Glow Eindhoven 2021

Glow Eindhoven is weer gestart, deze keer niet met een looproute maar met de lichtornamenten verder uit elkaar. Dit betekend dat je niet meer in 1 avond alles af kan lopen, maar welk kunt fietsen. De volledige plattegrond van Glow dit jaar is opgedeeld in 4 gebieden en 2 “Satelliet projecten”:

  • De Caai (voormalig Campina terrein)
  • Centrum
  • TU/e campus
  • Strijp-S & Strijp-T

De satelliet projecten zijn wat verder weg, deze zijn te vinden bij:

  • High Tech Campus
  • Windmolen de Roosdonck, Nuenen
Plattegrond Glow Eindhoven 2021
Plattegrond Glow Eindhoven 2021

Ieder lichtkunstwerk is weer anders belicht, zelfs tijdens de bewegende beelden worden verschillende belichtingen gebruikt. Een mooie uitdaging om alles goed op de foto te zetten dus. Wat voor de één een al langer bekend terrein is om te fotograferen, is het voor de ander nog uitzoeken hoe je dit op de foto zet. In dit artikel zet ik enkele mooie plekjes uiteen welke voor de fotograaf de moeite waard zijn om te fotograferen. Ik zal niet gaan uitleggen hoe je Glow moet fotograferen, hier zijn al diverse artikelen over geschreven, waaronder 10 tip voor nachtfotografie tijdens Glow. Alleen projecten binnen de 4 gebieden worden belicht, de satelliet projecten worden  behandeld in dit artikel. Dit betekend niet dat deze niet interessant genoeg zijn, ga ze gerust bezoeken en laat de foto’s hiervan in een reactie achter.

Fietsen

Zoals hierboven gemeldt zijn de verschillende lokaties te ver om te lopen. Maar de organisatie heeft hier een oplossing voor gevonden, veel inwoners van Eindhoven hebben namelijk een fiets en kunnen dus makkelijk met de fiets komen. Ook hebben ze gedacht aan de bezoekers die geen fiets mee kunnen nemen, deze kunnen gratis een fiets reserveren voor de avond. Deze fietsen zijn te herkennen aan het blauwe licht in het voorwiel, leuk om deze op de foto te zetten!

Wil je zelf ook zo’n fiets reserveren? Volg dan deze link voor meer informatie. Deze fietsen staan op De Caai, waar ook ons verhaal begint.

Blauw verlichte fietsen tijdens Glow
Blauw verlichte fietsen tijdens Glow

De Caai (voormalig Campinaterrein)

Op De Caai zijn meerdere projecten te vinden, we lichten er 1 uit. In de grote hal van het terrein is het project “Ode to Light” te vinden. Hierbij is de gehele hal het kunstwerk waar je doorheen kunt lopen. Dit houdt in dat er constant mensen in beeld lopen, dit hoeft niet erg te zijn, maak er gebruikt van. Je kunt hier prima mensen die aan het genieten zijn van het kunstwerk op de foto zetten. Je zou hier heel goed straatfotografie kunnen toepassen, maar dan met lastigere lichtomstandigheden en binnen. Een uitdaging dus!

Ode to light
Ode to light

Centrum

Binnen het centrumgebied zijn meerdere projecten te vinden, waaronder het project Domus Luma en Porte Celesti. Deze projecten zal ik hier uitlichten.

Het project “Domus Luma” is te vinden bij Domus Dela (ook wel bekend als Augustijnenkerk of Paterskerk). Hierbij zie je veel bewegende beelden en is de verwachting dat veel mensen stil sullen staan. Pas je instellingen hier op aan, je kunt kiezen voor een lange sluitertijd maar dan krijg je soms te veel in beeld waardoor het beeld niet meer duidelijk is. Je kunt ook kiezen voor een hogere ISO waarde, dat geeft weer veel ruis die je achteraf eruit moet halen. De foto hiernaast is met een langere sluitertijd genomen.

Het project “Porte Celesti” kan je vinden door het gehele centrum. Dit project bestaat uit verschillende poorten. Hierbij kan je dus ook weer straatfotografie toepassen, probeer het maar eens. Dit project blijft ook langer staan, zo kan je na Glow dit ook nog proberen vast te leggen.

Domus Luma
Domus Luma
Port Celesti
Port Celesti

TU/e campus

Ook op de TU/e campus zijn meerdere projecten te vinden waarvan ik er 2 zal uitlichten.

Het oog van Atlas” is een projectie waarbij ook de omgeving mee wordt genomen. Vanuit het gebouw Atlas schijnt het “oog” (welke herkenbaar is aan de verlichting die aan is) op verschillende delen van de campus, deze delen worden dan ook belicht. Hier kan je gebruik van maken!

Van het oog is “The Ballroom” al zichtbaar. Dit is een interactieve projectie waarbij mensen zelf kunnen gaan dansen gebruik makend van het licht. Dit kan leuke beelden opleveren!

Het oog van Atlas
Het oog van Atlas
The Ballroom
The Ballroom

Strijp-S & Strijp-T

Op Strijp-S & Strijp-T is misschien wel het meeste te zien, hier zal ik 4 projecten uitlichten, 2 op Strijp-S en 2 op Strijp-T.

Strijp-S

Op Strijp-S is het project “Drop of Light” een bezoekje waard. Hierbij worden doormiddel van waterdruppels waar lasers op schijnen 3D beelden getoond. Soms is het niet goed te zien met het oog, maar wel als je dit met een lange sluitertijd fotografeerd. Tip is om hier eerst even omheen te lopen om de beste positie te bepalen.

Het project “Footprint” lijkt veel op wat in eerdere versies van Glow op het Wilhelminaplein en op de Markt is uitgevoerd. Hierbij kan je were heel mooi straatfotografie uitvoeren op mensen die belicht worden door de projectoren.

Drop of Light
Drop of Light
Footprint
Footprint

Strijp-T

Op Strijp-T kan je het “Firefly Field” vinden. Binnen dit veld zie je allemaal lampjes bewegen zoals vuurvliegjes zouden doen. Dit betekend dat dit lastig te fotograferen is, een lange sluitertijd zal veel beweging vastleggen. Hier kan je gebruik maken van een hogere ISO waarde, maar dan moet je wel de ruis wegpoetsen achteraf. De foto hiernaast is met een hogere ISO waarde gemaakt.

Het project “Diorama” is een projectie die om het gebouw heen loopt. Binnen deze projectie zie je veel bewegende beelden, weer een uitdaging om vast te leggen!

Firefly Field
Firefly Field
Diorama
Diorama

Hier eindigt het artikel, maar er is nog veel meer te fotograferen. Ik ben heel erg benieuwd naar de overige projecten, ik zal deze zelf de komende week nog gaan fotograferen maar ik ben ook erg benieuwd hoe jij Glow beleefd en wat voor resultaten haal jij er uit? Het is een uitdaging om Glow te fotograferen. Ik zou zeggen als je kan, ga dan de uitdaging aan. Je leert er veel van en je komt gegarandeerd met bijzondere foto’s thuis. En laat ze dan ook hier achter in een reactie!

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *