Portfolio expositie The Black Box – Carla Tax

Perfect Moments

Leuk! Een jaar weer actief aan de slag met fotografie.

Leuk! Op zoek naar mijn stijl, mijn handtekening.

Leuk! Out of the box, creativiteit de vrije loop.

Leuk! Een expo aan het einde van het jaar.

 

Help! Er komt niks in me op.

Help! Geplande shoots met lieve baby’s, families en daarnaast nog een de slag met eigen werk.

Help! Wanneer komt die creativiteit?

Help! Wie ben ik als fotograaf?

Help! Een expo op het eind.. 


Maar toen kwam het, de stroom van ideeëen en inspiratie. Het enthousiasme, mijn interesses, fascinaties en passie. Passie voor mensen. Passie voor verhalen. Passie voor authenticiteit. Passie voor puur en echtheid. Passie voor drive. Passie voor passie. En daar was de werktitel van mijn project: Passionate about passion.

Passie voor fotografie

Vanaf dat ik, zo’n 10 jaar geleden, mijn spiegelreflexcamera heb gekocht ben ik actief gaan fotograferen. En toch had ik na een aantal vakanties deze ‘grote’ camera alweer ingeruild voor de oude kleine compactcamera en telefoon. Te veel gedoe en eigenlijk ook niet echt een idee hoe ik de spiegelreflexcamera moest gebruiken zonder de automatische stand. 

Maar een paar jaar geleden voelde ik de drang om iets nieuws te leren, te ontdekken en me iets eigen te maken. Ik zag mijn camera op zolder liggen en besloot om me in te schrijven voor de beginnerscursus bij de fotoclub. Een hele goede beslissing! De vervolgcursus en een aantal specifieke workshops volgden. Ik heb er definitief een passie bij!

De zoektocht

Passie zien en voelen is een van de mooiste dingen voor mij. Bij mezelf, maar zeker ook bij anderen. Hoe fantastisch is het als je ergens helemaal in op kan gaan. Nu klinkt het heel logisch dat dit aan de basis ligt van mijn project, maar het was best een zoektocht om hier te komen. Ik dacht dat de inspiratie voor mijn project vanzelf zou komen. Niet forceren of overdenken. Maar daardoor bleef ik doen wat ik al deed: lieve baby’tjes, kids, families en bruiloften fotograferen. Ook leuk, maar niet het doel van mij om aan deze cursus mee te doen. Ik wilde iets van mezelf neerzetten, nog meer in mijn eigen stijl en wereld gaan fotograferen.

The Black Box Carla Tax Fotoclub.nl

Project: Perfect moments

Mensen vastleggen in hun perfect moment. Niet zomaar mensen, nee, vriendinnen die dichtbij me staan. Want hun verhalen, passies en interesses is wat mij met ze bindt. Hoe gaaf is het als ik dat kan vastleggen! Daarmee toon ik de diversiteit van mijn vriendinnen maar dus ook van mezelf. Want divers zijn we als jonge dertigers. Ieder voor zich bezig met de balans tussen werk en prive, allemaal vanuit een eigen invalshoek. 

Uiteindelijk zijn er drie ‘Perfect moment’ verhalen uitgekomen die ik exposeer. Eline, Bo en Annelies, ontzettend bedankt dat ik jullie mocht vastleggen in jullie moment

Ik ben er ontzettend trots op. Ook op het feit dat ik de eerste stappen heb gezet naar minder regisseren van de foto maar juist vastleggen wat er gebeurt. Dit smaakt naar meer dus het voelt voor mij als het begin van nog veel meer fotoverhalen in de toekomst. 

Je bent van harte uitgenodigd om mijn project en dat van mijn medecursisten te komen bekijken! 

Liefs, 

Carla Tax

Expositie The Black Box
27 oktober van 10.00 tot 16.00 uur.
28 oktober 2018 van 11.00 tot 16.00 uur.
Fotoclub.nl, Torenallee 30, 5617BD, op de 4e etage van de Apparatenfabriek op Strijp-S te Eindhoven

Entree: Gratis

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Wat fijn voor je Carla, dat je jouw hobby op deze bijzondere manier met mensen , uiting mag geven, heel véél plezier, geniet ervan en alle succes

  2. Wat bijzonder om te zien Carla! Ik bewonder ook altijd mensen met passie. De intensiteit waarin ze in zaken op kunnen gaan en vol overgave zich in het moment kunnen verliezen. Mooi dat je dat in je foto’s vastlegt! Veel succes met je expositie! Groet Ellen