Get The Picture Challenge: Creatieve Kleuren

Foto-uitdaging: Creatieve Kleuren | 1 mei tot en met 28 mei 2021

De Get The Picture Challenge van deze maand is; Creatieve Kleuren

Kleur is een eigenschap van licht die wordt bepaald door de verschillende golflengtes waaruit dat licht is samengesteld.

Kleur is overal: het kan de sfeer in je beeld bepalen maar het kan ook je stemming beïnvloeden. In de fotografie kun je een spectrum aan kleuren gebruiken om een plek of onderwerp tot leven te brengen, of je je nu concentreert op een of meerdere kleur tinten laat zien wat jij kan met creatieve kleuren.

Heb je een vraag? Laat je horen in de Get The Picture club

Stuur je foto in het fotoalbum die bij deze challenge hoort. Als je niet weet hoe dit moet bekijk je eerst deze pagina

  1. Word lid (GRATIS) van de Get The Picture club
  2. Klik op het album van de challenge van deze maand
  3. Klik linksonder op de blauwe knop foto’s toevoegen (je moet hiervoor wel ingelogd zijn en gratis lid worden van de Get The Picture club)
Creatieve Kleuren
Creatieve Kleuren

Wat is Get The Picture Challenge?

Elke maand krijg je een nieuwe foto uitdaging om te gaan fotograferen. Je wordt geïnspireerd door onze Fotoclub Fotografie Community van bevriende fotografen die samen met jou aan deze uitdaging deelnemen.

In de Get The Picture club kan je naast je gemaakte foto’s insturen ook vragen stellen die je hebt bij het maken van je foto’s voor de Get The Picture Challenge.

Iedereen die meedoet wordt ook uitgedaagd om andere mensen vooruit te helpen door o.a. vragen te beantwoorden die bij de discussies worden gesteld. Ook het geven van feedback, tips en tricks zijn voor iedereen een waardevolle aanvulling.

Kortom de Get The Picture Challenge is een leuk manier om inspiratie en nieuwe ideeën op te doen en om betere foto’s te maken je camera beter te beheersen. De Get The Picture Challenge is geen fotowedstrijd en iedereen kan meedoen op elk niveau. Het is jouw uitdaging.

Spelregels!

  1. De foto’s moeten gemaakt zijn na de eerste van elke maand als de nieuwe Get The Picture Challenge live gaat. Foto’s mogen dus niet eerder gemaakt zijn en/of uit je archief komen.

    Het is een Challenge en je wilt namelijk uitgedaagd worden om te gaan fotograferen en daarvan iets te leren. Dat doe je alleen door nieuwe foto’s te maken.

  2. Je mag maximaal 2 foto’s toevoegen per Get The Picture Challenge.

  3. Geen logo’s, namen en teksten in de foto’s in de vorm van een watermerk. Je mag wel logo’s, namen en teksten fotograferen.

  4. Geef een beschrijving hoe je de foto gemaakt eventueel met welke instellingen. Deze laatste is niet verplicht maar wel interessant voor kijkers en deelnemers.

  5. Tot slot like en deel deze blog zodat er zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen. Ook deze is niet verplicht maar wel top als je dat doet.

Get The Picture Wall of Fame

Ik kies elke maand van de ingestuurde foto’s samen met een aantal andere mensen de beste en mooiste foto’s uit.

Dit zullen maximaal 15 foto’s zijn maar het kan er ook maar 1 zijn. Deze foto’s komen op de Wall of Fame terecht en maken kans om geëxposeerd te worden op de Get The Picture Foto Expositie.

Aan het einde van elke maand laat ik de gekozen inzendingen zien via de blog met de volgende Get The Picture uitdaging elke eerste van de maand.

Get The Picture Foto Expositie

Vorig jaar (2020) had ik de wens is om de beste foto’s van elk jaar te exposeren in onze Get The Picture Foto Expositie.

Dit jaar zou het dan ook daadwerkelijk gebeuren. Echter we wachten even af wat de mogelijkheden in verband met je de regelgeving en mogelijkheden omtrend corona.

Naast Eindhoven zou ik het tof vinden als deze foto expositie door het hele land te zien is. (Dus heb je ruimte om deze expositie bij jou in de buurt te tonen laat het ons weten) Tips, hulp en suggesties welkom.

De beste inzendingen van vorige maand | april 2021 – april

marion salwegter
Marion Salwegter

Tessa Janssen
Tessa Janssen

Wendy dolphijn
Wendy dolphijn

Linda Brouwers-Larichène
Linda Brouwers-Larichène

Rudi Deinum
Rudi Deinum

Rüdiger Otterpohl
Rüdiger Otterpohl

Cecile Branten
Cecile Branten

Dirk Velle
Dirk Velle

Roy Wouters
Roy Wouters

Peter vd Hurk
Peter vd Hurk

Evert Bakker
Evert Bakker

Hans Keijzer
Hans Keijzer

Ruud van der Horst
Ruud van der Horst

Suzy Van Kilsdonk
Suzy Van Kilsdonk

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *