Fotoclub.nl is tien maanden geleden gestart met de eerste portfolio-fotografiecursus. Acht trotse cursisten exposeren na afronding van de cursus, voor het eerst hun resultaten. De expositie ‘The Black Box’ vindt plaats op 27 en 28 oktober tijdens Dutch Design Week 2018 op de cursuslocatie in Strijp-S, Eindhoven.

De cursisten van de portfoliocursus zijn op zoek gegaan naar hun identiteit als fotograaf. Ze zijn iets meer dan tien maal bijeengekomen, een keer per maand. In de cursus hebben ze zich laten uitdagen in verschillende technieken en disciplines. De ontdekkingsreis liep verder langs diverse onderwerpen en werkwijzen, waarbij vooral het analyseren van het eigen werk ze steeds dichter bij hun eigen stijl als fotograaf heeft gebracht.

Tot slot werd aandacht besteed aan de stap van digitaal naar print. De foto’s leren ontwikkelen, laten afdrukken en presenteren. Het resultaat is een zwarte doos met verschillenden portfolio foto’s die laten zien waar de cursist staat als fotograaf. De cursisten laten deze black box samen met het resultaat van het eindproject zien. Wat het eindproject precies inhoudt, blijft nog een verrassing.

Iedereen is welkom op de cursuslocatie/fotostudio van Fotoclub.nl

27 oktober tussen 10.00 uur en 16.00 uur
28 oktober tussen 11.00 uur en 16.00 uur,

De entree is gratis.

Adres: Apparatenfabriek op Strijp-S, Torenallee 30, 5617 BD Eindhoven.

Wil je alvast meer lezen over fotografen en hun foto-expositie?

Prem Dihal
Carla Tax