• Welk bewerkingsprogramma

  Geplaatst door Lucien Nieman op 14/05/2023 om 19:12 uur

  Ik ben op zoek naar een nieuw bewerkingsprogramma. Wie heeft er advies. Ik wil géén abonnement meer, maar gewoon een programma dat je aanschaft en onbeperkt kan gebruiken.

  Marcel Wiegerinck antwoordde 1 jaar geleden 4 Leden · 6 Antwoorden
 • 6 Antwoorden
 • Jacques Linssen

  Lid
  14/05/2023 om 21:10 uur

  Zoek je een Raw-bewerkingsprogramma (zoasl bv Capture One, DXO, Darktable, …) of een pixel-editor (zoals bv Affinity Photo, Photoshop)?

  Als Raw-converter vind ik zelf Rawtherapee (open source, gratis) en Capture One goed werken. DXO Photolabs staat erg goed aangeschreven, maar heb ik zelf niet gebruikt. En er is Darktable, ook open source en gratis.

  Voor pixel-editing (wat ik niet vaak doe, C1 heeft al best uitgebreide functies) gebruik ik Affinity Photo. Er is ook GIMP, wat gratis is.

  De gratis software kun je uiteraard onbeperkt uitproberen, de meeste betaalde pakketten hebben gratis proefperiode van (meestal) 30 dagen.

  • Lucien Nieman

   Lid
   16/05/2023 om 12:14 uur

   Dank je Jacques. Ik ga eens kijken bij DxO. Dat ziet er goed uit en is op meerdere computers te installeren.

 • Marcel Wiegerinck

  Opperhoofd
  17/05/2023 om 10:23 uur

  @lucien Ik heb hier een blog met 10x gratis fotobewerkingsprogramma https://www.fotoclub.nl/gratis-fotobewerkingsprogramma/ andere goede pakketten zijn Luminar NEO en Affinity Photo https://www.fotoclub.nl/5-nieuwe-mogelijkheden-in-affinity-photo/ kwa prijs en kwaliteit best interessant.

  10x gratis fotobewerkingsprogramma

 • Dolf Kampman

  Lid
  17/05/2023 om 12:01 uur

  Ik heb al een tijdje twee bewerkingsprogramma’s.

  DxO PhotoLab 6 Elite bevalt uitstekend met een duidelijke bibliotheek. Is Engelstalig.

  Luminar Neo bevalt ook goed. Heeft redelijk wat AI. Is Nederlandstalig.

  Beide koop je en hou je. Overigens beide regelmatig een update.

 • Lucien Nieman

  Lid
  04/06/2023 om 21:00 uur

  Het is het fotoprogramma geworden van ON1. Dit ziet er goed uit en is betaalbaar. Op dit moment nog geen €60,= en te gebruiken op 2 computers. Nu op de compu zetten en kijken hoe het functioneert. De reviews zijn goed.

  • Marcel Wiegerinck

   Opperhoofd
   06/06/2023 om 11:15 uur

   Ik heb hier wel eens mee gewerkt. Ziet er mooi en overzichtelijk uit. Echter bij mij kwam het geregeld voor dat mijn pc het niet trok met dit pakket. Dat wil zeggen kleine vertragingkjes. Dit ervaar ik niet bij andere pakketten. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring.

Log in to reply.