2 daagse Zomer-Fotografiecursus

Lifetime Lid
Fotografie Community
2 dagen vol fotografie
Met je eigen camera in praktijk
Locatie Eindhoven
Torenallee 30, 5617 BD
Deelnemers
Maximaal 10
Starters / Beginners
Je hebt geen ervaring nodig
Officieel Certificaat
Bij afronden van de cursus
Naslagwerk
Video, Foto's en Tekst
Prijs per persoon

2 daagse Zomercursus Fotografie in Eindhoven

Tijdens deze cursus zul je vooral veel bezig zijn met je camera. Fotograferen leer je het best door het zelf te doen. Natuurlijk hoort er ook een stukje theorie bij, waar we ook de tijd voor zullen nemen, maar je gaat het vooral zelf ervaren.

Bij mooi weer zullen we veel buiten bezig zijn, het is immers een zomercursus. Na deze zomercursus krijg je exclusief toegang tot de besloten groep van Fotoclub.nl Hier kun je vragen stellen en foto’s delen met andere fotografen.

Wat ga je ontdekken tijdens deze fotocursus?

Dag 1:

Compositie Op woensdag starten we met compositie. We bespreken de compositieregels en gaan dan zelf aan de slag om ermee te kunnen oefenen. Voor één keer mag je nog gebruik maken van de automatische stand, omdat de focus nu op de compositie ligt. Je zult al snel ervaren dat het innemen van een ander standpunt voor totaal andere en betere foto’s kan zorgen.

Weg gaan op deze eerste dag ook al een start maken met de eerste instellingen van je camera.

Dag 2:

Je camera onder controle Op Donderdag nemen we voor eens en altijd afscheid van de automatische stand. Of als je al wat ervaring hebt frissen we je kennis nog eens op.  Je leert dan de verschillende standen van je camera onder controle te krijgen. Welke effecten kun je bereiken met de instellingen van je digitale camera?

Daarnaast ervaar je hoe je om kunt gaan met licht in combinatie met compositie om je foto’s nog mooier en spannender te maken. De belangrijkste onderdelen die we hiervoor gaan behandelen, zijn: sluitertijd, diafragma en ISO waarde.

Aan het einde van de dag ken je jouw digitale camera van A tot Z en kun je fantastische foto’s maken, precies zoals jij dat wilt.

Op het einde van deze dag zullen we de basistechnieken die we eerder ontdekt hebben nog verder in praktijk brengen. Je krijgt uitdagende opdrachten en er is ook voldoende persoonlijke aandacht, onder meer voor hulp bij het instellen van je camera en het beantwoorden van vragen. Je zult merken dat deze opdrachten je zelfvertrouwen als fotograaf laat stijgen en je thuis komt met fantastische (vakantie) foto’s.

Zomercursus Fotografie

Meedoen met de 2 daagse Zomercursus Fotografie in Eindhoven? Je hebt slechts twee dingen nodig:

1. Een digitale camera. Het hoeft geen spiegelreflexcamera te zijn, als er maar een A, een S of M stand op zit. (Mocht je toch twijfelen, overleg dan even vooraf).
  2. Zin om eindelijk van de automatische stand af te gaan en zelf te fotograferen.

Fotoclub.nl dé nr.1 fotografie community

Afgezien van kennis en vaardigheden biedt Fotoclub.nl je meer. We zijn namelijk écht een club. Eenmaal aangesloten, krijg je voor altijd toegang tot de online omgeving waarin je alle lessen van de dagcursus fotografie nog eens rustig kunt nalezen. Daarnaast is er de mogelijkheid om jouw (huis)werk binnen jouw eigen cursusgroep óf zelfs binnen de hele fotoclub community te delen. Zo kun je elkaar creatief stimuleren, feedback geven en ontvangen, tips delen, of samen afspreken om fotografie uitstapjes te maken bijvoorbeeld.

Wat neem je mee naar huis?

• Je leert de compositieregels.
  •  Kennis over positioneren voor betere foto's.
  • Je kunt nu fotograferen zonder automatische stand.
  • Toegang tot de digitale omgeving van fotoclub

Praktische informatie Zomercursus Fotografie in Eindhoven:

Locatie: Onze cursuslocatie in Eindhoven bevindt zich op Strijp-S, en is met openbaar vervoer goed te bereiken (treinstation Strijp-S).

Inbegrepen: Lunch, Lesmateriaal, koffie en thee. Niet inbegrepen zijn reis en parkeerkosten.

Heb je een vraag of opmerking? We horen het graag. stel je vraag gerust!

Zomercursus Macrofotografie

Onderwerpen

Dag 1 van de zomercursus

Dag 2 van de Zomercursus

Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!

Kies een startdatum

Woensdag Ochtend
Woensdag 28 aug 2019
Vol
Les 1 28 aug 2019 09:30 - 15:00
Les 2 29 aug 2019 09:30 - 15:00
2 daagse Zomer-Fotografiecursus 175,-

Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!

2 daagse Zomer-Fotografiecursus 175,-

Zo blij dat ik meegedaan heb. Eindelijk, door de persoonlijke aandacht, heldere uitleg en geduld van Marcel, meer inzicht gekregen hoe de camera werkt en een nog betere kijk gekregen op compositie. Top!

Marjo Boom
Fotoclub lid

Veel geleerd in korte tijd, marcel is ontzettend enthousiast De gebouwen zijn fantastisch om te fotograferen

Petra Mooren
Fotoclub lid

Met een kleine groep de cursus gevolgd. Ondanks dat ik al wat basiskennis in huis had toch weer veel geleerd, met name van het bespreken van de foto’s die we maakten voor de opdrachten.

Theo Mooren