Boek Analoge Fotografie: Omdat Analoog fotograferen helemaal terug is.

Analoog fotograferen is helemaal terug! Of eigenlijk: het is nooit helemaal weggeweest.

Het leek er even op dat de digitale fotografie al de oude technieken om foto’s te maken overbodig had gemaakt. Maar de charme van het werken met oude camera’s, film, chemie en een donkere kamer waar de spanning van het wachten op het resultaat deel van uit maakt is duidelijk weer in populariteit gestegen.

Op 30 september 2022 verschijnt dan ook een nieuw boek over Analoge Fotografie geschreven door Eduard de Kam.

Boek Analoge Fotografie

Het boek biedt aan fotografen die deze vroegere manier van werken niet of onvoldoende kennen een flinke handreiking om aan de slag te gaan. Wat is ‘lichtgevoelig’, en hoe is die eigenschap van verschillende materialen in het verleden gebruikt. Er is een klein overzicht van de soorten camera’s waar je uit kunt kiezen. Wat voor type film gaat daarin en hoe plaats je de film eerst in de camera en later in de ontwikkeltank als je zelf in de donkere kamer aan het werk wilt gaan.

De technische basis van het fotograferen komt aan de orde, je moet bij de meeste oudere camera’s immers alles zelf instellen om een goed belicht negatief te krijgen. Denk aan ISO-waarde voor de filmgevoeligheid, de belichtingstijd en het diafragma die je dan op basis van de lichtmeting moet instellen. De dingen die je nodig hebt voor het werken in de donkere kamer om de belichte film te ontwikkelen en daarna het maken van proefstroken en de afdrukken, inclusief de technieken die als ‘doordrukken’ en ’tegenhouden’ bekend staan, worden allemaal uitgelegd zodat je tenminste weet waar je moet beginnen om de afdruk te krijgen die echt helemaal naar je zin is.

Er is ook aandacht voor enkele alternatieve fotografische technieken zoals de blauwdruk en afwijkende opties voor het ontwikkelen van films zoals ‘cross-processing’. Uiteraard is er ook aandacht voor de combinatie van analoog opnemen en digitaal verwerken.

Actie-Boek-Analoge-Fotografie-Korting

Tot en met 28 september betaal je voor dit boek geen 34,99 maar 29,99! Je betaalt bovendien geen verzendkosten. Als je nu bestelt, krijg je het boek vanaf 30 september thuisbezorgd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *