Portfolio expositie The Black Box – Marco Timmermans

7 Colours of the Rainbow

Foto’s hebben vele kleuren, of dit nu felle kleuren zijn, juist hele zachten of ze zijn verdraaid dat je zou zeggen dat er geen kleur meer in de foto zit. Met fotograferen kan je alle kanten op.


Wie ben ik?

Marco Timmermans, 51 jaar, getrouwd en vader van 2 kinderen. Ik heb een passie voor fotografie met als voorkeur portretfotografie met iets extra’s. Niet gewoon een portretje, maar het liefst met een uitdaging.

Het meeste werk doe ik vanuit mijn thuisstudio, waarbij we de woonkamer ombouwen tot een fotostudio. Groot genoeg voor portretten van mooie mensen die het leuk vinden om naast een standaard portret ook iets leuks willen toevoegen.

Fotograferen is mij van jongs af aan al mogelijk gemaakt, beginnend met een tweedehands camera van mijn vader, en later vele verschillende camera’s. Toen ik de mogelijkheid kreeg om een professionele camera aan te schaffen heb ik de keuze gemaakt om me verder in de fotografie te verdiepen.

In der tijd gekozen om de beginnerscursus fotografie te doen om in lijn te komen met de thermologie zoals deze wordt gebruikt, maar zeker ook daar veel geleerd. Toen via de vervolgcursus fotografie en een jaartje zelf fotograferen doorgegaan naar de portfoliocursus, en die ga ik nu afsluiten met een uitdaging in de vorm van een expositie.


Waar heb ik voor gekozen

Mijn keuze heb ik vroeg in de portfoliocursus kunnen maken, een idee waar ik al langer over na aan het denken was kan ik nu eindelijk realiseren. Het eigenlijke idee was om foto’s te maken met een achtergrond, model en een tafeltje wat allemaal in dezelfde kleur was. Maar om te komen tot een idee voor de expositie heb ik gekozen voor een vaste kleur samenstelling “de Regenboog”.

Zeven kleuren van rood via oranje, geel, groen, blauw, indigo naar paars. Daarbij zeven verschillende modellen en allemaal met hun eigen object. Een extra idee dat spontaan ontstond tijdens één van de fotoshoots om een complementaire kleur toe te voegen, hebben we opgepakt in ook een aantal andere kleuren.


Wat heb ik gedaan

Na het inventariseren van wat er allemaal nodig zou zijn om alles in 7 kleuren uit te voeren, ben ik aan de slag gegaan en opzoek gegaan naar accessoires, kleding, achtergrond, make-up. De kringloopwinkel en marktplaats zijn de grootste leverancier geworden.

Natuurlijk heb ik ook diverse items kunnen gebruiken van de modellen, vrienden en kennissen. En toen moest ik ook nog 7 modellen hebben, via een oproep op facebook en een aantal vaste modellen heb ik ze bij elkaar gekregen.

In totaal hebben 8 dames en 1 heer model gestaan. De meeste staan in meerdere kleuren op de foto. In 15 fotoshoots hebben we 25x van kleuren gewisseld, in totaal zijn het dus heel veel foto’s geworden.

Wat is hieruit gekomen

Een fotoreportage van 7 foto’s in 7 kleuren met 7 modellen en een goed gevulde Black Box met nog veel meer foto’s uit de serie “7 Colours of te Rainbow” en de beste foto’s van afgelopen jaar.

Groetjes en tot ziens op de Black Box expositie 27 en 28 oktober. Marco Timmermans


Expositie The Black Box
27 oktober van 10.00 tot 16.00 uur.
28 oktober 2018 van 11.00 tot 16.00 uur.
Fotoclub.nl, Torenallee 30, 5617BD, op de 4e etage van de Apparatenfabriek op Strijp-S te Eindhoven

Entree: Gratis

Bekijk ook de blog van:
Prem Dihal
Carla Tax
Charlotte van den Brand
Niels van Dijk
Jolanda Verhoeks
Vincent van Mullekom
Desiree Mollet

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *