Workshop Artistiek Naakt

Deelnemers
Maximaal 10
Vervolg / Gevorderd
Je kan je camera al instellen
Naslagwerk
Video, Foto's en Tekst
Prijs per persoon

Workshop Artistiek Naaktfotografie met Playboy fotograaf Patrick Kaas

Workshop Artistiek Naakt met Playboy fotograaf Patrick Kaas

Het naakte lichaam is al vanaf het begin van de fotografie een uitdagend en intrigerend onderwerp voor fotografen. Artistiek naakt is dan ook een tak van fotografie die de meeste fotografen eens willen uitproberen.

speel-met-schaduw

Het onderwerp leent zich ook perfect om te spelen met licht en schaduw, en dit is nu net iets wat je als fotograaf zou moeten beheersen. Artistiek naakt is dan ook niet alleen een bijzondere afwisseling van onderwerp voor menig fotograaf, maar zeker een terugkeer naar de basis van de fotografie, het spelen en beheren van het licht en de gemaakte schaduwen.

Het omgaan en het sturen van een model is een kunst op zich. Voeg hier  het  intieme aspect van het naakte  toe, en het wordt een stuk complexer. Voor zowel het (onervaren) model als de fotograaf.

Respect voor het model is in elke tak van fotografie belangrijk, maar in de naakt fotografie is het zeer kritisch. Tijdens de workshop wordt de interactie met het (naakt) model goed uitgelicht.

naakt-model
naakt-met-bloem

Het tweede belangrijke aspect wat bij de workshop aan bod komt is het werken met licht. De kwaliteit ven het licht en de impact op het uiteindelijke beeld wordt uitgediept. Dit in combinatie met de pose van het model. Minuscule aanpassingen op de pose geven vaak een wereld van verschil voor het beeld.

Tijdens de workshop geef ik wat theorie, die ik live demonstreer met het model. Zodat de deelnemers goed kunnen zien wat de theorie inhoud. Na elk stukje theorie komen de workshop volgers zelf in actie. En kunnen ze het gedemonstreerde zelf op de foto zetten. Hierbij zal ik de theorie uitdiepen tijdens het fotograferen, en tips geven over hoe de foto’s te verbeteren zijn. Er is veel ruimte voor vragen, voor mij een essentieel gedeelte van een workshop.

Meedoen met de workshop Artistiek naakt? Je hebt slechts twee dingen nodig:

1. Een digitale camera. Het hoeft geen spiegelreflexcamera te zijn, als er maar een A, een S of M stand op zit. (Mocht je toch twijfelen, overleg dan even vooraf).
2. Je camera moet je kunnen bedienen. Er is geen tijd om uitleg te geven over de werking van je camera. Heb je nog geen controle over je camera? Volg dan deze workshop

Wat je in ieder geval kunt verwachten:

• Het omgaan en het sturen van een naakt model.
  • Het spelen met licht en schaduw.
    Lichtopstellingen die geschikt zijn voor artistiek naakt.
  • Poses die vleiend zijn voor artistiek naakt fotografie.
  • Veel ruimte om zelf te schieten.
model

Wat mee te nemen naar deze workshop artistiek naakt:

• Een spiegelreflexcamera (of systeem camera die geschikt is voor studio fotografie).
  • lege geheugenkaartjes.
  • Een basis kennis van fotografie en een gezonde nieuwsgierigheid.

Fotoclub.nl dé nr.1 fotografie community

Afgezien van kennis en vaardigheden biedt Fotoclub.nl je meer. We zijn namelijk écht een club. Eenmaal aangesloten, krijg je voor altijd toegang tot de online omgeving waarin je alle lessen van de dagcursus fotografie nog eens rustig kunt nalezen. Daarnaast is er de mogelijkheid om jouw (huis)werk binnen jouw eigen cursusgroep óf zelfs binnen de hele fotoclub community te delen. Zo kun je elkaar creatief stimuleren, feedback geven en ontvangen, tips delen, of samen afspreken om fotografie uitstapjes te maken bijvoorbeeld.

Wat neem je mee naar huis?

• Kennis over hoe  samen te werken met een naakt model.
  • De Techniek spelen met licht.
  • Je weet hoe je foto's met impact creërt

Praktische informatie fotografie workshop Artistiek naakt:

Duur workshop: 10:00 uur tot 14:30 uur (inclusief lunch)
Kosten: 150 euro
Maximum aantal deelnemers: 10
Gastdocent: Patrick Kaas

Onderwerpen

Workshop Artistiek Naakt

In deze workshop leer je hoe je kunt spelen met licht om foto's met impact te maken. Daarnaast leer je ook hoe je een naakt model het beste kunt begeleiden tijdens de shoot.

Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!

Meer dan 1300 cursisten gingen je voor
Workshop Artistiek Naakt 150,-

Kies een startdatum

Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!

Meer dan 1300 cursisten gingen je voor
Workshop Artistiek Naakt 150,-

Veel geleerd tijdens deze workshop. Het model heeft veel ervaring en dat was zeker een pluspunt. Ik ben heel tevreden. Een dikke 10.

Sylvia Vaessen
Fotoclub lid

Ik vond de cursus leerzaam. Wel met de kanttekening dat er voor mij te veel tijd verloren ging met gesprekken over integriteit, welk wat ten kosten ging van de tijd die beschikbaar was voor de techniek. Oeverings wil ik wel melden dat zowel de cursusleider als het model het goed gedaan hebben. Bedankt.

John Banken
Fotoclub lid

Rustige uitleg en introductie. Goede aanwijzingen met een ervaren model.

Caspar Bosma