Krachtige portretten van moeder en kind met visuele beperking

Pracht Kracht

Een ode aan alle krachtige moeders, zo noemt Ida van Boekel (woonachtig in Rosmalen) haar nieuwe boek ‘Pracht Kracht’. Dit fotoboek met portretten van krachtige vrouwen met prachtige kinderen laat zien hoe divers het leven met een meervoudige beperking kan zijn. De door Ida gefotografeerde kinderen hebben één overeenkomst: ze zijn slechtziend of blind. Zaterdag 16 maart zal het boek aan de geportretteerde moeders en kinderen worden gepresenteerd. ‘Pracht Kracht’ verschijnt eind maart 2019 en is verkrijgbaar in de boekhandel.

Pracht Kracht
Fotografie: Ida van Boekel

Meervoudige beperking

De 22 moeders in het boek staan volgens Ida van Boekel, in het dagelijks leven revalidatietherapeut bij Koninklijke Visio in Nijmegen, symbool voor alle moeders van een kind met een meervoudige beperking. “Door mijn werk kom ik deze kinderen met hun moeders tegen en mag ik een stukje in hun leven meelopen. Ik zie hen in eerste plaats onvoorwaardelijk van hun kind houden en tegelijkertijd zie ik ze vechten voor het welbevinden van hun zoon of dochter. Op zo’n moment voel ik die enorme kracht van deze moeders.”

Pracht Kracht het Boek
Fotografie: Ida van Boekel

Puurheid van het moment

Die kracht heeft Ida op een heel bijzondere manier met haar camera weten vast te leggen. Doordat de foto’s niet geposeerd zijn, komt het contact tussen moeder en kind heel dichtbij. De fotograaf heeft de speelse momenten vastgelegd die haar tijdens de fotoshoot geraakt hebben. Alle moeders zijn in witte kleding naar de studio gekomen en accentueren zo de puurheid van het moment. De foto’s worden uitgelicht in een bijpassend gedicht door Ida’s collega, gedragswetenschapper Anke Fonteyn-Vinke.

Informatie

Titel: Pracht Kracht
Auteur: Ida van Boekel
ISBN: 9789090315287

Prijs: 39,95 euro

www.idavanboekel.nl

Pracht Kracht verschijnt eind maart 2019 en is verkrijgbaar in de boekhandel
Fotografie: Ida van Boekel

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *