Fotografiecursus Vervolg

Lifetime Lid
Fotografie Community
10 Lessen
Met daarin twee praktijkdagen
Locatie Eindhoven
Torenallee 30, 5617 BD
Deelnemers
Maximaal 14
Vervolg / Gevorderd
Je kan je camera al instellen
Officieel Certificaat
Bij afronden van de cursus
Naslagwerk
Video, Foto's en Tekst
€450,-
Prijs per persoon

De Vervolgcursus

Heb je de starterscursus gevolgd en smaakt het naar meer? Of fotografeer je al wat langer, beschik je al over de basisvaardigheden en is het tijd voor een verdieping? Dit is je kans om je verder te professionaliseren in de wondere wereld van de fotografie. In de vervolgcursus fotografie kijken we verder dan het maken van een goede foto.

De ontwikkeling en het hanteren van een goede workflow zijn belangrijke onderdelen. Er is veel persoonlijke aandacht waardoor je jouw persoonlijke verbeterpunten leert kennen. Gericht werken aan groei dus!

Fotografie cursus Eindhoven voor gevorderden

De klassikale vervolgcursus fotografie in Eindhoven bestaat net als de starterscursus uit tien lessen. Met een uitgebalanceerde mix van theorie en praktijk, wordt een verdiepingsslag van jouw fotografievaardigheden gemaakt. De onderwerpen licht, landschapsfotografie en portretfotografie komen aan bod, evenals het ontwikkelen van je foto’s en het maken van de juiste keuzes hierbij. Het aanleren van een professionele werkwijze is een element waar je nog lang plezier van hebt. Tussen de lessen krijg je huiswerkoefeningen en voldoende tijd om te oefenen. De ingeleverde foto’s worden gezamenlijk besproken. Zo leer je van elkaar en weet je precies waar jouw persoonlijke ontwikkelkansen liggen.

Door deze cursus is mijn enthousiasme eigenlijk alleen maar groter geworden.

Carla Tax

Wat je in ieder geval kunt verwachten:

 • Een juiste workflow bij het digitaal ontwikkelen van jouw foto’s
 • Landschapsfotografie met licht meten (praktijk dag)
 • Portretfotografie (soorten licht en het juiste moment)
 • Studiofotografie met uitdagende opdrachten
 • Flitsen met de reportageflitser

Meedoen met de fotografie cursus in Eindhoven? Je hebt slechts drie dingen nodig:

 1. Een digitale camera. Het hoeft geen spiegelreflexcamera te zijn, als er maar een A/ AV, een S/ Tv of M stand op zit. (Mocht je toch twijfelen, overleg dan even vooraf).

 2. Voor enkele lessen is een statief nodig. Heb je nog geen statief? Wij adviseren je graag hieromtrent. Als je je alvast wilt verdiepen in dit onderwerp, lees dan dit blog over statiefkeuze met de belangrijkste aandachtspunten.

 3. Vanaf les drie heb je een externe flitser/ reportageflitser nodig. Ook hierover adviseren wij je graag.

Fotoclub.nl dé nr.1 fotografie community

Afgezien van kennis en vaardigheden biedt Fotoclub.nl je meer. We zijn namelijk écht een club. Eenmaal aangesloten, krijg je voor altijd toegang tot de online omgeving waarin je alle lessen van de vervolgcursus fotografie Eindhoven nog eens rustig kunt nalezen. Daarnaast is er de mogelijkheid om jouw (huis)werk binnen jouw eigen cursusgroep óf zelfs binnen de hele fotoclub community te delen. Zo kun je elkaar creatief stimuleren, feedback geven en ontvangen, tips delen, of samen afspreken om fotografie uitstapjes te maken bijvoorbeeld.

Wat neem je mee naar huis?

 • Nieuwe en uitgediepte fotografievaardigheden
 • Inzicht in jouw eigen ontwikkelkansen, tools voor professionalisering
 • Toegang tot de digitale omgeving van fotoclub
 • Een portfolio van jouw beste foto’s
 • Een officieel certificaat

Praktische informatie fotografiecursus Eindhoven:

Tijden: De vervolgcursus fotografie biedt keuze uit verschillende weekdagen en ook tussen een ochtend- of avondcursus. Kies een startdatum die het beste bij jou past. Als je op de datum klikt, worden de tijden zichtbaar.

Locatie: Onze cursuslocatie in Eindhoven bevindt zich op Strijp-S, en is met openbaar vervoer goed te bereiken (treinstation Eindhoven-Beukenlaan).

Inbegrepen: Lesmateriaal, koffie en thee is aanwezig. Niet inbegrepen zijn fotoafdrukken, reis- parkeer- en etenskosten.

Onderwerpen

1

Series en Planning

.
2

Bestaand licht

.
3

Reportageflitser - Licht mengen 1

Reportageflitser - Licht mengen 1 - Flitser & schaduw
4

Reportageflitser - Licht mengen 2

Reportageflitser - Licht mengen 2 - Flitser en Kleur
5

Studio en Portret

Studiodag (portret)
6

Licht mengen 3 - Flitser & toebehoren

Licht mengen 3 - Flitser & toebehoren
7

Foto’s selecteren en vragen

.
8

Natuur en Landschapdag

.
9

Fotograferen met een groep

Fotograferen met een groep
10

Presentatie portfolio
Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!


Meer dan 1950 cursisten gingen je voor
Fotografiecursus Vervolg 450,-

Kies een startdatum

Woensdag Avond
Woensdag 01 feb 2023
Vol
Les 1 01 feb 2023 19:30 - 22:00
Les 2 15 feb 2023 19:30 - 22:00
Les 3 01 mrt 2023 19:30 - 22:00
Les 4 15 mrt 2023 19:30 - 22:00
Les 5 25 mrt 2023 09:30 - 16:00
Les 6 12 apr 2023 19:30 - 22:00
Les 7 03 mei 2023 19:30 - 22:00
Les 8 06 mei 2023 16:00 - 22:00
Les 9 17 mei 2023 19:30 - 22:00
Les 10 31 mei 2023 19:30 - 22:00
Meer dan 1950 cursisten gingen je voor
Fotografiecursus Vervolg 450,-Deze serie is helaas uitverkocht.
Volgend seizoen starten we weer!


Meer dan 1950 cursisten gingen je voor
Fotografiecursus Vervolg 450,-

Zeer uitgebreide cursus waar ik heel veel heb geleerd.

Avatar
Carlijn Draibas
Fotoclub lid

Een uitstekende cursus als opvolging van de starters cursus. Er wordt veel aandacht besteed om op een juiste manier gebruik te maken van licht, zoals van bestaande lichtbronnen, zon en kunstlicht, en met behulp van hulpmiddelen zoals flitsers, filters en screens. En wat ik als zeer leerzaam heb ervaren is dat je een samenhangende serie foto’s moest maken van een door jezelf gekozen thema, waar tijdens de cursusperiode tijd en aandacht aan besteed werd en uiteindelijk door jou gepresenteerd moest worden. De wijze waarop de medecursisten met deze opdracht te werk zijn gegaan vond ik heel interessant en leerzaam om mee te maken. Ik heb deze cursus in een prettige sfeer gevolgd en is zeker een aanrader.

Avatar
Bernard Verheijden
Fotoclub lid

Erg leerzaam en een andere kijk op het maken van foto's. De flits lessen waren erg leerzaam.

Avatar
Marita van den Braak
Fotoclub lid

Asoluut de moeite waard!

Avatar
Pieter de Roij
Fotoclub lid

Zeer leerzaam omdat alle fototechnische zaken aan bod komen. Uiteindelijk mooi om te werken aan tussen- en de eindopdracht samen met de andere cursisten. Mooi om te zien hoe hier iedereen zijn eigen verrassende kijk op heeft en te komen tot de climax. Aan te bevelen !

Avatar
Roel Cobussen
Fotoclub lid

Een absolute aanrader! Heel erg genoten van alle lessen en heel erg veel geleerd. Mocht je jezelf willen verdiepen in fotografie raad ik dit zeker aan!

Avatar
Femke Ketelaar
Fotoclub lid

Fijne cursus gehad van Marcel, die op een heldere manier de theorie uitlegt en je laat combineren met de praktijk. Kortom een echte aanrader!

Avatar
Theresian Pauwels
Fotoclub lid

Perfect vervolg op de beginnerscursus. Echte aanrader. Behoorlijke verbreding, veel nieuwe dingen geleerd, de lat ligt een stuk hoger, maar zeker niet te hoog. Aanstekelijk enthousiasme van de cursusleider (Marcel). Mooie opdrachten en de 2 zaterdagen (flitsdag en landschapsfotografie) waren top. En niet onbelangrijk: je ontvangt prima documentatie van alle lessen.

Avatar
Peter Raafs
Fotoclub lid

Uitstekend vervolg op de starterscursus. Eindopdracht heeft mij veel geleerd!

Avatar
Sylvain Sturtewagen
Fotoclub lid

Mijn partner en ik hebben op 30 juni 2021 de Fotografiecursus Vervolg bij fotoclub.nl afgerond. Hella was onze docente en we zijn onder de indruk van haar uitgebreide kennis die ze op een leuke en vooral leerzame manier met ons deelde. De combinatie theorie en praktijk was iedere keer goed in balans waardoor de toch soms lastige materie veel beter is blijven hangen. De opdrachten waren veelzijdig, uitdagend en erg leuk! Het dwong ons om iedere keer een beetje anders te denken en uit onze comfort zone te komen. We gaan alles wat we hier geleerd hebben weer uitgebreid in de praktijk brengen en komen ongetwijfeld weer terug voor een volgende cursus!

Avatar
Eva Tinnemans
Fotoclub lid

Ik heb na de basiscursus fotografie ook de vervolgcursus gedaan en deze ook weer mooi afgerond met een certificaat. De opdrachten in de cursusles werden goed uitgelegd en ook de opdrachten voor thuis waar je genoeg de tijd voor kreeg om uit te voeren. En ook kon je nog teruglezen op fotoclub.nl wat er in de les behandeld was. Ik heb in deze vervolgursus nog meer geleerd over fotografie en wat ik leuk vind om te doen. Ik zou fotoclub zeker aanbevelen omdat er verrschillende mogelijkheden worden aageboden op fotografie gebied voor ieder wat wils. Groetjes Marie-Noelle

Avatar
Marie Noelle Tromp
Fotoclub lid

Uitstekende leerzame cursus met professionele uitleg van de praktijkopdrachten. Mijn vaardigheden en techniek op het gebied van fotografie zijn duidelijk verbeterd. Ik kan deze vervolgcursus zeker aanbevelen !!

Avatar
Kees van Kempen
Fotoclub lid

Bevlogen docenten, goed tempo tussen theorie en praktijkervaring. En zeer motiverend om in je vrije tijd verder te gaan met fotografie. Kortom, een aanrader!

Avatar
Ellis Kluijtmans
Fotoclub lid

Een fijn vervolg op de beginnerscursus. Helaas doordat de cursus nu verzet was naar het najaar niet veel “ opdrachten” in de les kunnen doen.

Avatar
Helene Corbijn-Boetzkes
Fotoclub lid

Waarom je na het volgen van een basiscursus ook een vervolgcursus zou moeten volgen? Dat was ook wat ik mezelf afvroeg toen ik klaar was met mijn eerste cursus bij Fotoclub.nl Ik kende inmiddels mijn camera aardig goed en was op de hoogte van de meest belangrijke aspecten. Dat wil dus direct zeggen dat de gevolgde basiscursus gewoon ontzettend goed was. Bovendien wil ik ook niet professioneel gaan fotografen, maar anderzijds ben je natuurlijk nooit uitgeleerd. Mede door mijn goede ervaringen met de eerste cursus werd ik des te nieuwsgieriger naar de vervolgcursus. Ik besloot om de vervolgcursus te gaan volgen en heb daar absoluut geen spijt van! Ik heb ontzettend veel nieuwe dingen bijgeleerd. Mijn fotografievaardigheden werden verder uitgediept. Voornamelijk het stuk over compositie en planning vond ik erg interessant. Persoonlijk vond ik het maken van een fotostory het aller leukste. Ik besef me nu dat ik inmiddels heel anders naar foto’s ben gaan kijken. Voornamelijk hoe foto’s een verhaal kunnen ver

Avatar
I van den Broek
Fotoclub lid

Na het volgen van de beginnerscursus direct doorgegaan met de vervolgcursus. Weer veel geleerd! Prettige opbouw van de cursus en goede cursusleiding.

Avatar
Bea Bouman
Fotoclub lid

Super leuke cursus en weer heel veel geleerd. Zeer gevarieerd aanbod.

Avatar
Sylvia Vaessen
Fotoclub lid

De vervolgcursus door Marcel Wiegerinck is erg interessant. Zeer praktisch ingesteld met huiswerkopdrachten en opdrachten tijdens de lessen/workshops. Erg aan te raden.

Avatar
Joost van Bommel
Fotoclub lid

Landschapsdag mislukt (feedback reeds gegeven) 2 Lessen werden overgenomen door Helga waarbij 1 les ze begon met de verkeerde les. Helga pakte dat wel door echter komt niet geheel professioneel over. In een paar lessen, zeker het begin, is veel tijd besteed aan het bespreken van foto's. Zelfs 1 les zoveel tijd dat de lesstof (flits deel-1) niet geheel besproken is. Als dan de volgende les Helga komt die daar niet van op de hoogte is en begint met de verkeerde les, is dat niet handig. De studioflits dag werd deels buiten en deels binnen gedaan. Vanwege het warme weer gingen sommige groepen snel naar buiten waardoor er een moment ontstond dat er teveel groepen binnen stonden. Als daarna de apparatuur voor het licht ook niet goed werkt en de flitsers ook niet, dan heb je daar erg veel last van. Kortom: wel weer veel dingen geleerd, met name flitsen echter wel een aantal kritiekpunten. Prijs kwaliteit verhouding vond ik bij deze cursus niet in balans.

Avatar
Rene Salm
Fotoclub lid

Goede cursus om met licht om te gaan en ermee te werken.

Avatar
Jos Poulissen
Fotoclub lid

Mooie cursus om nieuwe technieken te leren (mn gebruik van studiolampen), bevestiging en nieuwe tips te krijgen over vaardigheden die je al hebt en gewoon supergezellig.

Avatar
Peter Mies
Fotoclub lid

Een pittig vervolg op de basiscursus met een super leuke eindopdracht. Een aanrader voor iedereen met een algemene kennis van fotografie.

Avatar
Anton Hofmans
Fotoclub lid

Marcel, in deze cursus heb ik heel veel nieuwe dingen geleerd. je hebt elke cursus dag bijzonder goed je best gedaan ons de kneepjes van onder andere hoe om te gaan met de Flitser in verschillende ruimtes. ook Portrait opnames met flits heel leerzaam. De landschapsfoto dag in de Kampina was ook zeer geslaagd. al met al heb ik een zeer geslaagde Cursus gehad.

Avatar
Heinz Ströher
Fotoclub lid

Goede aansluiting op de starterscursus. Er wordt niet alleen dieper ingegaan op reeds behandelde/bekende onderwerpen zoals belichting/compositie etc, maar er worden ook nieuwe aspecten behandeld zoals flitsen met een reportagefliter, portretfotografie, landschapsfotografie en het creëren van een fotoserie. De lessen zijn informatief maar toch praktisch ingedeeld, waardoor je veel 'zelf' bezig bent met het je eigen maken van nieuwe technieken. De Studio Flitsdag en Landschapsfotografie dag zijn waardevolle toevoegingen van deze cursus. Met heel veel plezier gevolgd en blij met de resultaten!

Avatar
Anne Raafs
Fotoclub lid

Wederom een inspirerende cursus van Fotoclub, met een enthousiaste en vakkundige cursus leidster. Je maakt o.a. series en gaat aan de slag met flitsen en portretfotografie. Een aanrader!

Avatar
Cecile Branten
Fotoclub lid

OWat een goede cursus. Diverse aspecten van fotografie kwamen aan bod met goede uitleg, inspirerende opdrachten en fijne feedback. In feite draaide alles om licht. Ik had voor ik me opgaf twijfel over studiofotografie en gebruik reportageflitser. Maar het flitsen was voor mij meerwaarde en studiofotografie was erg leerzaam om met licht en donker om te gaan. Daarbij een kundige en sympathieke docente, inspirerende omgeving en prettige groep medecursisten. Heb me al opgegeven voor ‘Creatieve verdieping’. Hilde

Avatar
Hilde Kalthoff
Fotoclub lid

Top cursus. Weer veel geleerd over gebruik flitser, fotografie in de studio en portretfotografie.

Avatar
Ivo Van der Hoeven
Fotoclub lid

Na de beginnerscursus, nu ook de vervolgcursus afgerond. Het was wederom ontzettend leerzaam! Heel fijn om nu ook met een reportageflitser te kunnen werken en ook op het gebied van verhalen vertellen met je foto's ontzettend veel geleerd. Sowieso worden er veel uiteenlopende onderwerpen behandeld in de vervolgcursus, waardoor je (zeker als je ook de beginnerscursus hebt gevolgd) echt al van heel veel verschillende soorten fotografie hebt mogen 'proeven'. Op naar de cursus creatieve verdieping, want ik ben nog lang niet uitgeleerd bij Fotoclub!

Avatar
Lisse van Wijnen
Fotoclub lid

Ook als je al wat verder bent in fotografie ruim voldoende leermomenten van cursusleider én medecursisten (er ontstond een fijne groepsdynamiek). Ook onverwachte uitdagingen. Blij dat ik de vervolgcursus gedaan heb!

Avatar
Freek van Buul
Fotoclub lid

Na het volgen van de basiscursus meteen ingeschreven voor de vervolgcursus. Hier heb ik geen spijt van. Helaas moest de cursus na 1 les gestaakt worden door corona, maar is weer opnieuw gestart nadat het weer mogelijk was. Nu wel met Paul Beckers als docent. Erg veel geleerd mbt instellingen, reportageflitser. Zeker aan aanrader, zo niet een must, als je de basiscursus hebt gevolgd. We hadden een leuke groep, veel vanuit de basiscursus, dus dat werkte ook lekker. Paul is erg kundig en geduldig, dus bij deze bedankt. Nu kijken of we een vervolgcursus op deze kunnen volgen.

Avatar
Lucien Nieman
Fotoclub lid

Ook deze cursus was weer uitstekend: heldere en professionele uitleg, leuke en uitdagende opdrachten. De enthousiasmerende en stimulerende uitleg en de leerzame fotobesprekingen door Hella: helemaal top! Jasper Fokkens

Avatar
Jasper Fokkens
Fotoclub lid

Weer veel geleerd, ook met lastige onderwerpen. Heb weer genoten van gelijkgestemde fotofanaten in dit groeiproces. Fijne ondersteuning.

Avatar
Jacqueline Dieleman
Fotoclub lid

Hele nuttige cursus voor het uitbreiden van mijn foto-skills. Door de duidelijke en gevarieerde lesstof is iedere opdracht een prettige uitdaging. Deze cursus is zeker een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een verdieping van zijn/haar fotografie kwaliteiten.

Avatar
Robin de Geus
Fotoclub lid

Na de basiscursus ben ik direct doorgegaan naar de vervolgcursus. Een groot deel van de vervolgcursus bestaat uit "spelen met licht". Enerzijds het natuurlijke licht op een dag landschapsfotografie, anderzijds zijn er twee avonden ingeruimd voor het leren werken met een reportageflitser. Hierdoor heb ik de reportageflitser beter onder de knie gekregen en kan ik de sfeer behouden in te donkere ruimtes. Ook leer je om de flitser creatief in te zetten, waardoor je zelf bij volle zon nog mooiere foto's maakt met gebruik van de flitser. Kan er dan niets beter? Wat mij betreft was de studiodag te kort. Je leert wel fotograferen in een studio en met studioverlichting, alleen ik had ook graag geleerd hoe je praat met je model. Hoe je die op de juiste manier neerzet. Twijfel je nog over deze cursus? Vind je dat er te veel nadruk op flitsen ligt? Twijfel niet langer! Flitsen gaat je fotografie beleving zoveel leuker maken. Ik zeg: GEWOON DOEN!

Avatar
Patrick de Raad
Fotoclub lid

Afwisselend, uitdagend, leuk dat je echt aan het werk gezet om dingen zelf uit te proberen

Avatar
Jan Souman
Fotoclub lid

Het enthousiasme waarmee Marcel zijn kennis overbrengt is aanstekelijk. En dat alles in een groep van gemotiveerde en getalenteerde fotografen. Hij geeft je de ruimte om zelf te leren en te ervaren en stuurt bij waar nodig.Jammer dat weer afgelopen is. Op naar een nieuwe uitdaging. Groeten Ton van Pelt

Avatar
Ton van Pelt
Fotoclub lid

Goede cursus, veel geleerd en smaakt naar meer.

Avatar
Erik Wouters
Fotoclub lid

Super inspirerende cursus met veel praktijkoefeningen

Avatar
Eric Schoenmakers
Fotoclub lid
Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden