Batchphoto-Review-step 1

Review Batchphoto: mijn praktijk ervaringen en mening

Wat kan je met Batchphoto?
(schrijf een reactie en win BatchPhoto Pro Edition)

ik vind Batchphoto, welke al bestaat sinds 2005 en inmiddels al is aangekomen bij versie 5, zeker een mooi programma waar mee je namelijk ook niet alleen maar je foto’s kunt transformeren. Je kan je gemaakte foto’s bijvoorbeeld transformeren, bijsnijden, of formaat omzetten. Ook indien gewenst kan je een “stempel” erop toevoegen, denk hierbij aan de datum of bijvoorbeeld je eigen watermerk.

Batchphoto-Review-step 1
Batchphoto-Review-step 1

Batch Photo Resizer

Omdat het aanpassen van de bestands-groottes soms wel een vervelende en tijdrovende taak kan zijn, althans je bent er vaak veel tijd aan kwijt die je liever anders wilt besteden, is er hiervoor ook een eenvoudig windows programma waarmee je dit snel (gratis) kan doen.  Free Batch Photo Resizer. Deze werkt met de formaten:  JPG, PNG en BMP, en vraagt weinig van je systeem om zijn werk te doen. Tevens voor de mensen die graag op mobiele apparaten werken mbt hun fotografie werkzaamheden, is er ook nog een variant die op die manier te gebruiken is: BatchPhoto Espresso

Batchphoto-Review-step 2
Batchphoto-Review-step 2

Handige opties

Maar nu weer even terug naar de versie die ik heb getest: In deze versie zitten namelijk ook wellicht handige opties om tijd te kunnen uitsparen. Zo kan je bijvoorbeeld de aanpassingen die je wilt toepassen opslaan om in een latere foto (of batch fotos) ook te kunnen toepassen. Vooral makkelijk als je bijvoorbeeld een reeks foto’s hebt met zo goed als dezelfde licht instellingen en belichting. Maar ook kan je de manier waarop je de foto’s wilt exporteren opslaan. 

Maak bijvoorbeeld een submap in de originele foto map van de betreffende reeks, en geef deze uiteraard een voor jou logische naam. Vervolgens kan je zo’n profiel meteen al inladen bij het opstarten van BatchPhoto om op die manier al het programma te starten met bepaalde settings die je dus normaal gaat doen als je echt gaat exporteren.

Batchphoto-Review-step 3
Batchphoto-Review-step 3

Drie verschillende versies van Batchphoto

De tool is tevens beschikbaar in drie betaalde versies: Afbeelding met tekst, schermopname, scherm, nummer Automatisch gegenereerde beschrijving en hiernaast is er ook nog een gratis proefversie voor de mensen die na het lezen hiervan toch nieuwsgierig zijn geworden. Zoals ik het ervaar zou de PRO versie voor de meeste wel voldoen, deze kan namelijk ook met RAW-bestanden overweg. Tevens kan je in deze versie naast het toevoegen van datumstempels en/of watermerken ook nog aanpassingen maken in de kleurbalans van je foto’s. 

Een paar voordelen, voor de mensen die het willen weten, die de Enterprise versie bijvoorbeeld ook nog bied is dat deze ook op serveromgevingen kan draaien zowel windows&mac. Tevens kan hij ook fotomappen “monitoren” en bepaalde taken al automatisch uitvoeren zodra er nieuwe foto’s komen. Opzich zeker geen slechte functie denk ik zelf, maar voor de meeste wellicht beetje TE veel van het goede. 

Ook kan je bijvoorbeeld meerdere tools combineren. Zo kan je dus je foto bijsnijden, een kader toevoegen, grootte aanpassen, naar zwart-wit wijzigen en bij voorkeur ook nog een datumstempel of watermerk erover heen leggen. 

Het uiterlijk maakt dat alles erg eenvoudig te gebruiken is. De 3 duidelijke stappen waarin je dus alles kan gebruiken: importeren, bewerken en instellen en als laatste uitvoeren. Voor elke stap heb je in feite een soort van aparte werkruimte waarin je zaken kan uitvoeren, en je kan hiertussen ook wisselen. 

Conclusie

Mijn slotconclusie: Ik zal het programma zelf zeker nog vaak gaan gebruiken, vooral omdat hij erg makkelijk in het gebruik is. Wat voor mij wel een fijn pluspunt is, is dat ik tijdens export acties ook nog genoeg andere dingen kan doen omdat het erg weinig vraagt van je systeem. Veel functies kan je ook nog eens automatiseren wat ook nog een prettige bijkomstigheid is vind ik zelf.  Kortom: zeker de moeite waard om in elk geval de gratis versie toch eens te proberen!!!!

Win Batchphoto Pro Edition (2x kans) - Schrijf een reactie en je doet mee...

Wij mogen twee keer Batchphoto Pro Edition verloten. Het enige wat je hoeft te doen is een leuke reactie schrijven op deze blog. Je kan je reactie schrijven tot 15 november. Daarna maken we de winnaars bekend via onze mailing. 

Winnaars ontvangen persoonlijk bericht per mail met een registratiecode voor de gewonnen Batchphoto Pro Edition.

Ben je nog lid? Meld je dan hier gratis aan

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. @marcel-wiegerinck : Dank voor het plaatsen. ik schrok al even. (ojee security issue) ik heb helemaal niks gepost 8 minuten geleden. hehe.
  Krijg je met een ICTer he, dan denk je al meteen aan hack en wachtwoorden.|

  Maar kortom. mooi gedaan. dankje.

 2. Het programma doet zijn naam eer aan: alles in batch verwerken. Het heeft een prachtige layout.
  Maak mij maar winnaar ……

 3. Ik had nog niet van Batchphoto gehoord, maar het klinkt als een goed programma. Dat wordt tijd om dan de gratis versie te testen. Of nog beter, de Batchphoto Pro Edition te winnen. 😉

 4. Ik ben redelijk nieuw in de digitale fotografie en ben er inmiddels achter dat het binnenhalen van de foto’s best wel wat om het lijf heeft om dat gestructureerd doen. Hoe en wat ben ik voor mezelf nog niet helemaal uit, maar er zijn een aantal handelingen die je “standaard” wil doen, is natuurlijk logisch om dat te “automatiseren”
  Ik ga zeker de gratis versie proberen, maar ik houd me natuurlijk aanbevolen voor de pro versie.

 5. Nooit van het programma gehoord maar klinkt veel belovend. Moet ik toch eens gaan uitproberen. Ik maak vaak foto’s van crossfit evenementen in de crossfit fabriek in Mierlo en maak dan al snel tussen de 300 en 500 foto’s en dat is toch best veel en neemt veel tijd in beslag om uit te zoeken en te bewerken en dit programma zou misschien wel een uitkomst kunnen bieden. Makkelijk in gebruik 😍 raw bestanden gebruiken, automatische bewerking etc. Ik ben erg benieuwd want ik hou graag tijd over voor andere dingen in plaats van avonden achtereen achter de pc zitten om foto’s te bewerken. Koen dank je voor je review een echte eye opener. 🥰

 6. Lijkt me leuk, maar heb nog geen ervaring in BEWERKEN. Alleen een beetje kleiner, donkerder of lichter maken en vlekjes weghalen…wil het wel een keer leren en moet er dan voor gaan zitten dus…