe je techniek, creativiteit kan toepassen in je foto’s.

En leer communiceren met je model om nog sprekerende foto’s te maken. In deze 1 daagse cursus portretfotografie zal zowel de techniek als het creatieve vlak naar voren komen. Hoe kun je Strijp-S gaan zien als decor? We gaan niet werken vanuit een concept, maar we gaan improviseren en alles op Strijp-S bekijken en op wat voor manier we dat kunnen gebruiken om het beeld en sfeer in je filmisch portret te versterken.

Vrijdag 16 en zaterdag 17 juli | 2 daagse Zomer Fotografiecursus

Dit is de vernieuwde zomercursus van Fotoclub in twee dagen leer je de basisbeginselen van je camera en hoe je een goede foto maakt.

Tijdens deze cursus zul je vooral aan de slag gaan met je eigen camera. Fotograferen leer je het best door het zelf te doen.

Natuurlijk hoort er ook een stukje theorie bij, waar we ook de tijd voor zullen nemen, maar je gaat het vooral zelf ervaren. Bij mooi weer zullen we veel buiten bezig zijn, het is immers een zomercursus.

Zomer Fotografiecursus - Zomercursus fotografie - Fotocursus
Zomer Fotografiecursus – 2 dagen

Fotografie Workflow - Foto's Organiseren

Zaterdag 31 juli | Workshop Live Foto’s organiseren / Orde en structuur in je foto’s

Is je fotocollectie een chaos, wil je graag overzicht, een goede ordeningsstructuur, of nu eindelijk eens metadata toevoegen?

In deze workshop krijg je veel tips en veel tijd om samen met onze  foto organizers aan de slag te gaan! Tijdens deze workshop zijn er meerdere professionele foto-organizers aanwezig om je te begeleiden.

Van deze workshop heb je blijvend plezier en kan je altijd je foto’s terugvinden.

Zondag 29 augustus | Workshop Portretfotografie met natuurlijk licht

Tijdens de workshop Portretfotografie met natuurlijk licht ga je ontdekken hoe je techniek en creativiteit kunt gebruiken om portretfoto’s te maken.

We gaan werken met daglicht dat via de ramen naar binnen komt en we kijken hoe we het daglicht kunnen sturen. We gaan ontdekken hoe we buiten het licht kunnen sturen en hoe we er creatief mee om kunnen gaan.

Workshop Portretfotografie met natuurlijk licht
Workshop Portretfotografie met natuurlijk licht

Donderdag 9 september | Starterscursus Lightroom
Cursus Lightroom

Donderdag 9 september | Starterscursus Lightroom

Tijdens deze Starterscursus Lightroom leer je in vier lessen hoe Lightroom werkt, wat de sterke punten zijn van het programma, maar vooral hoe jij ermee kan werken. De Lightroomcursus hebben we in twee series opgedeeld. De eerste serie is vooral bedoeld voor jou als starter.

Heb je nog geen ervaring met een fotobewerkingsprogramma? Staan je foto’s overal en nergens op je computer of harde schijf? Wil je eigenlijk niet bewerken maar mis je toch iets in je foto’s?

Fotografeer je in jpeg+Raw maar heb je geen idee wat je nu met je Raw-bestanden moet doen? Vind je het lastig om je foto’s te selecteren? Dan is de Lightroom Starterscursus (LRS) de lessenserie voor jou.

Zondag 3 oktober | Workshop Artistiek Naakt

Playboy fotograaf Patrick Kaas zal je begeleiden in deze exclusieve workshop. Het naakte lichaam is al vanaf het begin van de fotografie een uitdagend en intrigerend onderwerp voor fotografen.

Tijdens de workshop geeft Patrick de nodige theorie, die hij live demonstreert met het model.

Na elk stukje theorie kan je zelf het gedemonstreerde toepassen. Hierbij zal Patrick de theorie uitdiepen tijdens het fotograferen, en tips geven over hoe de foto’s te verbeteren zijn. Er is veel ruimte voor vragen.

Workshop Artistiek Naakt
Fotoworkshop Artistiek Naakt

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *