Je mooiste Instagram foto’s, maandelijks in je brievenbus.

I want to make memories!

Hoe leuk is het om je mooiste, grappigste en bijzonderste momenten te bewaren en te delen met je vrienden? Als jij deze blog leest, ben jij waarschijnlijk iemand die ook van fotograferen houdt… met je camera of telefoon? Dat doet er niet zoveel toe…

Omdat iedere foto een verhaal vertelt.

Het liefste leg ik al mijn mooiste momenten vast. Soms maandelijks, soms wekelijks, maar meestal dagelijks. Ergens is dat wel positief… Vele mooie momenten die ik wil bewaren als herinnering.

Tegenwoordig maken we met zijn allen zoveel foto’s, maar wat doen we er eigenlijk mee? Ik maak Soms gewoon wat foto’s van een bepaalde gebeurtenis of een grappig moment.

Daarnaast trek ik er ook regelmatig op uit om mooie plaatjes te creëren met mijn camera. Beide manieren van fotograferen zijn voor mij erg waardevol. Ik deel ze dan ook graag met anderen.Tegenwoordig is Instagram dan ook niet meer uit mijn leven weg te denken, maar ergens mis ik toch ook wel “die goede oude tijd”.

instagram

foto's

Goede oude tijd

Losse foto’s met plakkertjes in een foto boek geplakt. Losse foto’s in lijstjes verspreid door mijn hele kamer of met het pakketje net afgedrukte foto’s op bezoek bij vrienden en familie. Dat doe ik nu eigenlijk nooit meer en ergens vind ik dat ontzettend jammer!

Hoe leuk is het namelijk om ook een tastbare herinnering te hebben? Van alle grote vakanties maak ik tegenwoordig online, snel en eenvoudig een fotoalbum. Zo gemaakt, zo besteld! Jammer genoeg doe ik dit eigenlijk nooit van alle andere mooie momenten. Waarom eigenlijk niet? Ik denk dat het er gewoonweg niet van komt…..

Tastbare herinneringen

Hoe blij was ik toen in Scrappit tegen kwam! Scrappit is de oplossing voor mijn behoefte aan tastbare herinneringen. Scrappit zorgt ervoor dat je, jouw mooiste foto’s maandelijks in de brievenbus ontvangt.

scrap-it

Scrappit Magic

Hoe werkt dat dan? Wanneer je een Scrappit account aanmaakt, koppel je deze eenvoudig aan je Instagram. Hierdoor hoef je niet handmatig foto’s te uploaden in een app. Je kiest bij het afsluiten van je pakket zelf hoeveel foto’s je maandelijks wilt ontvangen. Je ontvangt vervolgens 3, 6 of 15 foto’s.

Relax! Laat je verrassen

Soms ben ik nogal een control freak. Toen ik las dat Scrappit de foto’s voor jouw kiest, bedacht ik mezelf direct: Dat wil ik zelf kunnen bepalen! Wie kan er immer nu beter kiezen wat de mooiste momenten waren van afgelopen maand, dan degene die ze heeft beleefd?

Control freaks

Aan de control freaks onder ons, heeft Scrappit ook gedacht. Wil je zelf kunnen beïnvloeden welke foto’s jij ontvangt? Dan kun je #ScrappitMagic in de beschrijving van je post plaatsen. Zo weet je zeker dat die foto binnenkort bij jouw thuis op de deurmat belandt.

Super handig! Maar ondanks dat ik graag zelf de touwtjes in handen heb, vind ik het ook ontzettend leuk om verrast te worden. Bovendien denk ik dat ik juist kritischer naar mijn eigen foto’s ga kijken, als een ander de mooiste momenten voor mij uitzoekt. Ik werd dan ook ontzettend nieuwsgierig welke foto’s ik zou ontvangen als ik helemaal niets zou beïnvloeden.

De mooiste momenten vastleggen

Aangezien ik een groot pakket had besteld, durfde ik er wel op te vertrouwen dat er leuke foto’s bij zouden zitten. Bovendien heb ik zelf de foto’s online geplaatst, dus als dit niet zo zou zijn, zou ik kritischer moeten kijken naar wat ik allemaal post. Scrappit draagt er dus ook nog eens aan bij dat ik mijn Instagram profiel kritischer reduceer. Less is more!

Mijn eerste pakket

Uiteindelijk heb ik dus besloten om de eerste maand de touwtjes volledig uit handen te geven. Ik was super nieuwsgierig welke foto’s zij hebben gekozen! Zodra het pakketje op de deurmat bellande wist ik niet, hoe snel ik het pakketje moest openen. Het voelde voor mij als het krijgen van een cadeautje! En wie houdt daar nu niet van?


Met een foto kun je laten zien hoe jij de wereld ziet

Ik werd verrast door de foto keuzes. Er zaten twee totaal onverwachte foto’s tussen, maar eigenlijk maakte die foto’s juist het sfeerbeeld van de afgelopen maand compleet. Afgelopen maand ben ik op vakantie naar Italië geweest. Wanneer ik zelf de foto’s had uitgekozen, was ik nooit gegaan voor een foto van alleen confetti of een kop koffie, maar nu ik erbij stil sta, merk ik op dat juist de foto’s, van de kleine details, erg sterk zijn en net zo goed herinneren aan de mooie momenten!

Zelf ben ik altijd geneigd om foto’s te kiezen waarop zoveel mogelijk van dat moment te zien is. Als fotograaf weet ik dat juist die foto’s vaak niet de beste zijn. Toch laat ik me daar vaak toe verleiden. Wederom leer ik weer… “Fotografie is de kunst van het weglaten!”

