Get The Picture Mijn Hobby

Get The Picture: Mijn Hobby

Foto-Uitdaging: Mijn Hobby! | 1 september tot en met 28 september 2023

Get The Picture Mijn Hobby
Days
Hours
Minutes
Seconds
Deze Get The Picture Challenge is voorbij. Doe mee met de foto-uitdaging van deze maand. Check de blog op elke eerste van de maand voor de niewe foto-uitdaging.

Deze maand is Get The Picture gewijd aan het thema “Mijn Hobby”! Een hobby is meer dan alleen een tijdsverdrijf; het is een uitlaatklep voor creativiteit, een bron van plezier en een manier om onszelf te uiten.

Fotoclub nodigt je uit om jouw hobby vast te leggen die je hart sneller doen kloppen. Of je nu gefascineerd bent door sport, kunst, muziek, koken, reizen, of iets totaal anders, deze foto-uitdaging draait helemaal om het vastleggen van jouw hobby op een unieke manier.

Dus pak je camera en deel jouw foto en het verhaal achter jouw hobby. We kunnen niet wachten om jouw hobby door jouw lens te zien!

Tips & Tricks

 • Focus op Details: Zoom in op de kleine details die je hobby definiëren. Dit kunnen texturen, gereedschappen, instrumenten of specifieke elementen zijn die jouw hobby uniek maken. 
 • Portret van Passie: Maak portretten van jezelf of andere mensen die dezelfde hobby delen. Leg hun passie en toewijding vast door middel van hun expressies en houdingen. 
 • Achter de Schermen: Laat zien wat er achter de schermen gebeurt tijdens het beoefenen van je hobby. Dit kan bijvoorbeeld het opzetten van een schildersezel, het stemmen van een gitaar of het voorbereiden van ingrediënten in de keuken zijn.
 • Omgevingsportret: Combineer je hobby met de omgeving waarin je het beoefent. Als je bijvoorbeeld van schilderen houdt, fotografeer dan je schildersezel in een inspirerende omgeving.
 • Sfeer en Emotie: Leg de sfeer en emoties vast die gepaard gaan met je hobby.

Extra Uitdaging: Serie

 • Voor als je wat extra uitdaging wil bij deze foto-uitdaging. Maak een verhalende serie: Vertel een verhaal met een reeks foto’s.

 • Begin bijvoorbeeld met het voorbereiden van je hobby, ga dan verder met de actie en eindig met het resultaat.

  Dit voegt diepgang toe aan je fotografie. Je maakt deze serie vooral voor jezelf. Je mag maar 1 foto uploaden voor deze Get The Picture challenge.

  Onthoud dat de sleutel tot succesvolle hobbyfotografie is om je eigen unieke perspectief en passie vast te leggen.

  Wees niet bang om te experimenteren en je eigen stijl te ontwikkelen terwijl je je hobby door je lens verkent.

Wat is de Get The Picture Challenge?

Elke maand krijg je een nieuwe foto-uitdaging om te gaan fotograferen. Je wordt geïnspireerd door onze Get The Picture Fotoclub van bevriende fotografen die samen met jou aan deze uitdaging deelnemen.

In de Get The Picture Fotoclub kan je naast je gemaakte foto’s insturen ook vragen stellen die je hebt bij het maken van je foto’s voor de Get The Picture Challenge.

Iedereen die meedoet wordt ook uitgedaagd om andere mensen vooruit te helpen door o.a. vragen te beantwoorden die bij de discussies worden gesteld. Ook het geven van feedback, tips en tricks zijn voor iedereen een waardevolle aanvulling.

Kortom de Get The Picture Challenge is een leuk manier om inspiratie en nieuwe ideeën op te doen en om betere foto’s te maken je camera beter te beheersen. De Get The Picture Challenge is geen fotowedstrijd en iedereen kan meedoen op elk niveau. Het is jouw uitdaging.

Spelregels!

 1. De foto moet gemaakt zijn na de eerste van elke maand als de nieuwe Get The Picture Challenge live gaat. Foto’s mogen dus niet eerder gemaakt zijn en/of uit je archief komen.
 2. Geen logo’s, namen en teksten in de foto’s in de vorm van een watermerk. Je mag wel logo’s, namen en teksten fotograferen.
 3. Geef een beschrijving hoe je de foto hebt gemaakt, waarom dit jouw beste foto is en /of  eventueel met welke instellingen.
 4. Stuur je foto in! Je mag maximaal 1 foto toevoegen per Get The Picture Challenge. Je voegt je foto toe aan het fotoalbum in de Get The Picture Fotoclub die bij deze uitdaging hoort.
 5. Om een foto toe te kunnen voegen moet je ingelogd zijn en klik je eerst op de knop; Lid Worden. Dat is gratis en gaat automatisch. Daarna zie je de knop; Foto’s Toevoegen.

De beste inzendingen van vorige maand; ABSTRACT

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *