Door mijn werk als grafisch en industrieel vormgever is het zoeken naar het perfecte plaatje in vorm, compositie en beeldtaal dagelijkse kost. Fotografie is daarvan een verlengstuk geworden. Een heel mooie manier om vast te kunnen leggen en aan anderen te kunnen tonen hoe ik de wereld bekijk.

Mijn wens om te exposeren met een eigen fotografieproject was groot en daarmee de aanleiding om deel te nemen aan de portfoliocursus. Dit resulteerde voor mij in een heel interessante en leerzame zoektocht naar mijn eigen identiteit als fotograaf. 

Charlotte van den Brand

Voor mijn project Urban Graphics heb ik mijn voorliefde voor straat- en documentairefotografie gecombineerd met mijn werk als vormgever. Deze combinatie is heel natuurlijk ontstaan door de manier waarop ik kijk naar mijn omgeving, (publieke) ruimtes, kaders en de belangrijke rol van de mens daarin. Iedere dag geeft de zon ons de meest mooie schaduwen cadeau die er, samen met onze architectuur, voor zorgen dat er fascinerende grafische patronen ontstaan op de meest interessante plekken.

Lichttoren - The black box expositie - Charlotte van den Brand
Leidingstraat Strijp S - The black box expositie - Charlotte van den Brand

Voor mijn serie Urban Graphics heb ik me beperkt tot mijn thuisstad Eindhoven. De stad waarin ik me dagelijks begeef. En terwijl ik de stad zo goed dacht te kennen heeft zij me toch iedere keer weten te verrassen wanneer ik met mijn camera op pad ging. Een samenspel van grafische ritmes en patronen op diverse plekken en tijdstippen met als verbindende factor: de mens.

Kortom, een ode aan mijn stad Eindhoven in een ander perspectief. Mijn perspectief.

Centraal station - The black box expositie - Charlotte van den Brand

Kom ook kijken naar de expositie van onze portfoliogroep tijdens de Dutch Designweek op 27 en 28 oktober 2018 bij Fotoclub op Strijp S in Eindhoven.

Expositie The Black Box
27 oktober van 10.00 tot 16.00 uur.
28 oktober 2018 van 11.00 tot 16.00 uur.
Fotoclub.nl, Torenallee 30, 5617BD, op de 4e etage van de Apparatenfabriek op Strijp-S te Eindhoven

Entree: Gratis

Bekijk ook de blog van:

Prem Dihal

Carla Tax

Reacties (2)

Your Avatar
Perry van Herpen 29 oktober om 12:08

Jammer dat ik niet naar de expositie kon komen. Griep heeft me geveld. Dit is nu werk wat ik echt heel mooi vind. Top gedaan Charlotte!

Reageer hier op
Your Avatar
Jacques Linssen 1 november om 14:33

Charlotte, ik vond je foto's bijzonder boeiend om te zien. Je hebt (voor mij) heel vertrouwde plekken op een hele sterke en originele manier vastgelegd. En ook nog eens in het zwart-wit, dus wat willen we nog meer. Ik hoop nog meer werk van je te zien in de toekomst.

Reageer hier op

Anderen bekeken ook

Meer artikelen over fotografie

Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden