Get The Picture Challenge: juli – Zomers Fruit

Foto-uitdaging: Zomers Fruit | 1 juli tot en met 28 juli 2021

De Get The Picture Challenge van deze maand is; Zomers Fruit

Zomers Fruit is er in vele soorten en maten, je kan bijvoorbeeld een aardbeienveld fotograferen of je kan je concentreren op een klein detail.

Hoe fotografeer ik fruit zodat het interessant is? belichting, textuur, platgedrukt, weggerot… Jij kiest, denk er van te voren over na voordat je de foto maakt.

Heb je een vraag? Laat je horen in de Get The Picture club

Stuur je foto in het fotoalbum die bij deze challenge hoort. Als je niet weet hoe dit moet bekijk je eerst deze pagina

 1. Word lid (GRATIS) van de Get The Picture club
 2. Klik op het album van de challenge van deze maand
 3. Klik linksonder op de blauwe knop foto’s toevoegen (je moet hiervoor wel ingelogd zijn en gratis lid worden van de Get The Picture club)
 4. Wanneer je je foto op sociale media plaatst, zorg er dan voor dat je de hashtag #fotoclubnl gebruikt, zodat we je foto’s kunnen vinden en ervan kunnen genieten!
Fotouitdaging Zomers Fruit

Wat is Get The Picture Challenge?

Elke maand krijg je een nieuwe foto uitdaging om te gaan fotograferen. Je wordt geïnspireerd door onze Fotoclub Fotografie Community van bevriende fotografen die samen met jou aan deze uitdaging deelnemen.

In de Get The Picture club kan je naast je gemaakte foto’s insturen ook vragen stellen die je hebt bij het maken van je foto’s voor de Get The Picture Challenge.

Iedereen die meedoet wordt ook uitgedaagd om andere mensen vooruit te helpen door o.a. vragen te beantwoorden die bij de discussies worden gesteld. Ook het geven van feedback, tips en tricks zijn voor iedereen een waardevolle aanvulling.

Kortom de Get The Picture Challenge is een leuk manier om inspiratie en nieuwe ideeën op te doen en om betere foto’s te maken je camera beter te beheersen. De Get The Picture Challenge is geen fotowedstrijd en iedereen kan meedoen op elk niveau. Het is jouw uitdaging.

Spelregels!

 1. De foto’s moeten gemaakt zijn na de eerste van elke maand als de nieuwe Get The Picture Challenge live gaat. Foto’s mogen dus niet eerder gemaakt zijn en/of uit je archief komen.

  Het is een Challenge en je wilt namelijk uitgedaagd worden om te gaan fotograferen en daarvan iets te leren. Dat doe je alleen door nieuwe foto’s te maken.

 2. Je mag maximaal 2 foto’s toevoegen per Get The Picture Challenge.

 3. Geen logo’s, namen en teksten in de foto’s in de vorm van een watermerk. Je mag wel logo’s, namen en teksten fotograferen.

 4. Geef een beschrijving hoe je de foto gemaakt eventueel met welke instellingen. Deze laatste is niet verplicht maar wel interessant voor kijkers en deelnemers.

 5. Tot slot like en deel deze blog zodat er zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen. Ook deze is niet verplicht maar wel top als je dat doet.

Get The Picture Wall of Fame

Ik kies elke maand van de ingestuurde foto’s samen met een aantal andere mensen de beste en mooiste foto’s uit.

Dit zullen maximaal 15 foto’s zijn maar het kan er ook maar 1 zijn. Deze foto’s komen op de Wall of Fame terecht en maken kans om geëxposeerd te worden op de Get The Picture Foto Expositie.

Aan het einde van elke maand laat ik de gekozen inzendingen zien via de blog met de volgende Get The Picture uitdaging elke eerste van de maand.

Get The Picture Foto Expositie

Vorig jaar (2020) had ik de wens is om de beste foto’s van elk jaar te exposeren in onze Get The Picture Foto Expositie.

Dit jaar gaat het dan ook daadwerkelijk gebeuren. We hebben inmiddels een mooie expositieruimte gevonden in het Veemgebouw in Eindhoven.

Naast Eindhoven zou ik het tof vinden als deze foto expositie door het hele land te zien is. (Dus heb je ruimte om deze expositie bij jou in de buurt te tonen laat het ons weten) Tips, hulp en suggesties welkom.

De beste inzendingen van vorige maand | juni 2021 – In de tuin

Fotografie: Meta Visser
Fotografie: Meta Visser

Fotografie: Inge Zuurbier
Fotografie: Inge Zuurbier

Fotografie: Vincent van Mullekom
Fotografie: Vincent van Mullekom

Fotografie: Tessa Janssen
Fotografie: Tessa Janssen

Fotografie: Lucien Nieman
Fotografie: Lucien Nieman

Fotografie: Cosmin
Fotografie: Cosmin

Fotografie: Cecile Branten
Fotografie: Cecile Branten

Fotografie: Linda Brouwers-Iarichène
Fotografie: Linda Brouwers-Iarichène

Fotografie: Gerrit Janssen
Fotografie: Gerrit Janssen

Fotografie: Marij Nuij
Fotografie: Marij Nuij

Fotografie: Suzy Van Kilsdonk
Fotografie: Suzy Van Kilsdonk

Fotografie: Nicole Staas
Fotografie: Nicole Staas

Fotografie: Pieter de Jong
Fotografie: Pieter de Jong

Fotografie: Peter vd Hurk
Fotografie: Peter vd Hurk

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *