Portretfotografie Cursus Fotografie in 1 dag

De meeste mensen weten wat de eigenschappen zijn van sluitertijd, diafragma en iso, maar wat als je deze regels los gaat laten of ze op een andere manier deze instellingen gaat benaderen, waardoor je kunt je gaan schilderen met je camera-instellingen.

Wat als je bij elke stap die je gaat zetten, nieuwe kansen en mogelijkheden gaat zien? En wat als je een eigen stijl leert te ontwikkelen en je de wauw factor aan de foto's weet te geven.

Tijdens deze workshop portretfotografie zal ik jullie laten zien, maar ook laten ervaren hoe je een shoot optimaal opbouwt.

Ontdek hoe je kunt spelen met licht en met schaduw en hoe je techniek, creativiteit kan toepassen in je foto's. En leer communiceren met je model om nog sprekerende foto's te maken.

Foto workshop Filmisch

Filmische portretten:

In deze 1 daagse cursus portretfotografie zal zowel de techniek als het creatieve vlak naar voren komen. Hoe kun je Strijp-S gaan zien als decor? We gaan niet werken vanuit een concept, maar we gaan improviseren en alles op Strijp-S bekijken en op wat voor manier we dat kunnen gebruiken om het beeld en sfeer in je filmisch portret te versterken.

Portretfotografie Cursus Eindhoven
Portretfotografie Cursusdag in Eindhoven

Wat je in ieder geval kunt verwachten:

• Hoe om te gaan met sluitertijd, diafragma en Iso bij een filmisch portret.
  • Het lezen van licht en schaduw.
  • Improviseren (kijken naar mogelijkheden).
  • Gebruik maken van elementen zoals lijnen, ritmes, perspectieven, kleurgebruik, spiegelingen en reflecties en nog veel meer.

Wat mee te nemen naar deze workshop filmische portretten:

Is een spiegelreflexcamera of een systeemcamera, lege geheugenkaartjes en een gezonde nieuwsgierigheid.

Fotoclub.nl dé nr.1 fotografie community

Afgezien van kennis en vaardigheden biedt Fotoclub.nl je meer. We zijn namelijk écht een club. Eenmaal aangesloten, krijg je voor altijd toegang tot de online omgeving waarin je alle lessen van de dagcursus fotografie nog eens rustig kunt nalezen.

Daarnaast is er de mogelijkheid om jouw (huis)werk binnen jouw eigen cursusgroep óf zelfs binnen de hele fotoclub community te delen. Zo kun je elkaar creatief stimuleren, feedback geven en ontvangen, tips delen, of samen afspreken om fotografie uitstapjes te maken bijvoorbeeld.

Wat neem je mee naar huis:

• Een goede kennis en aanpak als het gaat om je camerainstellingen.
  • Een andere manier van kijken en zien van nieuwe mogelijkheden
    veel foto's.
  • Hoe je een Filmisch portret maakt
Portretfotografie Workshop  in  Eindhoven
Portretfotografie Cursus bij Fotoclub.nl

Onderwerpen

Workshop portretfotografie filmisch

Leren foto's te maken met een filmisch effect.

Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!

Kies een startdatum

Ochtend
13 okt 2019
Vol
Les 1 13 okt 2019 10:00 - 15:45
Workshop Portretfotografie Filmisch 95,-

Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!

Workshop Portretfotografie Filmisch 95,-

Uitstekend! Goede workshopleider met eigen, goed onderbouwde, visie op fotografie.

Freek van Buul
Fotoclub lid

Leuke en leerzame workshop olv een enthousiaste trainer

Eric Schoenmakers

Zeker wat geleerd!

Ellen van Booren
Fotoclub lid

Erg leerzaam en leuk om te doen. Workshop was prima verzorgd met een goede opbouw. Tijdens praktijk gedeelte erg veel opgestoken.

Andy van Dongen
Fotoclub lid

goede uitleg en praktische toeleiding naar de eigen toepassing

Caspar Bosma
Fotoclub lid

Ik vond het een heel leerzame cursus, niet alleen omdat je met modellen werkt maar omdat je ook weer anders met de camera leert omgaan. Ik vond alleen 3 modellen met 10 mensen een beetje lastig omdat je toch met veel het model probeert aan te sturen.

Katlijne van den Berg Jeths
Fotoclub lid

Fotograaf Bram van Dal had een duidelijk verhaal over wat is nu een filmisch portret, hoe ga je dat aanpakken en waar moet je op letten. ‘s Middags, buiten, verdeelde hij de aandacht tussen heel wat cursisten: kiezen van de voor jou juiste locatie, zoeken naar licht en reflectie, wat wil je zeggen met deze foto. De keuze van de drie zo totaal verschillende modellen maakte het allemaal extra uitdagend. Met aan het eind nog een korte bespreking van de gemaakte foto’s zorgde dit alles voor een leerzame en erg leuke dag! Bedankt Bram!

Marcella Bomas