Mijn Project: Tja ik wil…

Wie ben ik?

Ik ben Lars, fysiotherapeut van beroep, met een grote passie voor fotografie. Mensen fotograferen doe ik het liefst. Omdat er maar 7 dagen in de week zitten en 24 uur in een dag, beperkte het fotograferen de afgelopen jaren zich tot straatfotografie tijdens vakanties en af en toe een (trouw)reportage voor familie of vrienden. 

Mijn project

Toen ik het afgelopen jaar enkele taken op het werk kon overdragen werd het tijd om meer energie in fotografie te stoppen. Ik startte met de vervolgcursus fotografie bij fotoclub.nl en maakte kennis met andere disciplines in de fotografie. Zo ging ik o.a. de studio in, deed aan nachtfotografie en experimenteerde met strobist– en macrofotografie.

Na de presentatie van de eindopdracht ging ik verder met “projectfotografie” en werkte, net als andere fotografen, aan mijn eigen project met een eindexpositie als doel.

Honderd en 1 mogelijke projectonderwerpen schoten door mijn hoofd. 

 

Ik wilde iets creatiefs gaan doen, met personen in een Urban setting. Een keuze maken, terwijl de plannen nog groots en vaag zijn is lastig. Uiteindelijk heb ik gekozen om te werken met een thema waarmee ik al enigszins vertrouwd was, zodat ik me beter kon richten op mijn doel, namelijk: Een betere fotograaf worden.

project fotografie expositie eindhoven

Ik besloot 5 series te maken van trouwkoppels in lastige, uitdagende omgevingen of situaties. De setting waar de foto’s zouden worden gemaakt en het feit dat de jurken na de shoot niet meer te gebruiken zijn, moest het onderscheid zijn tussen de foto’s van mijn project en traditionele trouwfotografie. 

Plezier hebben en mijn creativiteit kwijt kunnen stond voorop.

 

Ik reisde met enkele koppels naar Charleroi, Duisburg, Gelderland, Eindhoven en de Malpie om ze vast te leggen in een oude vervallen kerk, een Duits hoogovencomplex, onder een viaduct in een vijver en een koeienstal.

Het Ja-woord moment vormt de rode draad in mijn serie. “Het huwelijk” is voor mij slechts een thema geweest voor het maken van deze serie. Wat niet wil zeggen dat ik me in de toekomst wil gaan richten op trouwfotografie.   Ik hoop jullie te zien tijdens de expositie op 19 en 20 november.

projectfotografie eindhoven tentoonstelling

Expositie Project Fotografie

Data: 19 en 20 november 2016
Tijden: van 11.00 tot 17.00 uur
Locatie: Fotoclub.nl, Torenallee 30, 5617BD te Eindhoven,

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *