Review: Instawall collage

Deze maand testte ik namens fotoclub.nl een collage van Instawall.nl. Instawall is een online bedrijf wat bijzonder opvallend is door de persoonlijke controle over je bestellingen en heeft daardoor kwaliteit hoog in het vaandel staan. Of ik ook zo tevreden ben over de geleverde kwaliteit lees je hieronder….

Het bedrijf Instawall

Het bedrijf Instawall is een bedrijf wat zowel Singles als collages afdrukt. Dit doen zij op diverse materialen in verschillende formaten. Ze werken erg klant gericht. Zoals ik hierboven al benoemde, geeft Instawall aan, producten persoonlijk te controleren. Ze geven per e-mail feedback wanneer zij denken dat de aangeleverde foto niet tot zijn recht komt op het bestelde product formaat of materiaal. Bijvoorbeeld omdat de kwaliteit onvoldoende blijkt te zijn. Dit heb ik natuurlijk even getest, zometeen meer hierover.

De website

Instawall.nl is een professionele website met een simplistische, moderne en naar mijn mening een aantrekkelijke uitstraling. De homepage geeft direct een duidelijke impressie van de bij hen te bestellen producten. Door in de menubalk op wanddecoratie te klikken, krijg je direct de keuze om naar het scherm voor Instawalls, fotoprints of ophangsystemen te gaan. Wanneer je op Instawalls klikt krijg je allereerst een duidelijk overzicht van de materiaalsoorten die zij aanbieden. Bij ieder materiaal hebben zij een foto met voorbeeld van een eigen product. Doordat zij niet alleen het materiaal beschrijven, maar als voorbeeld ook eigen producten gebruiken, kun je, je een goede voorstelling maken van de effecten die de diverse materialen op de uitstraling van jouw foto’s of collages hebben.

Onder de materiaalsoorten worden de diverse formaten weergegeven. Wat ik echt een pluspunt vind, is dat je na de materiaal keuze direct ziet wat de prijzen van de collages in diverse formaten zijn. Ook kom je niet voor verrassingen te staan door meerprijzen van speciale afwerkingen en/of ophangsystemen. Het ophangsysteem wordt namelijk gratis meegeleverd. Als je een keuze hebt kunnen maken, klik je op het gekozen formaat. Dit brengt je direct op de ontwerp pagina. Het vormgeven van je eigen design is erg eenvoudig. Dit maakt het voor veel mensen toegankelijk.

Variatie en productkeuze

Bij instawall kun je een persoonlijke wanddecoratie maken van je eigen foto’s. Je kunt kiezen voor grote foto’s of collages waarbij ook diverse layouts mogelijk zijn. De materiaal keuze is ook erg groot. De collage kan op aluminium, helder plexiglas, glas, of mat posterposter papier worden besteld. Ook kan er gekozen worden tussen diverse formaten. De producteigenschappen en prijzen verschillen per product.

Instawall formaten

Formaten

Je kan kiezen uit de volgende formaten

  • S: 40 x 40 cm
  • M: 60 x 60 cm
  • L: 80 x 80 cm
  • XL: 100 x 100 cm – Panorama
  • M: 120 x 60 cm – Panorama
  • L: 140 x 70 cm – Verticaal
  • M: 60 x 120 cm – Verticaal
  • L: 70 x 140 cm

Zelf ben ik een actieve Instagram gebruiker. Het leek mij daarom leuk om een soort Instawall in huis te creëren met de uitstraling van mijn eigen Instagram homepage. Met dit in mijn achterhoofd heb ik gekozen voor een vierkante collage. 80×80 cm (maat L) is voor mij een mooi formaat, aangezien de collage op de gang tussen twee deuren komt te hangen en zo de lege witte ruimte perfect opvult.

Wederom koos ik voor het materiaal Dibond Aluminium. Dit materiaal heb ik al eerder mogen testen bij een andere review. De industriële uitstraling van dit product was mij erg goed bevallen. Echter had het product toen voor mij ook elke minpunten. Dit maakte mij extra nieuwsgierig naar de kwaliteit van het product van Instawall.

Het ontwerpen

Het ontwerpen van een Instawall werkt echt heel eenvoudig! Je kunt foto’s uploaden vanuit Instagram, Facebook, vanaf je eigen computer of een ander device. Ook kan er gebruik gemaakt worden van standaard afbeeldingen en/of quotes uit de beeldbank van Instawall zelf. Je hoeft de foto’s nog niet direct op een vaste plek neer te zetten. Binnen de collage kan eindeloos met de foto’s worden geschoven. Naast het verwisselen van foto’s kan de foto ook bewerkt worden.

Ik heb een collage ontworpen met alleen vierkante foto’s en daarbij diverse manieren van uploaden uitgeprobeerd. Naast uploads vanuit Instagram, heb ik foto’s van mijn eigen computer geüpload. Deze waren van zichzelf niet vierkant. Instawall zorgt er direct zelf voor dat zij het juiste formaat krijgen. Door op het potloodje boven aan de foto te klikken kun je het frame verschuiven naar wens. Binnenkort is na het niet alleen mogelijk om de uitsnede te wijzigen, maar kun je foto’s ook in het ontwerp bewerken door er bijvoorbeeld een zwart-wit filter overheen te zetten. Dit lijkt mij een mooie toevoeging aan de software.

Tussentijds opslaan

Ik was vrij snel klaar met de selectie van mijn foto’s. De verdeling binnen de collage vond ik echter lastiger. Ik heb een account op de website aangemaakt en mijn collage tussentijds opgeslagen. Nadat enkele vriendinnen en ik zelf er op een later moment naar gekeken hebben, heb ik nog enkele foto’s met elkaar verwisselt. Erg fijn dat dit mogelijk is.

Ik kwam er namelijk achter dat ik meerdere landschapsfoto’s onder elkaar had staan, waardoor zij een soort “groenstrook” vormde binnen mijn collage. Niet zo mooi natuurlijk! Het is erg belangrijk om te letten op de verdeling van kleuren, maar ook composities binnen de collage. Een tip die ik mee wil geven: Probeer geen foto’s waarvan de kleuren of composities sterk overeenkomen, naast elkaar te plaatsen, maar verdeel deze juist gelijkmatig over je collage. Dit zorgt voor balans.

Wanneer je met je ogen knijpt zodat alles een beetje wazig wordt, krijg je een goed beeld van de kleur verhouding en verdeling van foto’s. Details vallen hierdoor namelijk weg. Het kan ook helpen om je computerscherm eens te draaien. Voelt de collage nog in balans als je hem ondersteboven bekijkt? Wanneer je tevreden bent, plaats je gemakkelijk het opgeslagen product in je winkelmandje.

Instawall

Bestellen

Wanneer je het product in je winkelmandje plaatst kom je automatisch in een ander menu terecht. Je krijgt een voorbeeld van je eindproduct te zien. Hiernaast is de optie om deze alsnog te wijzigen weergegeven. Ook verschijnen er duidelijk twee telefoonnummers in beeld. Je kunt zowel telefonisch als via Whatsapp contact opnemen met Instawall, wanneer je vragen hebt.

Dit gaf mij een erg klantvriendelijk gevoel. Aan de rechterkant van de pagina is een overzichtje gemaakt van de productkosten met/zonder btw. en eventuele verzendkosten. Ook biedt Instawall de mogelijkheid om een kortingscode of cadeaubon in te leveren voordat je afrekent. Wanneer alles naar wens is, klik je op de knop “Doorgaan met afrekenen”. Hierdoor kom je in een betaalmenu terecht. Het is mogelijk om met IDeal, PayPal, MisterCash, GiroPay, Mastercard of per bankoverschrijving te betalen. Kortom vele betalingsmogelijkheden.

De bestelling afwachten

Instawall doet diverse beloften. Zo beloven ze de bestelling binnen een week naar je toe te sturen. Dit hebben zij waargemaakt, maar ook beloofden zij een persoonlijke product/kwaliteitscontrole. Ook hieraan hebben zij zich keurig gehouden. Ik had gebruik gemaakt van diverse manieren van uploaden. Binnen twee dagen ontving ik inderdaad een persoonlijke e-mail met daarin de mededeling dat zij naar mijn ontwerp gekeken hadden.

Ze gaven netjes aan dat er vier foto’s van mindere kwaliteit waren. De foto’s waren voor alle zekerheid in de bijlage toegevoegd. Dit maakte het voor mij als klant erg gemakkelijk om direct te zien om welke foto’s het ging. Het bleek om foto’s te gaan die ik via mijn telefoon had geüpload. De kwaliteit hiervan was minder, doordat ik deze foto’s naar mijzelf had verzonden via WhatsApp. Ik heb de originele foto’s opgezocht en deze als bijlagen bij een mail teruggezonden.

Instawall heeft er persoonlijk voor gezorgd dat de betreffende foto’s werden aangepast naar mijn wens. Natuurlijk had ik ook de mogelijkheid om deze foto’s door anderen te vervangen of zo te laten. Wat ik als zeer positief heb ervaren, was dat ik niet zelf de collage opnieuw hoefde aan te passen. Dit werd voor mij gedaan. Wat een luxe!

Verzenden en ontvangen

Mijn pakket werd via DPD verzonden omdat het vrij groot was. Instawall benoemd dat je ervanuit kan gaan dat het product na verzending binnen één á twee werkdagen al arriveert. Ik ontving netjes een Track and Trace code zodat ik mijn pakket kon volgen. Omdat ik zelf niet thuis was, werd mijn pakket bij een afhaalpunt afgeleverd. Hier kon ik het dezelfde dag nog ophalen. Dit ging alleen met legitimatie en na het ondertekenen van ontvangst.

Een fijn gevoel dat mijn pakket niet zomaar aan een ander meegegeven kon worden, aangezien ik eerdere ervaringen heb opgedaan met het verdwijnen van fotoproducten. Het product zat erg goed verpakt. De collage zat in een grote, vierkante, platte doos. Alle hoeken van de wanddecoratie hadden speciale hoekbeschermers om te voorkomen dat deze zouden beschadigen, wanneer er tijdens het verzenden doosschade zou ontstaan. Daarnaast was het pakket niet alleen in een doos, maar ook nog volledig in bubbeltjesplastic verpakt. Extra veilig dus!

Met het uitpakken, wat toch altijd een spannend moment is, omdat je, je afvraagt of het product wel zo is geworden als je had gehoopt, werd ik dankzij de goede manier van verpakken in ieder geval al gerustgesteld dat mijn product waarschijnlijk schadeloos uit zijn doos zou komen. Dit was gelukkig ook het geval!Kwaliteit

Ik heb me verbaast over de drukkwaliteit van Instawall. Eerder vertelde ik al dat ik meerdere producten op aluminium in huis heb. Zo schreef ik over een product op dit soort materiaal eerder ook al een blog. Beide bedrijven zijn professioneel en hebben persoonlijk contact met de klant. Toch ervaar ik grote verschillen.

Er zit duidelijk verschil tussen de wanddecoratie van Instawall en de andere aanbieder. Instawall heeft de inkt namelijk op het aluminium zelf gedrukt, terwijl er over het eerder bestelde product op aluminium een folie met inkt zat. Althans bij Instawall kan ik geen folie ontdekken.

Omdat er geen folie met inkt zichtbaar is, heeft het product van Instawall naar mijn mening een mooiere uitstraling. De kleuren van Instawall komen erg goed overeen met het ontwerp. De kleuren zijn erg levendig. Ik ben uitermate tevreden over de kwaliteit.

Bevestigen van de Instawall

Naast het feit dat het opvangsysteem gratis wordt meegeleverd, is deze ook nog eens op je wanddecoratie gemonteerd. Dit zorgde ervoor dat ik alleen nog maar een haakje in mijn muur hoefde te slaan, zodat ik de wanddecoratie kon ophangen.

Een klein minpuntje in tegenstelling tot de hexagoncollages waarover ik eerder schreef is, dat ik voor deze collage een gaatje in de muur moest maken, terwijl de hexagons geplakt werden en zonder enige schade aan de muur weer te verwijderen zijn.

Dat dit bij de Instawall niet het geval is, heeft natuurlijk alles te maken met het formaat en gewicht van de collage. Daarnaast staat er op de site duidelijk beschreven wat voor soort ophangsysteem zij aanbevelen en meeleveren. Ik kwam dus niet voor verrassingen te staan.Mijn conclusie

Instawall heeft mij doen verbazen met hun persoonlijke benadering, klantvriendelijkheid, snelle levering en het meest belangrijke, hun zeer goede productkwaliteit.

Ik ben van mening dat Instawall voor iedere consument geschikt is. Voor zowel beginnende hobbyfotografen als de pro’s. Dit wegens de gebruikvriendelijke website, het bestel gemak, maar ook juist de zeer goede product kwaliteit.

Tevredenheid: Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van de wanddecoratie van Instawall.

Plus-/minpunten:

+ Een grote diversiteit aan materiaalsoorten en voldoende keuze in formaten.
+ Geen software nodig voor het samenstellen van je product. Dit kan online.
+ Een duidelijke en overzichtelijke site met goede voorbeelden.
+ Openheid en duidelijkheid met betrekking tot kosten.
+ Meerdere mogelijkheden om gemakkelijk contact te leggen met het bedrijf.
++ Persoonlijke feedback.
+ Klantvriendelijk
+ Vele betaalmogelijkheden
+ Snelle levering
++ Zeer goed verpakt.
+ Zeer goede printkwaliteit.
+ Mooie levendige kleuren.
+ Haarscherpe fotoafdruk.
++ Een degelijk en gratis ophangsysteem.
+ Stevig materiaal.
+ Na ontvangst direct een mail met mogelijkheid tot het geven van feedback.

– Gat/gaten in de muur voor het ophangen van je wanddecoratie.
– Je kunt foto’s bijsnijden, maar ze kunnen niet worden bewerkt in de online software. (Hier heeft Instawall feedback op gegeven; Dit wordt voor eind dit jaar nog aangepast, de website wordt vernieuwd en uitgebreid met meer mogelijkheden).

Dit keer kan ik oprecht, geen andere minpunten bedenken! Wellicht maakt dit voor jouw als lezer het wel gemakkelijker om te kiezen tussen de door mij gereviewde fotoproducten…Nu 10% korting voor lezers van deze blog

Namens Instawall mag ik 10% korting weggeven op wanddecoratie die besteld wordt tussen 20 november en 31 december 2018! Mocht je nog een jaaroverzicht of andere mooie collage willen maken… grijp dan dus nu je kans.

Kortingscode: INSTA-10-FOTOCLUB

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *