Review: Hexagoncollage van DeJouwe

Ik ben Ingrid, 26 jaar en heb fotografie als hobby. Een aantal jaar geleden kocht ik mijne eerste systeemcamera. Inmiddels een workshop fotografie, een fotografiecursus en een nieuwe camera met toebehoren verder, schrijf ik regelmatig reviews over diverse fotoproducten, -boeken en wanddecoratie. Ik heb besloten om mijn ervaringen ook met jullie op fotoclub.nl te delen. Dit keer heb ik een hexagoncollage op plexiglas van “DeJouwe” gestest.

Hexagon collage

Toen ik de nieuwe hexagon collage op Instagram voorbij zag komen, was ik direct enthousiast. Het is gaaf om je foto’s op zo’n creatieve manier te presenteren. Het leuke aan de hexagons vind ik dat je één muurdecoratie kan creëren met meerdere foto’s, waardoor je een persoonlijk verhaal of thema kan laten zien in je collage. 

De website

https://dejouwe.nl/ heeft een overzichtelijke website waarop je kan kiezen uit diverse producten. Wanneer je op de hexagon collage klikt, kom je direct op een overzichtspagina waar je uitleg krijgt over het product, inspiratie op kan doen en direct kunt bestellen. Voor je begint met ontwerpen kun je doormiddel van keuzebalkjes kiezen wat voor variant, formaat en met materiaal je iets wilt creëren.

Wanneer je uit de diverse opties hebt gekozen verschijnt de prijs van het product direct in beeld. Erg fijn! Zo wordt voorkomen dat je al je creativiteit op de collage hebt losgelaten en vervolgens bij het bestellen voor verassingen komt te staan.

Hexagon

Variatie

Het fijne van deze collage is dat je eindeloos kunt creëren en combineren.

Je kunt ervoor kiezen om één losse hexagon te bestellen, leuk om ergens neer te zetten of op te hangen, maar ook om één van de eerder gemaakt foto’s in een collage te vervangen of je collega mee uit te breiden. Het is ook mogelijk om 12 hexagons tegelijk te bestellen, hierdoor kun je een mooie collage of foto serie laten afdrukken. Natuurlijk kun je ook meerdere bestellingen plaatsen, kortom eindeloze mogelijkheden qua formaat. Ook zit je niet vast aan één ophangsysteem waarbij hexagons aan elkaar moeten worden geklikt. Dit zorg ook nog eens voor extra vrijheid. Wie weet wil je wel één tegel ergens anders in de kamer ophangen. 

Een bijkomend voordeel is dat de hexagons niet alleen in verschillende hoeveelheden, maar ook in diverse formaten en materialen te bestellen zijn.

Hierdoor kun jij zelf bepalen hoe duur je het wilt maken.


Formaat

Je kunt kiezen uit vier formaten: S (16×14 cm), M (23×20 cm) en L (30×26 cm). 

Het is niet mogelijk om maten met elkaar te combineren, maar ook hiervoor kun je natuurlijk gewoon verschillende bestellingen plaatsen. Ik koos voor formaat 12 tegels van formaat M.

Materiaal

Je kunt kiezen uit vier soorten materialen: Stickers (vinyl), Forex (kunststof), Aluminium en plexiglas. Wanneer je op de website naar beneden scrolt krijg je een uitgebreide uitleg over de eigenschappen en voordelen van elk materiaal. Zo kun je gemakkelijk beslissen welk materiaal bij jou past. Het ligt er natuurlijk maar net aan, wat voor effect je wilt bereiken. Ik ging voor plexiglas met de verwachting dat dit een gaat zorgen voor een mooie glans, gevoel van extra diepte in mijn reisfoto’s en een luxe uitstraling. Ik denk dat een hexagon van Plexiglas perfect tot zijn recht komt in onze hoge, lichte, witte hal. Een bijkomend voordeel van Plexiglas is dan ook dat het UV-bestendig is. Wel zo handig gezien de vele lichtinval op de plaats van bestemming.


Ontwerpen

Nadat je gekozen hebt voor jouw ideale hexagons kun je beginnen met ontwerpen. Het ontwerpen is erg simpel. Wanneer je klinkt op de ontwerpbutton, kom je in het online ontwerp programma. Je kunt ervoor kiezen om foto’s vanaf de computer of vanuit social media te uploaden. Ik zou altijd adviseren om foto’s vanaf je computer of harde schijf te uploaden, omdat de kwaliteit van foto’s op social media vaak een stuk lager is. Wat echt een pluspunt is dat DeJouwe netjes aangeeft, wanneer je een foto van lage kwaliteit upload. Voordat je de foto in het hexagon plaatst kun je kiezen uit de bewerkingsopties; verbeter, sepia of zwart-wit. Leuke opties, maar persoonlijk zou ik zelf kiezen voor het zelf bewerken van je foto’s. 

Wanneer je toch kiest voor de optie verbeter de foto, kijk dan goed of deze volgens jou ook is verbeterd. Daarnaast raad ik aan om foto’s die je zelf al hebt bewerkt niet door de software te laten verbeteren. Goed is namelijk gewoon goed en zo voorkom je dat er iets mis gaat in de nabewerking van je foto. Toch zou ik bij iedere foto even op de werkbutton klikken. Hier kun je namelijk ook het kader verschuiven, zodat je foto mooi binnen de vorm past.

Een foto rechtzetten gaat helaas niet in deze software. DeJouwe heeft als extra optie het kiezen van quotes of foto’s uit hun eigen beeldbank. Leuk om hiermee een sfeercollectie compleet te maken. Met de knop fotovolgorde kun je na het uploaden van je foto’s, nog wisselen van volgorde zodat je vooraf al kan bedenken hoe je de foto’s wilt gaan ophangen. Het fijne is dat je de website zorgeloos kunt afsluiten om op een later moment met je collage verder te gaan. De site onthoud je collage ontwerp. Vooraf kies je uit vier varianten hexagon collages waarvan de vorm afhankelijk is van het aantal tegels dat je kiest. 

Aan de vorm van de hexagon collage kun je niets veranderen, dit is een minpuntje. Natuurlijk kun je dit thuis aan de muur wel gewoon doen. Een pluspunt vind ik dat je een foto van de muur kunt maken waar jij je werk op wilt gaan hangen. Doormiddel van de button “bekijk op jouw muur” kun je eenvoudig een foto van jouw muur achter de collage plakken om een beter beeld van het resultaat te krijgen.

Bestellen

De producten op dejouwe.nl zijn gemakkelijk te bestellen. Je plaatst het product in de winkelwagen, waarna je, je gegevens invult en kunt kiezen uit de betaalmethodes  IDEAL, PayPal en Credit Card. Je bestelling wordt al binnen 3-5 werkdagen verzonden. Wat ik zelf erg snel vind voor een gepersonaliseerde wanddecoratie.

Het product wordt erg goed ingepakt in schuim en vervolgens in een kartonnen omhulsel verzonden via DHL. Je kunt het pakket via een  TrackandTrace code volgen. Hiervoor betaal je de standaard verzendkosten. Al binnen 3-5 werkdagen wordt het product naar je toegezonden.

Erg snel voor een gepersonaliseerd fotoproduct. Aan de belofte om het product binnen 3-5 werkdagen te verzenden heeft DeJouwe zich netjes gehouden. Binnen een week hing mijn bestelde product al aan de muur. 

Verzenden en ontvangen

Het product wordt erg goed ingepakt in schuim en vervolgens in een kartonnen omhulsel verzonden via DHL. Je kunt het pakket via een  TrackandTrace code volgen. Hiervoor betaal je de standaard verzendkosten. Al binnen 3-5 werkdagen wordt het product naar je toegezonden.

Erg snel voor een gepersonaliseerd fotoproduct. Aan de belofte om het product binnen 3-5 werkdagen te verzenden heeft DeJouwe zich netjes gehouden. Binnen een week hing mijn bestelde product al aan de muur. 

Bevestigen

DeJouwe levert bij de foto’s twee montage systemen inclusief handleiding.

In de enveloppen zitten een soort plak strips voor gladde en voor grove muren.

Ondanks dat de handleiding is voorzien van foto’s, moest ik erg goed lezen om te begrijpen wat ze nu precies bedoelde. Het kwam er eigenlijk gewoon op neer dat je een plakstrip boven aan de achterzijde van de foto plakt, deze 5 sec. aandrukt en vervolgens op de muur hangt, waarna je deze nog 20 sec. aandrukt. Als laatste haal je een beschermfolie van de foto’s. Deze folie voorkomt beschadigingen tijdens het bevestigen. Dit alles stond in de handleiding erg complex beschreven. Het ophangen van de wanddecoratie is vrij eenvoudig. Het is wel makkelijker om dit met zijn tweeën te doen.


Kwaliteit

De afdruk kwaliteit op het plexiglas is zeer goed. Aan de achterkant van het materiaal is de foto gedrukt. Het glaslaagje zorgt voor extra diepte in de foto. De kleuren in de foto’s zijn levendig en komen goed overheen met de kleuren die ik verwachte. 

Wel is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de foto’s of op een gladde muur hangt, of er een extra beschermdopje tussen plaatst. Een soort schuimstickertje kan al genoeg zijn. Dit om te voorkomen dat het stucwerk de fotoafdruk beschadigd. 

Jammer genoeg heb ik nu één foto aan de muur hangen met een gelukkig nog minuscule beschadiging, die gemakkelijk voorkomen had kunnen worden, wanneer ik had geweten dat de bijgeleverd tape voor grove muren niet dik genoeg is.

Pluspunten en verbeterpunten

Pluspunten

 • Je kunt door middel van meerdere foto’s een verhaal vertellen/ sfeer creëren in een ruimte.
 • De online software is erg handig in gebruik.
 • Uitgebreide beeldbank met afbeeldingen en quotes.
 • Ze delen voorbeelden ter inspiratie.
 • Snelle verzending.
 • Origineel.
 • mogelijkheden tot uitbreiding.
 • biedt veel variatiemogelijkheden.
 • Goed verpakt
 • Mooie kleuren, veel diepte.
 • Stevig materiaal.
 • De foto’s zijn erg scherp.
 • Degelijke bevestiging.
 • Zeer goede prijskwaliteitverhouding

Verbeterpunten

 • Foto’s kunnen niet worden rechtgezet. Je horizon moet voor het uploaden dus al recht zijn.
 • De vorm van de collage is niet vrij aan te passen.
 • Complexe handleiding.
 • De strips waarmee de collage kan worden bevestigd zijn dun waardoor de foto’s mooi plat tegen de muur komen te hangen, maar ook beschadigd kunnen raken door het stucwerk. Een extra beschermviltje plaatsen is daarom een aanrader.

Mijn conclusie

Ik ben heel blij met mijn nieuwe wanddecoratie.

Het is een origineel product met talloze mogelijkheden. De afdrukkwaliteit is goed, evenals de prijs-kwaliteit verhouding. De enkele minpunten waar ik tegenaan liep zijn eenvoudig zelf op te lossen en worden de toekomst door DeJouwe misschien nog wel opgelost. Ik raad het product zeker aan.

Enthousiast? Ontvang 20% korting in de maand september

Ben je ook enthousiast geworden en wil je een hexagon wanddecoratie maken op dejouwe.nl, dan kun je hiervoor tijdelijk de volgende kortingscode gebruiken: FOTOCLUB20DEJOUWE hiermee ontvang je 20% korting op je aankoop in de maand september.

Hexagon aan de wand

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *