Lino Manfrotto, de oprichter van Manfrotto statieven, overlijdt op 80 jarige leeftijd.

Droevig nieuws uit Italië. Lino Manfrotto is gisteren overleden (zondag 5 februari) op 80 jarige leeftijd. Hij was van origine een Italiaanse fotojournalist maar we kennen hem voornamelijk als de grondlegger van de Manfrotto statieven

Lino Manfrotto werkte als fotojournalist voor een lokale persbureau in Vincenza, Italie. Het viel hem op dat hulpmiddelen voor fotografie en de telescopische camera niet veel gemaakt werden. Dus begon hij in 1960 met het ontwerpen van een statief in zijn eigen garage. Hij en Gilberto Battocchio introduceerde het eerste Manfrotto statief in 1974.

Vanaf dat moment groeide het bedrijf aanzienlijk tot en met vandaag de dag. Manfrotto was en is nog altijd vernieuwend en speelt in op de snel veranderende markt. Vandaag de dag zijn ze nog steeds het toonaangevende merk in de industrie.

Lino Manfrotto richtte in 2010 de Manfrotto School of Xcellence op. Deze school biedt ondersteuning, middelen en lesmateriaal aan voor alle fotografen en filmers over de hele wereld. Francesco Bernardi, die voor Manfrotto heel wat jaren gewerkt heeft, herinnert zich hem als volgt: “Hij was een eerlijke man. Een dappere man, punctueel en had veel respect voor anderen “.

Bron: reddit.com

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *