Fotografie Workshop Eindhoven

Lifetime Lid
Fotografie Community
Locatie Eindhoven
Torenallee 30, 5617 BD
Deelnemers
Maximaal 10
Starters / Beginners
Je hebt geen ervaring nodig
Naslagwerk
Video, Foto's en Tekst
€65
Prijs per persoon

Dagcursus fotografie van de automatische stand af! Deze workshop gaat altijd van start!

Fotocursus in 1 dag. Workshop Fotografie in Eindhoven.

Je krijgt complimenten over je foto’s. Je vindt het leuk om te fotograferen, je leert de juiste momenten en een goed perspectief steeds beter te kiezen.

Jouw foto's zijn het resultaat van jouw manier van kijken. Maar soms loop je tegen dingen aan.

Voor jouw persoonlijke groei als fotograaf is het tijd voor een stukje techniek. Een goede keuze hiervoor is onze fotografie workshop ‘Van de automatische stand af’ in Eindhoven.

Heel erg leuke en goede workshop gehad :) Veel geleerd, gelukkig geen saaie theorie maar maar gewoon lekker fotograferen. Ik weet nu hoe ik mijn camera moet bedienen, geen automatische stand meer voor mij!

Danielle Geelen

Je wilt je camera beter begrijpen en jouw foto’s kunnen beïnvloeden met de juiste instellingen. In deze dagcursus fotografie voorzien we je van de basiskennis die je nodig hebt om van de automatische stand af te fotograferen. Na deze cursus kun je kiezen voor een van de halfautomatische standen of de volledig manuele stand. Geschikt voor fotografieliefhebbers met bijna alle soorten digitale camera’s.

Fotografie workshop Eindhoven

Je leert in 1 ochtend of middag hoe je van de automatische stand af komt en je camera kan bedienen met diafragma, sluiterijd en ISO-waarde.

De dagcursus fotografie bestaat uit een leerzame ochtend, middag of avond. We behandelen de verschillende standen en de instellingen sluitertijd, diafragma en ISO. Zo leer je jouw camera handmatig in te stellen, beweging en bevriezing vast te leggen en te werken met verschillende scherptediepte niveaus.

Dit was echt een gevalletje 'had ik eerder moeten doen!' Een fijne combi tussen theorie en praktijk met een hele fijne sfeer! Top docent met duidelijke uitleg en een aanstekelijk enthousiasme. Veel geleerd en nog veel te leren over. Ik ben klaar met deze cursus, maar nog zeker niet met Fotoclub!

Anouk Peters

Wat je in ieder geval kunt verwachten:

 • De niet-automatische standen van jouw camera (diafragmavoorkeur, sluitertijdvoorkeur en manual);
 • De effecten die te bereiken zijn met sluitertijd (beweging & bevriezing);
 • Beïnvloeden van scherptediepte met het diafragma (achtergrond onscherp);
 • Effect van ISO, sluitertijd en diafragma op de belichting.
 • Controle over je eigen camera

Meedoen met de fotografie workshop in Eindhoven? Je hebt slechts twee dingen nodig:

 1. Een digitale camera. Het hoeft geen spiegelreflexcamera te zijn, als er maar een A, een S of M stand op zit. (Mocht je toch twijfelen, overleg dan even vooraf).
 2. Een middag of avond beschikbaarheid.

Fotoclub.nl dé nr.1 fotografie community

Afgezien van kennis en vaardigheden biedt Fotoclub.nl je meer. We zijn namelijk écht een club. Eenmaal aangesloten, krijg je voor altijd toegang tot de online omgeving waarin je alle lessen van de dagcursus fotografie nog eens rustig kunt nalezen. Daarnaast is er de mogelijkheid om jouw (huis)werk binnen jouw eigen cursusgroep óf zelfs binnen de hele fotoclub community te delen. Zo kun je elkaar creatief stimuleren, feedback geven en ontvangen, tips delen, of samen afspreken om fotografie uitstapjes te maken bijvoorbeeld.

Wat neem je mee naar huis?

 • Basiskennis fotografie omtrent de instellingen van jouw camera
 • Manuele en halfautomatische skills
 • Nieuwe contacten om je hobby mee te delen
 • Toegang tot de digitale omgeving van fotoclub
 • Een officieel certificaat

Praktische informatie fotografie workshop Eindhoven:

Tijden: De workshop wordt gemiddeld 1x per maand gegeven en betreft dat een middag of avond. Kijk op het rooster rechts in beeld welke dag jou het beste past. Als je op de datum klikt, worden de tijden zichtbaar.

Locatie: Onze cursuslocatie in Eindhoven bevindt zich op Strijp-S, en is met openbaar vervoer goed te bereiken (treinstation Strijp-S).

Inbegrepen: Lesmateriaal, koffie en thee is aanwezig. Niet inbegrepen zijn reis en parkeerkosten.

Onderwerpen

1

Van de automatische stand af

We starten weer over...

Meer dan 1900 cursisten gingen je voor
Fotografie Workshop Eindhoven 65,-

Kies een startdatum

Zaterdag Ochtend
Zaterdag 21 jan 2023
Vol
Les 1 21 jan 2023 09:30 - 12:30
Meer dan 1900 cursisten gingen je voor
Fotografie Workshop Eindhoven 65,-
Zaterdag Ochtend
Zaterdag 04 feb 2023
09:30 tot 12:30 uur
Nog 3 van 11 plaatsen vrij
Les 1 04 feb 2023 09:30 - 12:30
Meer dan 1900 cursisten gingen je voor
Fotografie Workshop Eindhoven 65,-

We starten weer over...

Meer dan 1900 cursisten gingen je voor
Fotografie Workshop Eindhoven 65,-

Afgelopen zaterdag heb ik de cursus gevolgd. Het was een enerverende ervaring. Marcel is een enthousiaste leraar. De uitleg, samen met de verstrekte handige folders, was duidelijk. Leuk om met je camera te leren spelen. Na 3 uur was het ook genoeg. Alle info moest even bezinken. Later in de middag heb ik geoefend bij een vijver en in mijn tuin. Heel fijn om meer inzicht te hebben.

Avatar
Reinskje Doornbos
Fotoclub lid

Een heel heldere cursus. Marcel neemt je stap voor stap door de verschillende standen van je camera heen. Met kleine opdrachten leer je alle verschillen. Nu veel oefenen.

Avatar
Martine Prins
Fotoclub lid

Fijne introductie cursus over de basis principes van fotografie. Er wordt ook persoonlijke aandacht besteed aan iedereen en je leert je eigen camera beter kennen. Marcel geeft met veel enthousiasme en geduld uitleg. Het was een gezellige en leerzame ochtend. Zeker aan te raden als je wilt beginnen met fotografie!

Avatar
Judith van Valenberg
Fotoclub lid

Heel goede workshop om je fototoestel te leren kennen. Tempo is rustig en dat is perfect omdat er zo voldoende gelegenheid is om te oefenen met de instellingen van het fototoestel.

Avatar
Ubald Kuijpers
Fotoclub lid

Het was een super leerzame eerste introductie met camera op M stand! Ik heb er enorm veel van geleerd en heb er veel energie van gekregen om met mijn eigen camera aan de slag te gaan. Marcel heeft een leuke dynamiek met theorie en daarna gelijk oefenen! ook veel mooie voorbeelden komen voorbij. er was ook handig cursus materiaal zoals kaartjes waarop tips stonden over sluitertijd en diafragma. daardoor kon je makkelijk nog even spieken om jezelf te verbeteren. Marcel heeft ook fijn geholpen als het niet lukte of als je vragen had. Top intro! Mooie aanloop naar de beginnerscursus als je het mij vraagt

Avatar
Liona Dankers
Fotoclub lid

Door aan de workshop deel te nemen heb ik mijn nieuwe camera leren bedienen en weet ik hoe ik met de A S en P kan werken. De uitleg over de M heb ik als waardevol ervaren maar dit laatste deel van de workshop was teveel voor mij waardoor dat niet is "blijven hangen" n het geheugen maar die andere drie wel. Dat heb ik ervaren als poeren winst voor het gebruik van mijn camera

Avatar
Jan Cuperus
Fotoclub lid

De cursus ochtend was zeer leerzaam en plezierig. Een praktische aanpak werd gecombineerd met veel handige tips en tricks uit de praktijk. Marcel heeft een hele vriendelijke en duidelijke stijl wat sterk bij droeg aan de plezierige sfeer tijdens de bijeenkomst.

Avatar
Jacques Sars
Fotoclub lid

Door deze cursus heb ik mijn camera beter leren kennen! Het is vooral een informatieve cursus waar je theorie krijgt en daarna aan de slag gaat bij elk onderdeel en daar oefeningen mee doet met je camera zoals bijvoorbeeld, waar zitten de knoppen, wat betekend het en hoe kan je het aanpassen. Dit is de basis en als je dit snapt dan kan je het overal toepassen. Ik ben zeer tevreden en ga deze kennis doorpakken!

Avatar
Britt van der Looy
Fotoclub lid

Ik heb de workshop als zeer leerzaam ervaren. Marcel legt het heel goed en simpel uit. En hij gaat net zo lang door tot dat je het begrijpt. En door het vele oefenen pak je het sneller op. Ik heb meer geleerd hoe mijn camera werkt, en hoe ik eindelijk van de automatische stand af kan gaan. Door de workshop heb ik weer helemaal zin gekregen om verder te gaan met fotograferen. Op naar de mooie foto's. Dit is echt de workshop , voor iedereen die beter wil leren fotograferen en eindelijk eens van de automatische stand af wil. Roelanda Prins

Avatar
Roelanda Prins
Fotoclub lid

Het was een leerzame ochtend met veel praktische informatie. Bovendien opdrachten waardoor ik meteen kon zien waarom een foto mislukt of juist wel goed wordt. Een goede opstart voor een vervolgcursus.

Avatar
Anke Petersen
Fotoclub lid

Leuke en leerzame workshop. Door te oefenen kan je gelijk de theorie in de praktijk brengen en krijg je daar weer tips over.

Avatar
Eva Heemskerk
Fotoclub lid

Gisteren de workshop basisfotografie van Marcel gehad. Ontzettend veel geleerd op een ontspannen en leuke manier. Zeker een aanrader voor wie wilt leren om de manuele stand van de camera te gebruiken!

Avatar
Selina van Osch
Fotoclub lid

Perfect. Duidelijk en precies wat je wilt weten. Ik raad een cursus zeker aan. Al vaker een poging gedaan om van de automatische stand af te komen en deze keer is het echt gelukt. De combi van theorie en opdrachten is perfect. Iedereen kreeg daarnaast individueel tips voor het gebruik van de eigen camera.

Avatar
Karen Hover
Fotoclub lid

Niet alleen de taaie theorie, maar ook meteen oefenen. Goed is dat docent echt checkt of je het begrepen hebt. Er gaat een wereld open!

Avatar
Ghislaine Snoeren
Fotoclub lid

Duidelijke en rustige uitleg van Marcel. Marcel nam de tijd voor iedereen om mee te kijken hoe hem/haar toestel werkt(e) en gaf daar dan tips voor . De theorie is taai maar Marcel werkte deze af met een vrolijke noot en een kwinkslag. Veel geleerd voor een beginner en ik zit eraan te denken om de cursus fotografie voor beginners te gaan doen. Maar het begin is gemaakt met deze korte maar goede cursus.

Avatar
M Bergh
Fotoclub lid

De sfeer tijdens de workshop was erg goed. De workshop zelf werd erg helder en duidelijk gegeven met duidelijke praktijk opdrachten om direct de theorie ook in gebruik te begrijpen. Ook werd je praktijkopdrachten gecontroleerd om er zeker van te zijn dat je de stof begrepen had. Kortom, na het volgen van deze cursus ga je gegarandeerd naar huis met nieuwe fotografie vaardigheden!

Avatar
Damon Bergkotte
Fotoclub lid

Ik vond het heel erg leerzaam, ook fijn dat je meteen wat je als theorie krijgt uitgelegd proberen en oefenen op je camera. Je kan al je vragen stellen. Ik vond het een fijne en goede workshop. Bedankt!

Avatar
Kelly Vermeulen
Fotoclub lid

Laat ik beginnen met te benadrukken dat meningen en ervaringen zullen verschillen. Voor mij was deze workshop niet wat ik ervan gehoopt had. Twee dingen waren hierin bepalend. Ik had gehoopt meer te leren en had een meer praktijk gerichte workshop verwacht (hier leent de locatie zich fantastisch voor). Wat in de workshop voorbij kwam had ik in een uurtje online rondneuzen ook geweten. Daarnaast kreeg ik de indruk dat degene die de workshop gaf hier niet veel ervaring mee heeft. Of zich hier niet bepaald comfortabel bij voelt. Zelf goede foto's kunnen maken wil niet zeggen dat je in staat bent om anderen op een enthousiaste en levendige manier mee te nemen in de wereld van fotograferen. Al met al jammer en een toch wel teleurstellende ervaring. Maar ja, dat weet je natuurlijk niet van te voren.

Avatar
Kjeld Gruben
Fotoclub lid

Een hele fijne cursus om de eerste stappen te maken met fotografie. Marcel maakt je enthousiast en laat zien dat er zoveel meer uit je camera te halen is.

Avatar
Daphne de Ruiter
Fotoclub lid

De cursus heeft volledig voldaan aan mijn verwachtingen! Goede tips gekregen en precies genoeg individuele aandacht (niet te weinig ook niet te veel). Ik kijk er nu al uit naar vervolgworkshops!

Avatar
Cosmin Broasca
Fotoclub lid

Zonder al te veel ingewikkelde poespas heeft Marcel me wegwijs gemaakt hoe ik aan de slag kan met met mijn digitale camera. Sluitertijd, Diaframa en ISO: met korte praktische oefeningen kijk ik letterlijk door mijn camera naar wat met een handmatige instelling mogelijk is. Een ontdekking!

Avatar
Nelleke Steijven
Fotoclub lid

Goede basis uitleg voor beginners die op zoek zijn naar een korte cursus.

Avatar
Angela Donkers
Fotoclub lid

Marcel weet op bevlogen en prettige manier zijn kennis over te brengen en je de basis van het fotograferen te leren. Oefenen maakt het niet meteen een theoretisch gebeuren. Het is wel afhankelijk van de mogelijkheden van je camera wat je eruit kunt halen.

Avatar
Ilonka van den Heuvel
Fotoclub lid

Super fijne en duidelijke cursus

Avatar
Demi Banken
Fotoclub lid

Marcel is iemand die helder in Jip en Janneke taal een aantal basisprincipes kan uitleggen van de camera. Ik heb veel goeie tips gekregen die je normaal niet zo snel zal tegen komen als je zelf op zoek gaat. Hij heeft een aantal basisinstellingen van mijn Nikon camera veranderd waar ik zelf ook niet opgekomen zal zijn. Ondanks dat ik de basisprincipes al wel kende heb ik er toch veel aangehad en ben lekker aan de slag gegaan. Mijn doel is bereikt. Marcel bedankt, en zeker tot de volgende keer!

Avatar
Rob Verhoeven
Fotoclub lid

Heldere uitleg over de basis van fotografie. Zeker een aanrader voor iedereen die een camera heeft maar er (te) weinig mee doet.

Avatar
Bas van der Aa
Fotoclub lid

Zeer duidelijk verhaal, een heleboel opnieuw ontdekt. Smaakt naar meer!

Avatar
Marc Vriens
Fotoclub lid

Marcel is een spontane kerel, die fotografie in Jip en Janneke taal uitlegd en je vervolgens hiermee aan de gang zet waardoor je de theorie meteen toepast en dit beter blijft hangen dan bij een online cursus bijvoorbeeld. De workshop is zo goed bevallen dat ik de vervolgcursus ook wil gaan doen.

Avatar
Johnny Velings
Fotoclub lid

Een eigentijdse en leerzame cursus. Lastige begrippen worden helder en toepasbaar. Je kunt direct aan de slag met die toch minder abracadabra camera om heerlijke plaatjes te schieten. Smaakt naar meer.

Avatar
Tamara Valentijn
Fotoclub lid

Ik heb mogen deelnemen aan de eerst gegeven cursus na de versoepeling van de Corona maatregelen. Hierbij werden de nog geldende regels op een prettige manier toegepast zonder een ongemakkelijk, afstandelijk gevoel te creëren. Een enorm leerzame cursus van een persoon waarvan zowel fotografie als het geven van cursussen en workshops een passie is, en dat merk je!

Avatar
Birna Schrooders
Fotoclub lid

Een hele leuke cursus! In een ochtend super veel geleerd, waardoor je nog veel meer wilt leren over fotografie.

Avatar
Annick Van Boekel
Fotoclub lid

onlangs heb ik de basiscursus fotografie gevolgt, ik wilde graag meer leren over de mogelijkheden die een camera biedt en manueel fotos maken. Marcel heeft ons hier stap voor stap in meegenomen. Doordat het stap voor stap gaat onthoudt je de informatie en wordt alles duidelijk. Ik zou het dan ook niet op een andere manier hebben willen leren. Het was een leuke en leerzame cursus. Daarnaast is het fijn dat Marcel open staat voor je vragen en je nieuwe mensen kan leren kennen.

Avatar
Mijke Wielemaker
Fotoclub lid

Goede cursus. Duidelijke uitleg. Vooral voor de beginner.

Avatar
Martie van Boerdonk
Fotoclub lid

Leerzaam en heel enthousiast gebracht. Ik zal het zeker aan iedereen aanraden.

Avatar
J.J.M. Lenders
Fotoclub lid

Een super leuke en leerzame workshop, ook een leuke enthousiaste leraar die alles stap voor stap goed uitlegde, maakte niet uit welke camera je had ( pocketcamera, spiegelreflex, Canon, Olympus of Fuji ) maakte allemaal niks uit! De opdrachten moest je natuurlijk wel zelf doen maar door de begeleiding lukte 't iedereen om de opdrachten te voltooien. Het doel is echt om zoveel mogelijk gebruik te maken van de AV/TV en M stand ipv de automatische standen of de P-stand ( de paniekstand zoals Marcel 't noemt hahaha ), De ochtend is ook echt omgevlogen! De cursus is echt een aanrader en geen spijt en blij dat ik 't gedaan heb!

Avatar
Miranda Vankan - Snackers
Fotoclub lid

Marcel is een enthousiaste leraar waardoor het makkelijk(er) is om je aandacht bij de theorie te houden. Zijn enthousiasme is zeer aan aanstekelijk en hij wisselt de theorie voldoende af met praktijk opdrachten. Deze curcus is zeker een aanrader voor iedereen die wil starten met fotografie.

Avatar
Paul van Gent
Fotoclub lid

Voordat ik naar deze workshop ging, kon ik mijn camera alleen aan en uit zetten en fotos maken op automatische stand. De uitleg was heel duidelijk, vriendelijk en geduldig en ik heb in een korte tijd heel veel bijgeleerd over mijn camera.

Avatar
J Brinkmann
Fotoclub lid

Marcel bedankt voor de duidelijke uitleg. Ik had niet gedacht dat ik zo vlug zou snappen. Met mijn spiekbriefje ga ik nu op pad om mooie foto’s te maken. Dank je wel Janny

Avatar
Janny Op den Buijs
Fotoclub lid

Leuke praktische en leerzame les ! Wordt op een hele prettige manier gegeven door Marcel. Bedankt !

Avatar
sandy kolman
Fotoclub lid

Marcel gaf hele duidelijke uitleg, op een enthousiaste manier, inspirerend! We hadden een leuke gemixte groep, ondanks verschil in niveau heeft iedereen nieuwe dingen geleerd. Ik ga zeker de 10daagse beginnerscursus volgen nav deze workshop!!

Avatar
Anne Raafs
Fotoclub lid

Ik heb niet alle sterren aangeklikt maar dat ligt niet aan Marcel, het was meer in het begin dat ik 10 minuten heb moeten zoeken waar ik moest zijn terwijl ik in het juiste gebouw was, beetje ingewikkeld de constructie. Verder vind ik de tijd iets te kort voor hetgeen je behandeld, dus een wat grotere pauze in het midden met een stukje herhaling en dan weer verder zou iets beter zijn denk ik, maar ik vind wel dat Marcel het super goed doet, en het was ook gewoon heel erg leuk en laagdrempelig Groet Patrick

Avatar
Patrick Hermes
Fotoclub lid

Hele fijne en gezellige cursus. Ik dacht al veel over de camera te weten maar heb toch veel van de cursus opgestoken. Marcel denkt met je mee: zo kon ik mijn cursusdag verzetten nadat de gevolgen van een ongeluk mijn geplande dag in de weg zaten. Het was zeer de moeite waard.

Avatar
Marti van Kilsdonk
Fotoclub lid

Duidelijke uitleg en erg praktisch, fijne sfeer 👍 Ik kan nu aan de slag met mijn nieuwe toestel, bedankt!

Avatar
Natalie van Duijnhoven
Fotoclub lid

Ik vond het leerzaam. Bedankt

Avatar
David le Kluse
Fotoclub lid

Met de workshop van Marcel en je camera maak ook jij topfoto’s.

Avatar
Helene Corbijn-Boetzkes
Fotoclub lid

Duidelijke uitleg over de basisprincipes met tijd voor oefeningen. Marcel helpt je waar nodig met het instellen van je eigen toestel en er is ruimte genoeg voor vragen. Helemaal prima!

Avatar
Karin van Duijn
Fotoclub lid

Leuke cursus waar je de eerste stappen kunt maken in fotograferen met je eigen camera. Duidelijke uitleg en ruimte om te oefenen.

Avatar
Esthet Peeters
Fotoclub lid

Leuke en leerzame workshop om in 3 uur je camera beter te leren kennen en van de automaat te halen. Gewoon in begrijpelijke taal waarbij het enthousiasme van Marcel aanstekelijk werkt.

Avatar
Theo Volk
Fotoclub lid

Het was een zeer leerzame en gezellige ochtend. Relaxte sfeer.

Avatar
Astrid Ruben
Fotoclub lid

Een goede cursus om mee te starten als je van de automatische stand af wilt komen. 3 uur is beperkt, maar deze 3 uur worden erg goed benut. Goed mix tussen theorie en dit meteen toepassen in de praktijk. Zo zie je wat de instellingen voor een effect hebben op je foto. Marcel gaf goede uitleg, was enthousiast en nam de tijd om wat extra uitleg te geven waar nodig. Ik ga zeker nadenken over een vervolgcursus. Bedankt!

Avatar
Karin Rooijakkers
Fotoclub lid

Fijne leereaar idie goed les kan geven

Avatar
stef sanders
Fotoclub lid

Een zinvolle beginnerscursus die je aan het werk zet, waar je de camera leert en leert om goede foto's te maken met de juiste waarden

Avatar
Ton Seuntjens
Fotoclub lid

Enthousiast gebracht, helder uitgelegd en to the point. Voldoende behandeld voor de duur van de sessie.

Avatar
Huub van Wees
Fotoclub lid

Hele fijne en duidelijke uitleg voor een beginner. Met deze basiskennis kom je al een heel eind. Daarna veel oefenen!

Avatar
Steffie Reijbroek
Fotoclub lid

Ondanks dat ik reeds amateur ervaring had met DSLR's miste ik voor mijn mede gezelschap een klein stukje geschiedenis over hoe een camera werkt en wat een diaframa is waar ISO vandaan komt. Er werd iets te vaak gezegd dat het voor nu niet belangrijk was en er op terugkomen zou worden. Wat heel goed was dat er geoefend moest worden en dat de docent actief ging controleren of iedereen de opdracht goed kon uitvoeren. Al met al een zinvol begin voor velen maar voor verbetering vatbaar wat mij betreft.

Avatar
Chris Groenewegen
Fotoclub lid

Goede beginnerscursus met duidelijke uiteenzetting en oefeningen voor gebruik van de verschillende camera functies

Avatar
Leonard Kros
Fotoclub lid

Ben zeer tevreden. Ik had dit eerder moeten doen!

Avatar
Lisa Comenencia
Fotoclub lid

ik vind de cursus 5 sterren waard omdat je goede informatie krijgt van een professional in de 'Jip en Janneke" taal. een aanrader voor iedereen. De tijd vloog voorbij en je leerde al doende erg snel en veel. Angelique

Avatar
Angelique Van den Hurk
Fotoclub lid

Marcel was een inspiratie en zorgde voor een prettige sfeer. met een goede uitleg over de verschillende aspecten heb ik veel geleerd over zaken waar ik nooit eerder bij stil heb gestaan. ik ben er zeker van dat wanneer ik de komende tijd, foto's ga maken ik mooiere foto's maak dan voorheen.

Avatar
Christian Jongeneelen
Fotoclub lid

Vorige week de basis workshop gevolgd, super! Heldere en duidelijke uitleg, goede powerpointpresentatie. Stap voor stap, en genoeg tijd voor vragen en persoonlijke begeleiding. Ook telefonisch bereikbaar als je naderhand nog een vraag hebt, super!

Avatar
Cynthia de Vries
Fotoclub lid

In amper 4 uur moet zoveel stof behandeld worden en wil iedereen zijn eigen aandacht voor zijn camera. Dit is onmogelijk. Ik zou een deel voorbereiden, zodra mensen zich inschrijven voor zo’n korte cursus een presentatie opsturen die zij thuis kunnen behandelen. Op de dag zelf worden zaken opnieuw herhaald en is er meer aandacht voor persoonlijke zaken.. ik raad deze cursus dus niet aan. Lerares was wel tof! succes.

Avatar
Nabiha Chentouf
Fotoclub lid

Leuke beginnersworkshop, enthousiast gebracht! Zeker een aanrader voor iedereen die nieuw is in de wereld van de fotografie. Een kleine opmerking: Ik had mezelf ook als 'beginner' ingeschat, en daarom me ingeschreven voor deze workshop. Tijdens de workshop moest ik concluderen dat mijn zelf opgedane vaardigheden het niveau van de workshop wel redelijk overschreed, waardoor ik er op dat gebied helaas weinig aan heb gehad. Dit is waarschijnlijk ten dele mijn eigen inschattingsfout, maar misschien is het een goed idee om op de website iets duidelijker te vermelden wat jullie als starter/beginner zien. Met vriendelijke groet, Ralf Hulsman

Avatar
Ralf Hulsman
Fotoclub lid

Hele gezellige en vooral informatieve workshop. Veel geleerd. Nu nog toe gaan passen in de praktijk. Een aanrader.

Avatar
Jolanda van den Boer
Fotoclub lid

Het was een leerzame ochtend waardoor ik veel meer duidelijkheid heb gekregen over de belichtingsdriehoek en hoe in de praktijk te gebruiken.

Avatar
Hetty De Bie
Fotoclub lid

Goede duidelijk en gedoseerde uitleg. Goede afwisseling in theorie en oefenmomenten. Nog nooit zoveel geleerd in een paar uur.

Avatar
Juul de Vocht
Fotoclub lid

Hele leerzame cursus met een geduldige docent. Elk aspect van de beginners cursus wordt goed doorgenomen. Zeker een aanrader voor de beginnende fotohobbyist.

Avatar
Simon Knap
Fotoclub lid

Veel geleerd van deze cursus! Marcel legde de 3 basisprincipes duidelijk uit. Diafragma, sluitertijd en ISO begrijp ik nu een stuk beter! Ik raad deze basiscursus aan iedereen aan!

Avatar
willeke termeer
Fotoclub lid

Super duidelijke foto cursus. Uitleg is erg goed. Een aanrader. Inspirerend!

Avatar
Brigitte Cuppens
Fotoclub lid

Marcel geeft heldere uitleg en neemt de tijd voor iedereen. Kopje koffie en thee staan klaar in een leuke ambiance. Aanrader voor iedereen die wat meer van fotografie wil weten.

Avatar
Peter Biermans
Fotoclub lid

Een erg leuke en leerzame workshop. Een duidelijke uitleg en daarna meteen oefenen en ervaren. Ik weet nu hoe de camera werkt, dus geen automatische stand meer voor mij.

Avatar
Jo-Ann Goossens
Fotoclub lid

In 1 ochtend heb ik de belangrijke basis voor het maken van mooie foto's geleerd. Hoe om te gaan met diafragma, sluitertijd en iso-waarden? Marcel is een sympathieke en deskundige instructeur. Doordat de groep met 12 beginnende fotografen wel vrij groot was, was er helaas te weinig tijd voor voldoende individuele uitleg en begeleiding. Maar het smaakt zeker naar meer! ;-)

Avatar
Miel in 't Zand
Fotoclub lid

Als je het niet (goed) snapt hoe het werkt met diafragma, iso en sluitertijd of je krijgt vaak te ruis of te overbelichte of onderbelichte foto's is deze cursus echt iets voor jou! Ik vond deze cursus heel leerzaam en snap nu eindelijk hoe het werkt, hoe leuk!! Marcel is een hele fijne docent die je alles heel duidelijk uit legt hoe het werkt ( en lekker in Jip en Janneke taal). Ik zou deze cursus iedereen aanraden! Hij neemt echt alle tijd voor je als je het niet helemaal snapt. Ik heb hier door nog meer zin om te fotograferen, de volgende cursus is weer gepland!

Avatar
Daphne van Gestel-Janssens
Fotoclub lid

Hele nuttige ochtend om de standen en instelling op je camera te leren begrijpen!

Avatar
Kirsten Groenen
Fotoclub lid

Marcel is een hele geduldige man die super goed uitlegt hoe de camera werkt. Logische voorbeelden en leuke opdrachten om te oefenen. Je ziet dat hij echt verstand heeft van camera’s. Geen vraag is hem te veel en hij neemt zijn tijd. Belangrijkste is dat ik nu het idee heb dat ik weet hoe ik ermee moet werken 10/10

Avatar
Chantal Boom
Fotoclub lid

topworkshop gehad. alles werd met het nodige geduld uitgelegd en stap voor stap gewerkt. het werd met het nodige enthousiasme gegeven wat ervoor zorgt dat je natuurlijk alleen maar meer zin krijgt om te gaan fotograferen. super bedankt en wie weet tot snel!

Avatar
Nick Dekkers
Fotoclub lid

Duidelijke uitleg over de basis van de fotografie !

Avatar
Fred Arendsen
Fotoclub lid

Gisteren de fotografie workshop gevolgd in Eindhoven. Voor mij even weer een kleine opfrissing, aangezien ik enkele jaren geleden de cursus voor beginners al gevolgd had. Marcel is super in uitleggen, op een duidelijke, misschien kinderlijke manier, maar je begrijpt wat hij bedoeld. Hij laat je oefenen (tijdens de les) tot je het snapt. Komt ook langs om naar de gemaakte foto's te kijken en geeft tips waarmee je aan de slag kunt. Nu moeten we thuis zelf verder, maar voor vragen kun je bij hem terecht, ook na de cursus. Super. Absolute aanrader!

Avatar
Maureen Adriaans - van den Berg
Fotoclub lid

In korte duidelijke en vooral simpele bewoordingen en opdrachten de eerste beginselen van de instellingen van een camera doorgenomen.

Avatar
Arno Lenders
Fotoclub lid

Ontzettend leuke leerzame cursus. Als start om m’n camera te leren kennen. Veel nieuwe informatie met aanstekelijk enthousiasme gebracht. Zeker de moeite waard. Een heel gezellige ochtend gehad. Margo Vierhout

Avatar
Margo Vierhout
Fotoclub lid

De workshop fotografie was heel praktisch en to the point. Marcel weet alles op een hele makkelijke wijze uit te leggen en we oefende direct zodat je meteen de verschillende effecten op een foto kon ervaren. Ik beveel fotoclub zeker aan!

Avatar
Stephanie Renders
Fotoclub lid

Gemoedelijk, heel duidelijk, erg leerzaam!

Avatar
Miriam Luijten
Fotoclub lid

Een hele fijne workshop om je camera beter te willen begrijpen. Goede uitleg in duidelijke stappen.

Avatar
Vinny Lee
Fotoclub lid

Voor mij was deze workshop 5 sterren Door omstandigheden is mijn geheugen niet meer optimaal,maar nu ik thuis kwam te zitten (wia) wilde ik toch weer wat omhanden hebben ik heb me ingeschreven voor de workshop hopend dat het niet te moeilijk was voor mij ,maar Marcel nam de tijd en legde alles in Jip en Janneke taal uit super goed ik heb er weer helemaal zin in fotograferen Dus een aanrader !

Avatar
Cuijk van M.
Fotoclub lid

Marcel is een enthousiaste docent die heldere uitleg geeft. Ik heb erg veel aan deze cursus gehad.

Avatar
Kimberly Lybeert
Fotoclub lid

Beste Marcel Veel geleerd vandaag en met veel plezier. Goed op gezet en het juiste tempo met tijd voor uitleg. Ik had AL wat ervaring met 3 analoge cameras zwart wit, klikklak en Canon t70. Met de laatste Ben ik begonnen met het gebruik van de half automatisch stand TV en Av. Vandaag de M stand op de 700D, inmiddels de camera van mijn dochter, en op mijn eigen camera 80D veel van geleerd. Kan nu eindelijk experimenteren met de belichting, sluitertijd, diafragma en ISO. Ga de M stand veel vaker gebruiken. Wereld ging voor Mij open en mijn camera weer beter leren kennen. I am in control again! Nogmaals Bedankt. Groet Ronald

Avatar
Ronald Menge
Fotoclub lid

Fijne workshop met veel persoonlijke aandacht en een hele goede uitleg, ook voor de echte beginner een aanrader

Avatar
saskia van Heesch
Fotoclub lid

Ik heb in een paar uur echt veel geleerd! Dank je wel Marcel. Ik ga nu eerst oefenen en later zie je me weer terug op een workshop.

Avatar
Monique Van Den Bogaert
Fotoclub lid

Heel erg leuke en leerzame workshop. Veel geleerd, ik weet nu dat ik de automatische stand niet meer ga gebruiken want er zijn mooiere foto's te maken op de M stand. Marcel is aanstekelijk enthousiast en heeft veel kennisvan zaken. Niet twijfelen gewoon deze workshop gaan volgen en ook vol enthousiasme mooiere foto's gaan maken.

Avatar
Chris van Aalst
Fotoclub lid

Ik heb de cursus/workshop als goed ervaren heb wel wat opgestoken van alles. Het was een leuk groep cursisten en een goede docent/leraar die verstanden van zaken heeft en ook alles goed uit gelegd heeft. Ik zit eraan te denken om de starterscursus te gaan doen om nog meer te leren. Marcel bedankt

Avatar
David Voulon
Fotoclub lid

Ondanks Corona beperkingen ging de workshop dat eindelijk toch door. En dat ging eigenlijk prima. Verwacht niet met mooie foto's thuis te komen, want dan kom je bedrogen uit. Nee, wat je meeneemt is dat eindelijk je camera beter begrijpt. Zodat je nu ook snapt waarom foto's soms net niet zo mooi zijn als dat je ze had gedroomd. Maar nog beter nieuws: je begrijpt nu ook hoe je dat kunt oplossen. Ik was er met mijn 13-jarige dochter en kwamen allebei razend enthousiast thuis.

Avatar
Maarten van Bussel
Fotoclub lid

Ik vond het erg leuk en interessant!

Avatar
Luna Lennartz
Fotoclub lid

Ik was zeer tevreden over de cursus. In korte tijd werden de belangrijkste zaken besproken en werd er voldoende tijd gegeven om te oefenen. Vragen kon je de hele tijd stellen en deze werden vakkundig door Marcel uitgelegd. Kortom een aanrader.

Avatar
Fred Stoop
Fotoclub lid

Duidelijke enthousiaste uitleg!

Avatar
Claudia De Haas
Fotoclub lid

De cursus was een leuke en leerzame ervaring om mijn eigen camera beter te leren kennen. Er zat een fijne afwisseling in tussen theorie en praktijk en ik ben zeker wijzer geworden. Tevens is het leuke locatie!

Avatar
Jessica van de Kerkhof
Fotoclub lid

Veel geleerd, Marcel legt alles op een heldere manier uit!

Avatar
Marijn Verhagen
Fotoclub lid

Echt een super leuke ochtend gehad ! Makkelijk uitgelegd, meteen de opdrachten erbij om te kijken of je het snapt en of het lukt. Fijn klein groepje....ik zeg op naar de volgende cursus !! Gr Esther

Avatar
Esther Van Oosterom
Fotoclub lid

Leuke en hele leerzame ochtend. Marcel weet op een goede manier de basis van fotografie uit te leggen. Nu zelf oefenen!

Avatar
Sasja Maasakkers
Fotoclub lid

Workshop fotografie gevolg. Erg leerzame en leuke workshop. Instructeur weet erg veel en kan dit goed overbrengen. In de wordshop waren we veel zelf bezig. Erg blij dat ik deze workshop nu zelf aan de slag!

Avatar
Joella van de Ven
Fotoclub lid

Heldere uitleg, veel zelf oefenen (leer je meest van) en enthousiaste docent. Mooie ruimte. Kortom: meer dan de moeite waard, aanrader👌

Avatar
Peter Raafs
Fotoclub lid

Het was een super mooie ervaring! Ik heb er veel bijgeleerd op een leuke manier.

Avatar
amber monten
Fotoclub lid

Ik heb erg veel geleerd tijdens de cursus. Marcel legt alles vakkundig en op een leuke en leerzame manier uit.

Avatar
Ingrun Martens
Fotoclub lid

heel efficiënt goede basis voor de beginner. smaakt naar meer kennis

Avatar
Tinus Kouwenberg
Fotoclub lid

Snelle en duidelijke introductie in het gebruik van je camera. Marcel is een enthousiaste docent die je duidelijk uitlegt wat de theorie is en je direct laat ervaren wat verschillende instellingen op je camera doen. Super nuttig!

Avatar
Sytze .
Fotoclub lid

Leerzaam, fijne uitleg, leuke sfeer!

Avatar
Carlijn Dams
Fotoclub lid

Zeer goede uitleg over mijn toestel in een fijne sfeer

Avatar
Toon Reker
Fotoclub lid

Goede workshop om snel je camera te leren kennen en de eerste technieken te leren van het fotograferen! Top.

Avatar
Rudy van den Heuvel
Fotoclub lid

voldoet volledig aan verwachtingen, duidelijke uitleg. Om meer snelheid in de cursus te krijgen mag de groep kleiner zijn

Avatar
Bjorn Van Rijn
Fotoclub lid

Kort maar krachtig! Op een zaterdagochtend kregen we in een gezellig ingerichte, lichte ruimte op Strijp S een duidelijke uitleg over het instellen van diafragma, ISO en sluitertijd. Ik vond het erg prettig dat Marcel na elke uitleg even een rondje langs de deelnemers deed om te checken of iedereen de stap kon volgen op zijn of haar camera en zo nodig toelichting te geven. Nu is het zaak om ermee aan de slag te gaan!

Avatar
Christel Denneman
Fotoclub lid

Leuke, korte, compacte cursus met opdrachten waardoor je over je grenzen durft te gaan. Ik heb met name mijn schroom om de ISO hoger te zetten overwonnen.

Avatar
Eric-Paul Schat
Fotoclub lid

Super interessant maar wel wat kort, wat mij betreft. In de middag eropuit om foto’s te oefenen en te bespreken lijkt me een aanwinst.

Avatar
Marjon Luijs
Fotoclub lid

Inzichtelijke, laagdrempelige basis die snel leert meer uit je toestel te halen dan alleen de automatische piloot. Maak nu al hele mooie foto's, beter dan ik van mezelf had gedacht. Het stimuleert echt je toestel vaker te gebruiken.

Avatar
Ton van Eijk
Fotoclub lid

Ik ben heel blij dat ik deze workshop heb gevolgd. In de eerste minuten had ik al iets geleerd wat ik meteen kon toepassen. Erg fijn en ik ga zeker kijken voor een vervolg cursus.

Avatar
Sonja Brouwer
Fotoclub lid

De workshop was voor mij zeer geslaagd. Het sluit uitstekend aan op mijn niveau (volledig op nul beginnen). Marcel is een enthousiaste kerel die bovendien goed in de gaten houdt of iedereen het wel echt heeft gesnapt. Ook de lengte is prima, als het langer wordt zou ik zijn afgehaakt. Het is zeker dat ik vanaf nu de automatische stand (veel vaker) ga mijden. Bedankt!

Avatar
Bauke Custers
Fotoclub lid

Veel geleerd en vooral om van de automatische stand af te durven stappen.

Avatar
Mariebelle Loomans
Fotoclub lid

prima workshop om de basisbegrippen en functies van je camera te begrijpen. Nodigt uit tot meer experimenteren!

Avatar
Rimko Buiter
Fotoclub lid

Super leerzame middag!

Avatar
Michelle Drouen
Fotoclub lid

Ik vond het een leuke duidelijke workshop. En een enthousiaste leraar . Gaf duidelijkheid in de eerste beginselen van de camera bediening. Jammer dan wel dat onze camera's allen verschillend zijn! Ook fijn dat je direct moest oefenen met het net vertelde

Avatar
Mathilde van Heumen
Fotoclub lid

Goede uitleg, gezellige ochtend. In een halve dag tijd veel geleerd!

Avatar
Paul Vugts
Fotoclub lid

Het begon is gemaakt, eindelijk weet ik wat de knopjes van mijn toestel betekenen en kunnen we foto’s gaan maken zonder de automatische stand te gebruiken. Alles hierover word in korte tijd duidelijk uitgelegd en voldoende tijd om ermee te oefenen en experimenteren.

Avatar
Nicole de kleijnen
Fotoclub lid

Afgelopen zaterdag fotografie workshop gevolgd. De insteek was om mijn (Sony) camera van de automatische stand te halen en m daar nooit meer op terug te zetten. Dankzij Elke geënthousiasmeerd. Ik denk er aan me op te geven voor de fotogragiecursus voor starters !

Avatar
Monique Van der Weijden
Fotoclub lid

Super veel geleerd! Echt een aanrader!!!

Avatar
Kay Maas
Fotoclub lid

Een hele leerzame gezellige cursus Voor ieder een aanrader Als de vervolg cursus op een andere avond gegeven wordt dan de dinsdagavond meldt ik mij graag aan Groetjes en bedankt

Avatar
Liesbeth de Leest
Fotoclub lid

In 3 uur tijd veel te weten gekomen van onze fotocamera op een plezierige manier.

Avatar
Jelle Faber
Fotoclub lid
Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden