Het grote Reisfotografie boek van Scott Kelby

Reizen en fotograferen is de beste combinatie die ik me kan voorstellen. Ik heb dan ook het geluk gehad dat ik vele mooie reizen heb mogen maken en dat ik daardoor al veel van de wereld gezien en gefotografeerd heb. Het is voor mij zelfs de rede geweest dat ik ben begonnen met fotografie.

Het grote reisfotografie boek van Scott Kelby geeft je een goed overzicht waar je mee te maken krijgt als je gaat fotograferen tijdens je reis.

Over de auteur van dit boek

Voor wie Scott Kelby nog niet kent; Scott is voorzitter en algemeen directeur van KelbyOne, een online trainings- en opleidingsinstituut gericht op Lightroom, Photoshop en fotografie.

Hij is uitgever, redacteur en mede oprichter van het tijdschrift Photoshop User, redacteur van Lightroom Magazine, presentator van The Grid, de invloedrijke wekelijkse livetalkshow voor fotografen en oprichter van de jaarlijkse Scott Kelby’s World-wide Photo Walk®.

Een praktisch reisfotografie boek

In dit boek vertelt topfotograaf Scott Kelby je precies in welke situatie je welke instelling moet gebruiken en welke knop je moet indrukken. Scott beantwoordt je vragen, geeft je advies en deelt de fotografiegeheimen die hij heeft geleerd, zonder de onnodige technische uitleg.

Het boek bevat 200 prachtige foto’s waarbij Scott Kelby je telkens uitlegt hoe hij die foto heeft gemaakt en hoe jij dat ook kunt doen.

De indeling van dit boek

 • 1. Onderzoek doen voordat je op reis gaat
  Als je wat voorbereidend werk doet, kun je geweldige foto’s maken!
 • 2. Wat is een geweldige reisfoto?
  Die… 23 Tips en weetjes voor het maken van echt boeiende reisfoto’
 • 3. Apparatuur & instellingen
  Wat neem je wel, of niet mee en welke instellingen gebruik je
 • 4. Accessoires voor reisfotografie
  Die extra kleine gadgets die echt het verschil kunnen maken
 • 5. Mensen fotograferen
  Thuiskomen met meer dan alleen foto’s van gebouwen en monumenten
 • 6. Compositie
  Hoe ga je te werk voor boeiender foto’s
 • 7. Andere mooie onderwerpen
  Zo’n prachtige kop heeft geen subkop nodig. Toch maar gedaan.
 • 8. Wanneer je met je telefoon fotografeert
  Soms is dat gewoon sneller en gemakkelijker.
 • 9. Wat te fotograferen
  en wat niet.
 • 10. Foto’s van je reis delen
  Eropuit om die geweldige foto’s te maken!
 • 11. Reisfotografie Tips & trucs
  Tips om slimmer, sneller en beter te werken en je uitrusting veilig te houden.
 • 12. Je foto’s bewerken
  Je reisfoto’s nabewerken met Lightroom en/of Photoshop

“Photography is usually viewed as a solitary activity, but the truth of the matter is that people love to shoot together, compare notes, and just have fun with photography.”

Scott Kelby

Hoe werkt dit boek

Scott Kelby heeft in bijna al zijn boeken een eigen idee over hoe hij de uitleg geeft. Zelf zegt hij hierover;

“Als ik met een vriend aan het fotograferen ben, sla ik alle technische dingen over. Dus als je bijvoorbeeld tegen mij zegt: ‘Hé Scott, ik wil die bierpullen op de bar scherp in beeld, maar ik wil de bar en alles erachter onscherp’, ga ik geen lezing geven over de relatie tussen de afstand tot het onderwerp en het diafragma. In het echte leven zeg ik dan gewoon tegen je: ‘Gebruik het grootste diafragma van je lens en zoom strak in op de bierpul.’ Kort en bondig dus, dat is ook ongeveer wat ik in dit boek doe.”

Je kunt overal in dit boek beginnen, dus als er een bepaald onderwerp van reisfotografie is waar je als eerste over wilt lezen, lees je zonder probleem gewoon dat hoofdstuk en duik je meteen in dat onderwerp. Als alles helemaal nieuw voor je is, is het waarschijnlijk handig om vooraan te beginnen en door het boek in volgorde te werken, omdat latere hoofdstukken voortbouwen op eerdere hoofdstukken.

Verder kan je in het boek de locaties vinden waar de foto’s zijn gemaakt. Ook laat Scott zijn nabewerkingen zien in een aantal video’s. Hij heeft dus speciaal voor jou een paar korte (Engelstalige) video’s gemaakt die laten zien wat hij in het boek bespreekt. De link naar video’s vindt je in het boek.

Conclusie:

Wat ik vooral goed vind aan dit boek is het eerste hoofdstuk over de voorbereiding die je kan doen voordat je op reis gaat of voordat je gaat fotograferen als je op reis bent. Ik vind dit heel herkenbaar ik heb tijdens mijn reizen gemerkt dat een goede voorbereiding echt kan helpen om betere foto’s te maken.

Er zijn zeker een aantal zaken die je wellicht al weet zoals bijvoorbeeld over compositie of licht. Toch zitten er altijd weer tips bij die ik weer eens wil gaan proberen. Over de instellingen zijn er verschillende voorbeelden te vinden zoals instellingen voor portretten binnen en buiten. Dit is iets wat je vaak gaat gebruiken denk ik. Kortom veel tips voor verschillende situaties die je kan tegenkomen als je op reis bent. En voor als je thuis komt met je foto’s veel tips over afdrukken en bewerken.

Een leuk boek voor als je een mooie reis wil maken en met goede foto’s thuis wilt komen.

Het boek is hier verkrijgbaar

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *