De beste cameratelefoons van 2022

Het is niet eenvoudig om een ​​mobiel de ‘beste cameratelefoon’ te noemen, en dat komt omdat ieders idee van ‘beste’ zo verschillend is. Sommigen houden van superlevendige, verzadigde foto’s, terwijl anderen van natuurlijk ogende afbeeldingen houden; sommige fotografen houden van groothoeken en anderen houden van ingezoomde foto’s. Sommige mensen vinden het leuk om hun foto’s achteraf in apps te bewerken en anderen niet.

Verschillende smartphones zijn geschikt voor verschillende kopers, daarom kun je een lang artikel maken over de beste cameratelefoons van 2022. Wij maken het eenvoudiger voor je en focussen echt op de allerbeste modellen waar je dit jaar voor kunt kiezen als je de mooiste foto’s wilt maken met behulp van je sim only smartphone!

Samsung Galaxy S21 Ultra

Weet je nog dat telefoons één camera hadden? Nu hebben ze er vijf. De Samsung Galaxy S21 Ultra is hier een goed voorbeeld van. Dit is de beste Android-cameratelefoon die je nu kunt krijgen en heeft zeker de beste zoomfunctie van alle telefoons die we ooit hebben gezien.

De fenomenale kracht van vier camera’s aan de achterkant moet je zien om te geloven. De hoofdsensor is een 108 MP-model dat je enorme digitale zoom- en bijsnijdmogelijkheden biedt, met een nieuw autofocussysteem dat de scherpteproblemen met de S20 Ultra oplost. Het wordt vakkundig ondersteund door twee 10 MP telefotosensoren en een 12 MP ultragroothoeklens. Dit geeft je verbazingwekkende opnameflexibiliteit voor een smartphone en een ronduit angstaanjagende mogelijkheid om foto’s op afstand te maken. De 40 MP selfiecamera, die het kwintet completeert, doet het ook goed.

Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Galaxy S21 Ultra

iPhone 13 Pro

De iPhone 13-familie van Apple werd eind 2021 gelanceerd en de Pro- en Pro Max-handsets zijn de beste broers en zussen in de rij. Natuurlijk zijn het geen enorme upgrades ten opzichte van de iPhone 12-apparaten, maar enkele van de grootste upgrades bevinden zich op de afdeling camerasoftware.

De iPhone 13 en 13 Pro versloegen hun voorgangers met een nieuwe macromodus waarmee je gedetailleerde foto’s kunt maken van close-upobjecten zoals voedsel, insecten of planten. Er zijn ook verbeteringen aan videografie met Cinematic Video, en je kunt nu scherpstellen terwijl je film opneemt, wat erg handig zal zijn voor mensen die films proberen op te nemen op hun telefoon.

iPhone-13-camera-fotografie
iPhone-13-camera-fotografie

Google Pixel 6 Pro

Na een paar jaar niet-inspirerende smartphones, markeerde de Google Pixel 6 Pro de terugkeer van de techgigant naar de camera-powerhouse-club. De Google Pixel 6 Pro heeft een enorme sensor op de hoofdcamera, die het licht beter opneemt dan sensoren op de meeste andere apparaten, evenals een krachtige telelens en ultrabrede camera – dit trio is een beetje een droomteam. De software van Google neemt ook nog eens deel aan dit team, waardoor Pixel-telefoons in de eerste plaats geweldige camera-apparaten zijn geworden. Niet alleen is AI-scène-optimalisatie fantastisch in het aanpassen van je foto om er geweldig uit te zien, maar er zijn enkele extra softwaretools die er zeker mogen zijn. De beste hiervan is zonder twijfel de Magic Eraser die achtergrondmensen kan wegwerken in verder goede foto’s.

Google Pixel 6 Pro
Google Pixel 6 Pro

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *