Review: Dibond-RVS-look wanddecoratie Fifteensign.

 

Deze maand testte ik namens fotoclub.nl wanddecoratie voor buiten. Ik liet twee foto’s afdrukken op Dibond RVS-look (ook wel Butler Finish) bij www.Fifteensign.nl. Wat Dibond RVS precies is, waarom ik voor dit materiaal koos en of ik, jou dit product aanraad? Dat lees je in de blog hieronder.

Fifteensign

Het bedrijf Fifteensign is een bedrijf wat voornamelijk reclameproducties maakt, maar dan wel in de breedste zin van het woord. Je kunt hier met talloze producten en/of projecten terecht. Zo kun je bij Fifteensign o.a. wandbekleding (fotowanden), banners, spandoeken, vlaggen, reclameborden en zelfs lichtbakken laten bedrukken.

Fifteensign werkt in opdracht, wat de mogelijkheid geeft om een wens bij hen neer te leggen en een gratis offerte aan te vragen. Zij kunnen, samen met jou, kijken of ze het product, wat je graag wilt hebben, bij hen kan worden geproduceerd.

Ik koos dit maal voor het testen van een wanddecoratie voor buiten.
Fifteensign adviseerde mij om te kiezen voor een afdruk op het materiaal Dibond met een RVS look.

De website:

http://fifteensign.nl/ heeft een professionele uitstraling. De website heeft een duidelijke structuur, hierdoor kwam ik al snel meer te weten over hun producten en projecten. Ik heb eerst telefonisch contact gehad met een medewerker van Fifteensign. Ik legde mijn wens voor een buiten-wanddecoratie bij hen neer. Zij adviseerden mij om voor het materiaal Dibond te kiezen en ze verwezen mij door naar hun website voor meer product informatie en de aanvraag van een offerte. Op de website zou ik onder het kopje ‘reclameborden’ meer informatie kunnen vinden over dit en andere in- en outdoor materialen.  

 website fifteensign

 

Varianten en materiaalvergelijking:

Toen ik de website van Fifteensign bezocht, werd ik verrast door de talloze producten die zij aanbieden. Ik werd bijna verleid om me te gaan verdiepen in andere producten. Echter heb ik het voor nu gehouden bij de Dibond wanddecoratie. Ik was wel erg benieuwd wat de invloed is van een speciale bewerking, daarom heb gekozen voor de Butler Finish. De reclame- of fotowanddecoratie is te bestellen in diverse materialen. Naast Dibond Butler Finish kun je gaan voor; Forex, Dibond, Karton, Polyprop, Trespa en Reboard. Niet al deze materialen zijn geschikt voor buiten. Natuurlijk heb ik de materialen nog wel even met elkaar vergeleken. Het voordeel van Dibond is dat het waterafstotend is en een gladde textuur heeft, maar hierin is dit materiaal niet de enige. Ook Trespa en Dibond Butler Finish zouden geschikt kunnen zijn. De doorslag in de keuze tussen Dibond (met/zonder Butler Finish) en Tespra is de dikte van het materiaal. Dibond is dunner. Aangezien ik de foto in de tuin wil hangen en daarmee een optische illusie, meer diepte in de kleine tuin, wil opwekken, leek het dunnere materiaal mij het meest geschikt. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de aparte afwerking van Dibond Butler Finish, een eenzijdig geborstelde aluminium dekplaat. Ik was erg nieuwsgierig naar het effect hiervan op de foto’s. Er werd mij een extra luxueuze uitstraling beloofd.

 blog 2 foto 2

Specificaties Dibond Butler Finish:

Geschikt voor zowel indoor- en outdoor toepassingen, omdat het materiaal waterafstotend is. De decoratie is opgebouwd uit, een zijde geborsteld aluminium en een zijde zilver metallic dekplaat. De Dibond is voorzien van Print op polymeer zelfklevend vinyl, voorzien van een beschermende laminaatlaag, hier zit 8 jaar garantie op, dus je mag ervan uit gaan dat de kwaliteit goed is en anders heb je garantie J .Prints zijn zowel enkelzijdig als dubbelzijdig mogelijk, hierdoor hoef je het product niet plat tegen een wand te hangen. De foto kan wordt glanzend afgewerkt. De gekleurde toplaag blijft zichtbaar doordat inkten transparant zijn, hierdoor zou er een speciaal effect moeten ontstaan. Het effect is beschikbaar in Metallic Silver, maar ook koper en goud zijn op aanvraag beschikbaar. Omdat dit materiaal een glanzende afwerking heeft is het wel belangrijk rekening te houden met het licht. Het materiaal komt buiten te hangen, wanneer deze direct in de zon hangt kan het natuurlijk erg weerspiegelen. Wanneer je graag een matte afwerking hebt kun je beter voor de Dibond zonder Butler Finish gaan. Dit raad ik zeker voor portret foto’s aan. Zelf heb ik landschapsfoto’s laten afdrukken, hierbij vind ik persoonlijk de glans geen enkel probleem.

Aanbevolen materiaaldikte en gewicht: 3mm / 3.5 kg /m2

 dibond materiaalsoort blog 2

Formaat:

Fifteensign heeft een andere werkwijze dan vele andere bedrijven. De aanvraag van een product is klant specifiek. Je vraagt daarom een offerte aan waarbij het mogelijk is om je eigen formaat-wensen door te geven. Tegen maximale afmetingen zal je bij Fifteensign niet snel aanlopen. De producten zijn zelfs te bestellen in decoraties van enkele meters bij meters. Dit geeft de vrijheid om een foto product te creëren wat voldoet aan je eigen wensen. Overigens is het ook  te vrezen in vormen en teksten. Ik ging voor twee wanddecoraties in polaroid stijl in de maat: 50 x 60 cm.

Ontwerpen:

Bij Fifteensign heb je ook qua ontwerpen veel vrijheid.
Je kunt zelf bepalen of je een collage, een
reclame of een foto met/of zonder tekst wilt laten afdrukken. Echter zal je wel zelf de foto moeten aanleveren zoals jij die afgedrukt wilt hebben. Je moet er dus voor zorgen dat je horizon recht staat, je foto van goede kwaliteit is, er wel/geen filter overheen zit en dat de nabewerkingen naar wens zijn.
Hierdoor is Fifteensign het meest geschikt voor hobby- of beroepsfotografen met enige ervaring. Het bedrijf is dan ook vooral gericht op het afdrukken van reclameproducten voor bedrijven, maar is wel voor iedereen bereikbaar.

  blog 2 foto 1

Bestellen:

De producten op fifteensign.nl zijn te bestellen door persoonlijk contact te zoeken met het bedrijf. Dit gaat erg gemakkelijk door het klikken op de button “snel offerte” boven in de menubalk op de website. Ook is het mogelijk om te bellen of mailen. Contactgegevens zijn op de website te vinden. Het is fijn dat contact leggen, maar ook het aanvragen van een offerte vrijblijvend is. Betaling van het bestelde product gaat per rekening. Je hebt 15 dagen om na product ontvangst geld over te maken.

Verzenden en ontvangen:

Sommige producten moeten op locatie gemaakt of gemonteerd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fotowand. Hiervoor komen zij langs, maar ook andere producten kunnen door het bedrijf persoonlijk worden afgeleverd. Dit gebeurt in overleg met de klant. Natuurlijk liet ik het product persoonlijk afleveren op de locatie die mij het beste uitkwam!


Bevestigen:

Er zijn meerdere mogelijkheden om de producten de bevestigen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de wand waarop het product moet worden bevestigd. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een schroef en klik systeem te bestellen. Hierbij schroef je een soort pluggen tegen de muur en plak je plakschroeven op de wanddecoratie. Deze kun je muurvast in elkaar klikken, maar ook demonteren. Zo kun je de wanddecoratie ter zijner tijd vervangen.

Kwaliteit:
De producten die ik kreeg geleverd zijn van goede kwaliteit. Dibond Butler Finish is erg mooi en stevig materiaal. De ervaring zal het leren, maar ik verwacht dat dit ook buiten, erg lang mooi blijft. De foto’s zijn haarscherp afgedrukt op een soort folie. Deze doorzichtige folie is als een soort sticker op de plaat geplakt. Dit is zichtbaar, maar niet storend. Het effect van de Butler Finish vind ik persoonlijk erg gaaf. De kleuren krijgen een echt Metallic effect. Hierdoor zijn ze intenser dan bij de meeste andere afdrukken. De ervaring leert mij echter wel, dat je ervoor moet zorgen dat de foto’s niet te donker zijn. De ondergrond van het mariaal is zilver. Hierdoor valt de foto al snel donkerder uit. Dit is iets om goed op te letten.

2dfd053b-58c7-43fd-a6f5-d3e8c9af72b2

Mijn conclusie:

Ik ben van mening dat Fifteensign producten van goede kwaliteit levert, maar voornamelijk geschikt is voor de (semi-)professionele fotograaf. Wanneer je reclame wilt maken voor je (startende) onderneming, biedt Fifteensign talloze mogelijkheden.
Het bedrijf is vooral gericht op de aanname van projecten of grotere oplages van producten, maar één product op maat is ook mogelijk. Je krijgt een duidelijk overzicht van de producten, projecten, prijzen en kwaliteit. Het bedrijf reageert persoonlijk en snel.

Tevredenheid:
Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van de wanddecoratie op Dibond Butler Finish.
Ik zou het product aanraden aan fotografen en/of anderen bedrijven die graag reclame willen maken voor hun eigen bedrijf, maar ook voor mensen die iets bijzonders in hun interieur willen en dit niet kunnen vinden bij een doorsnee bedrijf wat foto’s afdrukt en wanddecoraties maakt.


Plus-/minpunten:


+ Je hebt alle vrijheid qua lay-out. Jij bepaalt hoe je foto of collage eruit komt te zien.
+ Geen online software nodig voor het samenstellen van je product.
+ Veel voorbeelden ter inspiratie
+ Duidelijke informatie m.b.t. mogelijkheden en materialen.
+ Professioneel.
+ Persoonlijk contact.
+ Goede prijs-kwaliteitverhouding voor de pro’s.
+ Stevig materiaal
+ Haarscherpe fotoafdruk
+ Mooie kleuren, gaaf Metallic effect.
+ Meerdere bevestigingsmogelijkheden

– Je moet zelf de foto of foto’s leveren zoals jij ze wilt. Ze zijn niet online te bewerken. Er is geen software beschikbaar.
Minder toegankelijke voor de hobbyist.
Voor prijzen en/of formaten moet altijd een offerte worden aangevraagd.
– Foto’s vallen donkerder uit. Dit komt omdat de ondergrond donkerder is dan bij standaard wanddecoraties. Hier moet je rekening mee houden bij het kiezen van geschikte foto’s. 

Meer informatie

Geïnteresseerd? Voor meer informatie kun je terecht op
www.fifteensign.nl of https://www.facebook.com/fifteensign/

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *