Professional Imaging, een beurs voor alle fotografen.

De Professional Imaging beurs is een beurs waar vooral professionele fotografen komen, maar ook veel hobbyisten weten de weg naar deze beurs te vinden. Op de beurs staan vooral veel bedrijven die de professional als klant willen krijgen, maar dit weerhoudt vele hobbyisten niet om ook iets aan te schaffen. Nadat ik vorig jaar de Professional Imaging beurs voor het eerst had bezocht kwam ik al met vele nieuwe ideeën voor mijn fotografie thuis.

Dit jaar wilde ik dus natuurlijk weer gaan. Tickets van te voren geboekt, datum geprikt en klaar om te gaan. Bij aankomst bleek het al behoorlijk druk te zijn, er waren te weinig parkeerplaatsen waardoor wij op het industrieterrein moesten parkeren, de parkeerwachten waren druk bezig nieuwe plaatsen te zoeken waardoor het een beetje chaotisch verliep. Bij de ingang konden we vrij snel doorlopen en kregen we meteen een boodschappentas in onze handen gedrukt.


Nieuwe indeling

Wat direct opviel bij binnenkomst is dat de beurs ten opzichte van vorig jaar anders is ingericht. Net zoals vorig jaar zijn er 3 hallen, 2 grote met in het midden een smallere. Waar je vorig jaar naar binnen ging bij de eerste hal, moesten we nu bij de derde hal naar binnen. In deze hal kwamen we direct binnen bij de grotere camera fabrikanten, met uitzondering van Canon.

Het kan hier niet ontgaan dat Nikon, Olympus, Sony, etc veel vierkante meters in beslag nemen. Voor de kleinere stands was er nog wat plek over aan de rand van de hal. Dit jaar waren er veel grotere stands dan vorig jaar voor de grotere fabrikanten, wat de kleinere stand wat deden verbleken.

In de middelste hal voerde vooral de afdrukmaterialen de boventoon, hoewel de printers weer in de andere hallen te vinden waren. Toch leuk om ook deze hal goed te bekijken. Hoewel je vaak als fotograaf met de foto zelf bezig bent, is het ook leuk om eens naar het afdrukmateriaal te kijken.

In de derde hal stond alles weer door elkaar, de grotere stands waren in het midden van de hal uitgesteld, hoewel de stand van cameranu aan de rand was opgesteld. De stand van cameranu is vooral een verkooppunt, vele medewerkers luisteren naar wat je nodig hebt en dit kan je dan direct hier kopen. Ook in deze hal viel het op dat de grotere stands de kleinere deden verbleken.

Veel te zien, maar lastig te vinden

Bij deze nieuwe indeling viel mij op dat veel fabrikanten lastig te vinden zijn, het papier is vooral in de middelste hal te vinden, maar de printers staan weer vooral in hal 1. Aangezien ik een nieuw scherm voor mijn PC nodig heb ben ik hier naar op zoek gegaan, uiteindelijk heb ik 2 stands gevonden met beeldschermen speciaal voor de fotografie. De eerste stand was van Eizo, heel goed merk maar wel behoorlijk duur. Ik ben verder gaan kijken maar zag hier in de buurt geen andere schermen staan. Uiteindelijk zag ik in een andere hal achteraan in een hoekje een 2e leverancier van beeldschermen. Hier zag ik beeldschermen van Benq, een betaalbaardere leverancier.

Wat ik jammer vind is dat deze 2 leveranciers niet bij elkaar waren geplaatst. Ook was ik op zoek naar de stand van Canon, deze bleek in een andere hal te staan dan alle andere camerafabrikanten. Statieven heb ik in iedere hal voorbij zien komen, terwijl ik vorig jaar alle statieven bij elkaar zag.

Over het algemeen gaf dit een rommelige indruk, ook werd het hierdoor lastig om te vinden waar je naartoe op zoek was.


Veel geluid

Ten opzichte van vorig jaar waren er meer sprekers op de beurs, niet alleen waren er meer podia gecreëert, maar ook diverse stands hadden een eigen spreker met podium. Dit zorde ervoor dat er in de hal veel geluid was. Regelmatig als je naar een spreker bij een stand aan het luisteren was hoorde je verderop nog een spreker waardoor de spreker waar je naar luisterde minder goed te verstaan was. Hierdoor kwam de informatie die de spreker gaf niet altijd even goed over, hoewel er wel degelijk zeer interessante informatie werd verstrekt.

Blij dat ik ben gegaan

Ondanks dat ik de beurs dit jaar vond tegenvallen, ben ik wel blij dat ik ben gegaan. Uiteindelijk heb ik meer informatie gekregen over verschillende beeldschermen die ik kan aanschaffen, nu heb ik zicht op een betaalbaar scherm met goede kwaliteit terwijl ik voordat ik naar de beurs ging nog dacht dat ik nooit een beeldscherm zou aanschaffen specifiek voor de fotografie. Ook kan ik binnenkort een nieuwe printer aanschaffen, ik heb er al 1 uitgezocht.

Net zoals vorig jaar heb ik weer nieuwe dingen gezien waar ik dit jaar weer over ga nadenken, al met al een geslaagd bezoek.

Ben jij ook naar de Proffesional Imaging beurs geweest? Wat viel jou op? Heb je de beurs hetzelfde ervaren als ik of is jou ervaring totaal anders? Graag hoor ik dit van jou, laat je reactie hieronder achter.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *