Trust the magic of new beginnings

Heel veel jaar geleden kreeg ik een camera voor mijn verjaardag. Ik was daar blij mee maar verder dan de automatische stand en vakantiekiekjes kwam ik niet. Voor het leren fotograferen nam ik geen tijd. Dat stelde ik uit. Het theoretische gedeelte van fotografie was in mijn gedachten een hoge drempel en ik merk dat dat nog steeds een uitdaging voor me is.

Desiree Mollet

Do something today that your future self will thank you for

Tot ik me ongeveer twee jaar geleden besefte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging in mijn leven om me weer creatief te ontwikkelen. Ik volgde de beginnerscursus en de gevorderden cursus bij Fotoclub.nl. Het heeft me veel energie, plezier en inspiratie gegeven. Hier wilde ik verder mee! Na de twee cursussen werd het tijd om mijn eigen stijl te ontdekken. Een uitdaging omdat ik zoveel onderwerpen interessant vind om vast te leggen, zoveel bewerkingen die ik mooi vind, tijd om het te ontdekken.

Follow your heart, it knows the way

De reis die ik maakte in Valencia leverden me een paar straatbeelden op die me het ultieme ”yes” gevoel gaven. Dit gevoel wilde ik behouden, dit waren mijn inspiratiefoto’s. Kleurrijk en druk maar ook de eenzaamheid en sereniteit straalden ze uit. Waarom spraken ze mij zo aan? De zoektocht naar emotie in portret- en straatbeelden was mijn hoofddoel, waar kan ik de emotie op straat vinden, welke doelgroep, tot hoe ver moest ik op zoek gaan naar bepaalde situaties in de samenleving? Of betrek ik dit project tot mezelf? Mijn emoties? Mijn persoonlijke emotionele struggelingen?

The black box expositie - Desiree Mollet

Project - LOST

Bij het schrijven in mijn dagboek voor mijn overleden zus werd het me duidelijk om deze presentatie aan haar op te dragen. Zij heeft mij gesteund en zeker gemotiveerd om met fotografie door te gaan. Ik wil aan mijn zus en anderen laten zien wat haar verlies me gebracht heeft. Mede door de schematherapie die ik volgde werd ik me ervan bewust hoe belangrijk zij voor mij is geweest in mijn leven. De beelden laten mijn reis van emoties zien die ik ervaren heb met haar verlies en het loslaten ervan. Het model in de beelden is mijn dochter omdat ik mezelf in haar kan herkennen.

Thank you for your part in my journey

Fotografie, een verrijking in mijn leven, geeft me vrijheid en een andere blik op de wereld en mijn omgeving. Het heeft me mogelijkheden en kansen gegeven op mijn werk. Ik kan mijn creativiteit kwijt en heb een nieuwe passie ontdekt waar ik energie van krijg. Naast pijn, verdriet en eenzaamheid in mijn rouwproces heeft fotografie mij ook geholpen om mijn gevoelens aan te gaan en te uiten. Fotografie als een vorm van therapie kan nu mijn lijst aanvullen!
Bedankt Marcel, Hella en medecursisten, en iedereen die er voor mij was in deze leerzame periode!

Expositie The Black Box
27 oktober van 10.00 tot 16.00 uur.
28 oktober 2018 van 11.00 tot 16.00 uur.
Fotoclub.nl, Torenallee 30, 5617BD, op de 4e etage van de Apparatenfabriek op Strijp-S te Eindhoven

Entree: Gratis

Bekijk ook de blog van:
Prem Dihal
Carla Tax
Charlotte van den Brand
Niels van Dijk
Jolanda Verhoeks

Nelleke Glasbergen 21 oktober om 20:16

Ontroerend mooi, succes met je expositie!

Desiree Mollet 31 oktober om 18:06

Dankjewel Nelleke, het was een superervaring!

Liesbeth Stam 22 oktober om 15:01

Wow, Dees, bijzonder proces, geniet van je expositie!

Desiree Mollet 31 oktober om 18:08

Hoi Liesbeth, dat was het zeker! Dankjewel en dat heb ik zeker gedaan!

Marcel Wiegerinck 22 oktober om 18:49

Graag gedaan Dees

Desiree Mollet 31 oktober om 18:09

Ik zou t zo weer over willen doen Marcel! wat een leerzame cursus, bedankt voor je inspiraties :-)

Robbert Mulder 23 oktober om 18:20

Die rust die de foto uitstraalt, zo sereen, heel mooi!

Desiree Mollet 31 oktober om 18:10

Dankjewel Robbert!

Hans van Benthem 27 oktober om 11:27

Indrukwekkende foto. Intrigerend ook. Je blijft er naar kijken, zeker als je weet wat voor verhaal erachter zit. Heel professioneel. Ga zo door! Mooie expositie ook.

Desiree Mollet 31 oktober om 18:17

Wat een complimenten!! Dankjewel, ik word er verlegen van.. Hans, ook jij heel erg bedankt voor je inspiraties en je steun in deze periode. Fijn dat jij erbij was!

Jacques Linssen 28 oktober om 20:02

Desiree, ik was vanmiddag enorm onder de indruk van je zeer intieme en emotionele foto's. Echt geweldig gedaan. Je fotodagboek dat het proces beschrijft vond ik ook fascinerend om te bekijken. Hulde!

Desiree Mollet 31 oktober om 18:19

Wow, dankjewel voor al deze complimenten Jacques!! Ik word er verlegen van..

Perry van Herpen 29 oktober om 12:12

Er mooi beeld. Had er graag meer van willen zien, helaas door de griep niet kunnen komen, maar wat een heftig onderwerp. Daar heb je wel moed voor nodig.

Tamara Stamoulis 30 oktober om 22:48

Hallo Desiré,
Ik heb je op de afgelopen ‘Get the picture’ ontmoet. Wat een mooie foto, je blijft kijken!
En ook bijzonder en indrukwekkend is je verhaal er achter. Ik had me voor genomen om te gaan kijken maar was helaas de hele week ziek. Heel veel succes met je verder werk en misschien tot de volgende ‘Get the Picture’.
Groetjes, Tamara

Desiree Mollet 31 oktober om 18:21

Dankjewel Perry, wat jammer dat je er niet bij kon zijn. Idd een heftig onderwerp maar het voelde en voelt heel goed om te doen!

Desiree Mollet 31 oktober om 18:24

Hoi Tamara, wat jammer dat je er niet bij kon zijn, en wat een lieve reactie van je, dankjewel! Ik kom je vast nog ergens tegen en idd bij Get the picture! Groetjes Desiree

Erik Wouters 6 november om 10:25

Jammer dat ik de expositie gemist heb. hopelijk komt hij nog een keer. Ben erg benieuwd.