#ScrappitMagic

De optie om een hashtag te plaatsen bij de foto’s die je zeker wilt ontvangen, vind ik erg goed. Wat zou het jammer zijn als je een voor jou speciaal moment niet zou ontvangen!

Het lijkt simpel, dat is het ook! Automatische selectie

Scrappit kijkt naar je Hashtags, Likes en Comments. Automatisch worden je mooiste of populairste foto’s geselecteerd. Ze worden afgedrukt op Poloraid formaat. Dit vind ik perfect! Mijn Instagram foto’s heb ik vaak al zo bijgesneden dat ze goed uitpakken.

Flexibiliteit is Creativiteit

Als beginnende fotograaf/hobbyist post ik vrij random. Afhankelijk van vakanties, feestjes of bijzondere gebeurtenissen post ik de ene week vrijwel dagelijks, terwijl er ook maanden tussen zitten dat ik even helemaal niet met fotografie bezig ben. Wat als je niet genoeg foto’s hebt? Ook daar is rekening mee gehouden. Niet genoeg foto’s? Dan sturen zij automatisch leuke foto’s uit het verleden mee. Zeg nou zelf…

Dat is stiekem toch ook harstikke leuk? Heb je even genoeg foto’s ontvangen of heb je een maand lang echt niets leuks beleefd en zit je niet te wachten op oude foto’s? Dan zet je je account gewoon even op pauze. Ook stopzetten gaat eenvoudig. Ze hanteren namelijk geen opzeg termijn. Dat is erg netjes. Wat weerhoudt je dan nog om het een maandje te proberen?

review-scrappit

Enthousiast

Ik ben in ieder geval razend enthousiast. Ik kan jullie wel vertellen… dat nu ik eenmaal een pakketje heb mogen ontvangen, ik alweer uitkijk naar de volgende. Ik moet jullie dus wel waarschuwen, dat het waarschijnlijk niet bij een maandje proberen blijft….

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Als hobbyfotograaf deelde ik mijn foto’s voornamelijk digitaal. Verder deed ik vrijwel niets met mijn foto’s. Eigenlijk ontzettend jammer toch! Is dit voor jou ook zo herkenbaar?

Regelmatig heb ik gekeken naar allerlei manieren om mijn herinneringen tastbaar te maken. Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden om dit toch voor elkaar te krijgen, maar de printkwaliteit en het gebruikers gemak was toch vaak iets wat mij weerhield. Bij de meeste aanbieders moet je zelf nog foto’s selecteren, uploaden, bewerken of zelfs printen. Probeer dat maar eens structureel vol te houden…. Scrappit heeft dit probleem voor mij verholpen.

Kwaliteit

Over de kwaliteit van Scrappit ben ik erg tevreden. Ik had er eerlijk gezegd minder van verwacht. Details worden perfect weergegeven. De foto’s hebben levendige kleuren en scherpe contrasten. Je ziet dat er hoogwaardig fotopapier is gebruikt.

Heb ik dan toch nog iets te zeuren?

Zoals jullie in mijn eigenlijk veel te lange verhaal al lezen… Ben ik razend enthousiast over Scrappit!Het lijkt simpel, het is simpel. Scrappit is erg flexibel en de foto’s zijn van hoge kwaliteit. Wat wil je nog meer?

Toch wil ik jullie nog één kritisch puntje meegeven. Als fotograaf ben ik namelijk meer bezig met de foto’s, dan met wat ik eronder zet. Soms zet ik onder mijn foto’s een diepzinnig quote, maar het komt ook wel eens voor dat ik er alleen wat gekke emoticons  of toepasselijke #hashtags onder plaats.

Deze worden dus ook onder je foto’s afgedrukt! Let hier dus op! Als ik een kritisch puntje mag terug geven aan Scrappit, dan zou ik graag zien, dat je ook hierop invloed kunt uitoefenen. Bijvoorbeeld met de een hashtag als #ScrappitMagicNoText. Zodat je een foto zonder onderschrift kunt bestellen.

Zelf proberen is zoveel leuker!

Nog even een kort overzichtje. Ik zou zeggen: Ga het gewoon zelf eens proberen!

Koppel je Instagram:
Koppel binnen 1 minuut je account en zij doen de rest.

Scrappit Magic:
Hashtags, Likes, Comments. Ze selecteren automatisch jouw allermooiste en populairste foto’s. In hoge kwaliteit gedrukt op vintage-formaat.

Iedere maand thuis:
Ontvang maandelijks jouw 3,6 of 15 nieuwste foto’s. Hang ze op, plak ze in, breng ze tot leven. Iedere maand weer!

Kosten:
3 foto’s = €4,95 p/m
6 foto’s = €6,95 p/m
15 foto’s = €12,95 p/m

Speciaal voor jullie lezers: Een maand gratis Scrappit

  1. Bezoek www.scrappit.nl
  2. Doorloop het aanmeldproces
  3. Kies het medium pakket.
  4. Vermeld bij de betaalgegevens de code:
    Ingrid@fotoclub

Win! Een half jaar gratis Scrappit!

Naast dat ik jullie allemaal één maand gratis Scrappit cadeau mag doen, Maak je ook nog eens kans op één half jaar lang gratis Scrappit. Hoe gaaf is dat?!

Wat moet je doen om kans te maken?

  1. Ga naar mijn Instagram: ingrid_vdb Of Scrappit
  2. Like de winactie en volg de accounts die in de beschrijving staan.
  3. Tag één van je vrienden of laat in de reactie weten wat voor soort foto’s jij op Instagram post.
  4. Hou Instagram of de Facebookpagina van mij en Fotoclub.nl in de gaten, want op donderdag 9 mei wordt de winnaar bekend gemaakt!

Geluk is het enige wat verdubbelt als je het deelt, dus delen is lief!

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *