2 daagse Zomer-Fotografiecursus

Lifetime Lid
Fotografie Community
2 dagen vol fotografie
Met je eigen camera in praktijk
Locatie Eindhoven
Torenallee 30, 5617 BD
Deelnemers
Maximaal 12
Starters / Beginners
Je hebt geen ervaring nodig
Officieel Certificaat
Bij afronden van de cursus
Naslagwerk
Video, Foto's en Tekst
€150
Prijs per persoon

2 daagse Zomercursus Fotografie in Eindhoven

Tijdens deze cursus zul je vooral veel bezig zijn met je camera. Fotograferen leer je het best door het zelf te doen. Natuurlijk hoort er ook een stukje theorie bij, waar we ook de tijd voor zullen nemen, maar je gaat het vooral zelf ervaren.

Bij mooi weer zullen we veel buiten bezig zijn, het is immers een zomercursus. Na deze zomercursus krijg je exclusief toegang tot de besloten groep van Fotoclub.nl Hier kun je vragen stellen en foto’s delen met andere fotografen.

Wat ga je ontdekken tijdens deze fotocursus?

Dag 1:

Compositie We starten we met compositie. We bespreken de compositieregels en gaan dan zelf aan de slag om ermee te kunnen oefenen. Voor één keer mag je nog gebruik maken van de automatische stand, omdat de focus nu op de compositie ligt. Je zult al snel ervaren dat het innemen van een ander standpunt voor totaal andere en betere foto’s kan zorgen.

Weg gaan op deze eerste dag ook al een start maken met de eerste instellingen van je camera.

Dag 2:

Je camera onder controle We nemen voor eens en altijd afscheid van de automatische stand. Of als je al wat ervaring hebt frissen we je kennis nog eens op.
Je leert dan de verschillende standen van je camera onder controle te krijgen. Welke effecten kun je bereiken met de instellingen van je digitale camera?

Daarnaast ervaar je hoe je om kunt gaan met licht in combinatie met compositie om je foto’s nog mooier en spannender te maken. De belangrijkste onderdelen die we hiervoor gaan behandelen, zijn: sluitertijd, diafragma en ISO waarde.

Aan het einde van de dag ken je jouw digitale camera van A tot Z en kun je fantastische foto’s maken, precies zoals jij dat wilt.

Op het einde van deze dag zullen we de basistechnieken die we eerder ontdekt hebben nog verder in praktijk brengen. Je krijgt uitdagende opdrachten en er is ook voldoende persoonlijke aandacht, onder meer voor hulp bij het instellen van je camera en het beantwoorden van vragen. Je zult merken dat deze opdrachten je zelfvertrouwen als fotograaf laat stijgen en je thuis komt met fantastische (vakantie) foto’s.

Zomercursus Fotografie

Meedoen met de 2 daagse Zomercursus Fotografie in Eindhoven? Je hebt slechts twee dingen nodig:

  1. Een digitale camera. Het hoeft geen spiegelreflexcamera te zijn, als er maar een A, een S of M stand op zit. (Mocht je toch twijfelen, overleg dan even vooraf).
  2. Zin om eindelijk van de automatische stand af te gaan en zelf te fotograferen. 

Fotoclub.nl dé nr.1 fotografie community

Afgezien van kennis en vaardigheden biedt Fotoclub.nl je meer. We zijn namelijk écht een club. Eenmaal aangesloten, krijg je voor altijd toegang tot de online omgeving waarin je alle lessen van de dagcursus fotografie nog eens rustig kunt nalezen. Daarnaast is er de mogelijkheid om jouw (huis)werk binnen jouw eigen cursusgroep óf zelfs binnen de hele fotoclub community te delen. Zo kun je elkaar creatief stimuleren, feedback geven en ontvangen, tips delen, of samen afspreken om fotografie uitstapjes te maken bijvoorbeeld.

Wat neem je mee naar huis?

  • Je leert de compositieregels.
  •  Kennis over positioneren voor betere foto's.
  • Je kunt nu fotograferen zonder automatische stand.
  • Toegang tot de digitale omgeving van fotoclub

Praktische informatie Zomercursus Fotografie in Eindhoven:

Locatie: Onze cursuslocatie in Eindhoven bevindt zich op Strijp-S, en is met openbaar vervoer goed te bereiken (treinstation Strijp-S).

Inbegrepen: Lunch, Lesmateriaal, koffie en thee. Niet inbegrepen zijn reis en parkeerkosten.

Heb je een vraag of opmerking? We horen het graag. stel je vraag gerust!

Zomercursus Macrofotografie

Onderwerpen

1

Dag 1

Dag 1 van de zomercursus
2

Dag 2

Dag 2 van de Zomercursus

We starten weer over...

Meer dan 1800 cursisten gingen je voor
2 daagse Zomer-Fotografiecursus 150,-

Kies een startdatum

Vrijdag Ochtend
Vrijdag 26 aug 2022
09:30 tot 15:00 uur
Nog 12 van 12 plaatsen vrij
Les 1 26 aug 2022 09:30 - 15:00
Les 2 27 aug 2022 09:30 - 15:00
Meer dan 1800 cursisten gingen je voor
2 daagse Zomer-Fotografiecursus 150,-

We starten weer over...

Meer dan 1800 cursisten gingen je voor
2 daagse Zomer-Fotografiecursus 150,-

Fijne cursus! Leuke omgeving om creatief te mogen zijn. Doel was om manual mijn camera te kunnen bedienen, dat is snel gelukt. Goed evenwicht tussen techniek en compositie. Tijdens de cursus voelde ik de ruimte om vragen te stellen en wordt feedback op zo een manier gegeven, dat je fouten maken niet erg vindt.

Avatar
kim gossiaux
Fotoclub lid

Leuke cursus en lastige materie met Jip en Janneke taal uitgelegd!

Avatar
Willem van den Brink
Fotoclub lid

Hele leuke cursus van twee dagen op een prachtige locatie, strijp S. Onze groep bestond uit 10 deelnemers met allemaal verschillende achtergronden en ervaringen met de camera. Theorie in de apparatenfabriek en de opdrachten waren door het prachtige weer allemaal buiten uit de voeren. Marcel geeft duidelijke uitleg zoals hij zelf zegt in Jip en Janneke taal. Er is voldoende ruimte voor vragen. Al met al een aanrader voor iedereen die een camera heeft en deze beter wil leren kennen.

Avatar
Nancy Vincent
Fotoclub lid

Een goede en gezellige cursus. 2 leuke en leerzame dagen gehad. We hebben veel geleerd in een korte tijd, al doende leert men en dit was heel fijn. Na deze cursus heb ik het gevoel dat ik mijn camera ken en kan ik goede, mooie en interessante foto's maken. Ik ga de automatische stand nooit meer gebruiken.

Avatar
Eryn van Kekem
Fotoclub lid

Ik vond deze cursus een goed begin om van mijn "auto" stand af te komen. Door veel te "klikken" en daarna te bespreken krijg je inzicht in je eigen kunnen. Hierdoor groei je en kijk je uit naar de volgende opdrachten. Ik ben echt een ervaring rijker en ga zeker een vervolg uitzoeken om mijzelf nog verder te verdiepen in het thema fotografie en zorgen dat ik mijn hobby nog verder kan uit werken. Marcel heeft mij zeker aangemoedigd en genoeg uitgedaagd om hier in verder te gaan. Marcel is super enthousiast en geeft duidelijke uitleg, zoals hij zelf zegt in Jip en Janneke taal. Zeker makkelijk te begrijpen. Het waren 2 vermoeiende dagen die zeker de moeite waard waren.

Avatar
Rian Draijer
Fotoclub lid

Fijne en leerzame cursus met heldere uitleg. Top-docent!

Avatar
Frank Coffa
Fotoclub lid

Een goede en gedegen cursus in de basisvaardigheden fotografie. Marcel legt dit prima en zeer begrijpelijk uit in een goed tempo. Genoeg persoonlijke aandacht en altijd positief over de resultaten van het werk van de cursisten. Lekker ontspannen sfeer, mooie locatie, echt een aanrader als je eindelijk eens echt goede foto's wil gaan maken.

Avatar
Sjir Rouschop
Fotoclub lid

Marcel is een enthousiast persoon, die in duidelijke taal de stof uitlegt en ons weet uit te dagen in de opdrachten. een leuke, leerzame en gezellige cursus. zeker een aanrader.

Avatar
Rob Van der Lee
Fotoclub lid

Mooie combinatie van theorie en praktijk. Ik had de tucht van de meester nodig, maar vooral zijn kennis, om me te verdiepen in de relatie isowaarden, sluitertijd en diafragma. Veel tijd gekregen om dat ook feitelijk te oefenen in de fotogenieke omgeving van strijp-S. Nu veel oefenen en dan volgend jaar een nieuwe stap, cursus.

Avatar
Vincent Braam
Fotoclub lid

Met een kleine groep de cursus gevolgd. Ondanks dat ik al wat basiskennis in huis had toch weer veel geleerd, met name van het bespreken van de foto’s die we maakten voor de opdrachten.

Avatar
Theo Mooren
Fotoclub lid

Fijne training, niet alleen geschikt voor gebruikers van een spiegelreflex camera, maar ook voor gebruikers van de meer compacte camera’s. Ik ging vooral voor tips over composities en had niet gedacht dat ik ook zoveel zou hebben aan de handvatten om de handmatige instellingen van de camera te gaan gebruiken. Cursus werd prettig gegeven, ontspannen sfeer en aandacht voor eenieder, genoeg tijd om de theorie in praktijk te brengen. Bedankt!

Avatar
Margriet Latiers
Fotoclub lid

Al heel vaak heb ik geprobeerd via online workshops iets meer te begrijpen van alle instellingen op mijn camera. De 2 daagse fotografiecursus bij Marcel heeft eindelijk licht in de duisternis gebracht. De persoonlijke uitleg en begeleiding was net wat ik nodig had om een enorme stap verder te komen. Zeker een aanrader voor iedereen die zijn/haar camera beter wil leren kennen.

Avatar
A.E. de Jonge
Fotoclub lid

Zo blij dat ik meegedaan heb. Eindelijk, door de persoonlijke aandacht, heldere uitleg en geduld van Marcel, meer inzicht gekregen hoe de camera werkt en een nog betere kijk gekregen op compositie. Top!

Avatar
Marjo Boom
Fotoclub lid

Veel geleerd in korte tijd, marcel is ontzettend enthousiast De gebouwen zijn fantastisch om te fotograferen

Avatar
Petra Mooren
Fotoclub lid
Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden