Workshop Portretfotografie Filmisch

Lifetime Lid
Fotografie Community
Locatie: Eindhoven
Torenallee 30, 5617 BD
Deelnemers
Maximaal 10
Starters / Beginners
Je hebt geen ervaring nodig
Naslagwerk
Video, Foto's en Tekst
€95
Prijs per persoon
€75
Prijs voor Fotoclub Fans

Portretfotografie Cursus Fotografie in 1 dag

De meeste mensen weten wat de eigenschappen zijn van sluitertijd, diafragma en iso, maar wat als je deze regels los gaat laten of ze op een andere manier deze instellingen gaat benaderen, waardoor je kunt je gaan schilderen met je camera-instellingen.

Wat als je bij elke stap die je gaat zetten, nieuwe kansen en mogelijkheden gaat zien? En wat als je een eigen stijl leert te ontwikkelen en je de wauw factor aan de foto's weet te geven.

Tijdens deze workshop portretfotografie zal ik jullie laten zien, maar ook laten ervaren hoe je een shoot optimaal opbouwt.

Ontdek hoe je kunt spelen met licht en met schaduw en hoe je techniek, creativiteit kan toepassen in je foto's. En leer communiceren met je model om nog sprekerende foto's te maken.

Foto workshop Filmisch

Filmische portretten:

In deze 1 daagse cursus portretfotografie zal zowel de techniek als het creatieve vlak naar voren komen. Hoe kun je Strijp-S gaan zien als decor? We gaan niet werken vanuit een concept, maar we gaan improviseren en alles op Strijp-S bekijken en op wat voor manier we dat kunnen gebruiken om het beeld en sfeer in je filmisch portret te versterken.

Portretfotografie Cursus Eindhoven
Portretfotografie Cursusdag in Eindhoven

Wat je in ieder geval kunt verwachten:

 • Hoe om te gaan met sluitertijd, diafragma en Iso bij een filmisch portret.
 • Het lezen van licht en schaduw.
 • Improviseren (kijken naar mogelijkheden).
 • Gebruik maken van elementen zoals lijnen, ritmes, perspectieven, kleurgebruik, spiegelingen en reflecties en nog veel meer.

 

Wat mee te nemen naar deze workshop filmische portretten:

Is een spiegelreflexcamera of een systeemcamera, lege geheugenkaartjes en een gezonde nieuwsgierigheid.

Fotoclub.nl dé nr.1 fotografie community

Afgezien van kennis en vaardigheden biedt Fotoclub.nl je meer. We zijn namelijk écht een club. Eenmaal aangesloten, krijg je voor altijd toegang tot de online omgeving waarin je alle lessen van de dagcursus fotografie nog eens rustig kunt nalezen.

Daarnaast is er de mogelijkheid om jouw (huis)werk binnen jouw eigen cursusgroep óf zelfs binnen de hele fotoclub community te delen. Zo kun je elkaar creatief stimuleren, feedback geven en ontvangen, tips delen, of samen afspreken om fotografie uitstapjes te maken bijvoorbeeld.

Wat neem je mee naar huis:

 • Een goede kennis en aanpak als het gaat om je camerainstellingen.
 • Een andere manier van kijken en zien van nieuwe mogelijkheden
  veel foto's.
 • Hoe je een Filmisch portret maakt
Portretfotografie Workshop in Eindhoven
Portretfotografie Cursus bij Fotoclub.nl

Onderwerpen

1

Workshop portretfotografie filmisch

Leren foto's te maken met een filmisch effect.Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!


Meer dan 1950 cursisten gingen je voor
Workshop Portretfotografie Filmisch 95,-

Kies een startdatum

Zondag Ochtend
Zondag 11 sep 2022
Vol
Les 1 11 sep 2022 10:00 - 15:30
Meer dan 1950 cursisten gingen je voor
Workshop Portretfotografie Filmisch 95,-Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!


Meer dan 1950 cursisten gingen je voor
Workshop Portretfotografie Filmisch 95,-

Wat een leuke workshop. Een enthousiaste fotograaf, die mij weer wat tips en tricks bijgebracht heeft. Een echte aanvulling op de vele cursussen die ik bij de fotoclub gedaan heb.

Avatar
Wilma Rutten
Fotoclub lid

De workshop'Portretfotografie Filmisch' stak goed in elkaar. De opzet en uitleg van docent Bram was helder, zijn manier van kijken en omgaan met de modellen inspirerend. Na een theoretische introductie volgde veel praktijktijd, met perfecte modellen die zelf ook enthousiast meedachten en meewerkten om tot mooie resultaten te komen. Door deze workshop heb ik anders leren nadenken over belichting van mijn portretten, beter leren kijken naar licht en schaduw én meegenomen dat het gesprek met het model van een even groot belang zijn.

Avatar
Douwe Beckmann
Fotoclub lid

Heb erg veel geleerd en geoefend. Werken met modellen is ook erg fijn! Een heel verschil met iemand die wel even model wil staan, ze weten wat ze doen en denken mee. Leuke dag gehad, prima uitleg, prima ondersteuning en fijne modellen! Helemaal top!

Avatar
Marjan Bouwmeester
Fotoclub lid

Prettige sfeer en goede tips op locatie.

Avatar
Corrie Bijl
Fotoclub lid

Na lang wachten, i.v.m. de coronatijd, heb ik op 5 juli uiteindelijk toch de "workshop portretfotografie filmisch" kunnen doen. Docent en fotograaf Bram van Dal legt in de theorie helder uit wat hij belangrijk vindt om een goed beeld neer te zetten. Wat doet diafragma , ISO en sluitertijd. Wat kun je met de schaduw-, midden- en lichte partijen. Tijdens de praktijkles, op een prachtige locatie met drie fantastisch totaal verschillende modellen, gaf Bram je steeds weer een nieuwe uitdaging. Dat inspireert en daagt je uit. Uit je comfortzone stappen en grenzen op zoeken. Ik ben 's morgens heel vroeg afgereisd van uit de provincie Groningen. De workshop gegeven in Eindhoven door Bram was het voor mij zeker waard. En wat hadden de modellen veel geduld. Zij waren net zo enthousiast en dachten absoluut mee. Ik ben met een pak bagage weer naar het noorden gereden. Mijn dank voor deze leerzame en leuke dag!

Avatar
Jacqueline Jellema
Fotoclub lid

Een aanrader. Bram heeft een heel eigen manier om te spelen met licht. Door op een andere manier om te gaan met camera instellingen en goed te kijken waar het licht vandaan komt en wat het doet kan je heel creative foto's maken. Hogere iso waarden kunnen iets aan foto's toevoegen en het is bijzonder om te zien dat dezelfde instellingen op de M stand of op de halfautomaat zeer verschillende resultaten kunnen opleveren. Een intensieve workshop waar je veel foto's maakt. Voor mij ook de eerste keer om met modellen te werken wat ook weer een extra ervaring opleverde door samen de beste foto's te kiezen en daar afspraken over gebruik van te maken.

Avatar
Eric-Paul Schat
Fotoclub lid

.

Avatar
Anoniem
Fotoclub lid

Erg leerzaam en leuk om te doen. Workshop was prima verzorgd met een goede opbouw. Tijdens praktijk gedeelte erg veel opgestoken.

Avatar
Andy van Dongen
Fotoclub lid

goede uitleg en praktische toeleiding naar de eigen toepassing

Avatar
Caspar Bosma
Fotoclub lid

Ik vond het een heel leerzame cursus, niet alleen omdat je met modellen werkt maar omdat je ook weer anders met de camera leert omgaan. Ik vond alleen 3 modellen met 10 mensen een beetje lastig omdat je toch met veel het model probeert aan te sturen.

Avatar
Katlijne van den Berg Jeths
Fotoclub lid

Uitstekend! Goede workshopleider met eigen, goed onderbouwde, visie op fotografie.

Avatar
Freek van Buul
Fotoclub lid

Leuke en leerzame workshop olv een enthousiaste trainer

Avatar
Eric Schoenmakers
Fotoclub lid

Zeker wat geleerd!

Avatar
Ellen van Booren
Fotoclub lid

Fotograaf Bram van Dal had een duidelijk verhaal over wat is nu een filmisch portret, hoe ga je dat aanpakken en waar moet je op letten. ‘s Middags, buiten, verdeelde hij de aandacht tussen heel wat cursisten: kiezen van de voor jou juiste locatie, zoeken naar licht en reflectie, wat wil je zeggen met deze foto. De keuze van de drie zo totaal verschillende modellen maakte het allemaal extra uitdagend. Met aan het eind nog een korte bespreking van de gemaakte foto’s zorgde dit alles voor een leerzame en erg leuke dag! Bedankt Bram!

Avatar
Marcella Bomas
Fotoclub lid
Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden