Blog

Foto's bewerken met Darktable

Foto’s bewerken met Darktable

Omdat ik een alternatief zocht voor Adobe Photoshop en Lightroom, kwamen er twee programma’s duidelijk naar voren.

Namelijk Gimp en Darktable. Voor Lightroom vond ik meerdere alternatieven, maar nadat ik Darktable getest had, vond ik het niet meer nodig om andere software te proberen.

Darktable beviel mij vanaf het eerste moment goed. En naarmate ik er langer mee werk, ontdek ik steeds meer interessante eigenschappen van het programma.

Lees verder »
sportfotografie

Get The Picture Juni 2023 – Sport

We nodigen je uit om deel te nemen aan onze nieuwste fotografie uitdaging met het thema sport. Deze Get The Picture foto-uitdaging is ontworpen om je creativiteit en technische vaardigheden op de proef te stellen terwijl je de energie, emotie en schoonheid van sport vastlegt.

Sportfotografie biedt een unieke mogelijkheid om het intense moment vast te leggen, de dynamiek van atleten en de passie van de fans. Het gaat niet alleen om het bevriezen van actie, maar ook om het vertellen van verhalen en het vastleggen van de essentie van de sport. Of je nu geïnteresseerd bent in balsporten, atletiek, urban sporten of een andere vorm van sport, deze foto-uitdaging biedt de kans om jouw beeld te laten zien.

Lees verder »
canvas-afdrukken

Geef je foto’s een tweede leven

Of je nu professioneel fotografeert of gewoon lekker wilt knippen en plakken voor je eigen plezier, fotografie biedt talloze mogelijkheden om je creativiteit de vrije loop te laten.

Maar wat doe je uiteindelijk met de geschoten kiekjes? Wij hebben een aantal use-cases voor jouw gemaakte foto’s.

Lees verder »
Paul Veltman Fotografie 1967

In The Picture: Paul Veltman

Geregeld zetten we een fotograaf In The Picture. Dit zijn mensen zoals jij en ik die graag fotograferen in hun vrijetijd of als beroep. Wie zijn deze mensen? Wat voor foto’s maken ze? Deze keer staat mijn fotografiedocent van 20 jaar geleden In The Picture, Paul Veltman.

Lees verder »