8 HDR Fotografie Software pakketten op een rij

Onlangs heb ik acht verschillende HDR software pakketten getest en uitgeprobeerd. Erg leuk om te doen en ik heb kennis gemaakt met een aantal HDR-Software fotobewerkingsprogramma’s waar ik eerder nog nooit van had gehoord. Bekijk dit overzicht zodat je weet wat er te koop is en zodat je een goede keuze kan maken die bij jouw behoefte en ervaring past.

Alle pakketten staan op willekeurige volgorde. Je kan per HDR-Software pakket de video bekijken. De eerste video is een overzicht van alle pakketten hieronder. Veel kijk en leesplezier.

1. Photomatix Pro

HDRsoft ontwikkelt innovatieve fotobewerkingssoftware op basis van High Dynamic Range-beeldvormingstechnieken. De oprichter van het bedrijf was een pionier op het gebied van HDR-fotosoftware met de introductie van Photomatix in februari 2003.

Alle leden van het HDRsoft-team zijn gepassioneerd door fotografie en enkelen zijn professionele fotografen. Photomatix is ​​in de loop der jaren geëvolueerd en geavanceerder geworden, maar als team blijft ons doel hetzelfde: fotobewerkingshulpmiddelen bouwen die iedereen kan gebruiken om afbeeldingen te maken waar ze van houden, of ze nu net beginnen met fotografie of professionele fotografen zijn met geavanceerde behoeften.

De leden van het HDRsoft-team werken op afstand vanuit verschillende locaties over de hele wereld. Het best vertegenwoordigde land is de VS waar het grootste deel van het ondersteuningsteam zich bevindt. Andere leden bevinden zich in het VK, Canada, Polen, Australië en een paar andere landen.

➔Gratis Photomatix Proberen

➔Photomatix Kopen (€79,-)

15% korting met kortingscode: FOTOCLUBNL
30% korting alleen voor Fotoclub Fans. Ben je Fotoclub Fan stuur me een e-mail om deze code te ontvangen. (wordt gecontroleerd)

2. easyHDR

De allereerste versie van easyHDR werd in januari 2006 geschreven om astrofoto’s zoals de maan te verwerken met een glanzend aureool, zichtbare maanzeeën en wolken van de aarde. Veel easyHDR-gebruikers helpen om het programma te debuggen en verbeteringen door te voeren. Het HDR programma is nog steeds in ontwikkeling en wordt steeds beter.

De maker van deze HDR-sfotware is Bartłomiej Okonek. Hij geboren in 1983 in Koszalin, in het noorden van Polen. Hij werkt als Software Engineer voor een bedrijf dat high-tech data-acquisitiesystemen ontwerpt en produceert.

In juli 2007 is hij afgestudeerd aan de Wroclaw University of Technology met een master in elektrotechniek en telecommunicatie. Het onderwerp van mijn masterproef was: Effectieve implementatie van High Dynamic Range beeldgeneratie en tone mapping algoritmen in FPGA circuits. Tijdens zijn studie was hij ook betrokken bij Student Space Exploration and Technology Initiative (SSETI), een Europees studentenproject dat is goedgekeurd door de European Space Agency (ESA).

➔ Gratis EasyHDR proberen

➔ EasyHDR Kopen (€29,-)

25% korting met kortingscode: FOTOCLUBNL

3. Affinity Photo

In 1987 is het moederbedrijf (Serif Europe) van Affinity Photo begonnen met het ontwikkelen van creatieve software voor Windows. Serif heeft applicaties voor fotobewerking, desktop publishing en grafisch ontwerp die de grootste prijzen in de branche hebben gewonnen.

Affinity Photo is uitgebracht op 9 juli 2015. De functionaliteit en gebruikersinterface zijn erg vergelijkbaar met die van Adobe Photoshop. Affinity Photo is compatible met gebruikelijke bestandsformaten, waaronder .psd, het bestandsformaat dat gebruikt wordt door Adobe Photoshop.

Ook biedt de software de mogelijkheid tot het bewerken van afbeeldingen in RAW-formaat en HDR-foto’s. Het HDR-algoritme van Affinity Photo creëert natuurlijk ogende foto’s en je kan werken met de volledige 32-bits afbeeldingen.

4. Lightroom

Adobe Photoshop Lightroom is een fotografieprogramma ontwikkeld door Adobe en ontworpen om professionele fotografen te helpen met het beheren van duizenden digitale afbeeldingen én om productiewerk te verrichten.

Op 29 januari 2007 kondigde Adobe aan dat Lightroom vanaf februari dat jaar te koop was. Adobe Photoshop Lightroom CC 2015 (versie 6.0) werd officieel uitgebracht op 21 april 2015 met daarin de mogelijkheid om HDR foto’s samen te voegen.

5. Photoshop

Photoshop is ontwikkeld in 1987 door twee broers Thomas en John Knoll , die de distributie licentie voor Adobe Systems Incorporated in 1988. Photoshop 1.0 werd uitgebracht op 19 februari 1990 uitsluitend voor Apple Macintosh. Sinds 1993 is Photoshop ook geschikt voor Microsoft Windows. Later hebben ze HDR pro toegevoegd aan het programma zodat ook HDR-foto’s gemaakt konden worden.

6. HDR Efex Pro (NIK Collection)

HDR Efex Pro van de NIK Collection is voor het eerst ontwikkeld door Nik Software. Dit is een software development bedrijf opgericht in 1995 en gevestigd in San Diego, Californië. Nik Software ontwikkelt meerdere beeldbewerking plug-ins en gereedschappen (voor digitale beeldverwerking toepassingen, zoals Adobe Photoshop) en Snapseed, een populaire beeldverbetering applicatie voor iOS en Android. In september 2012 werd Nik Software overgenomen door Google voor een onbekend bedrag. DxO heeft op 25 oktober 2017 de overname van Nik Collection aangekondigd en ontwikkeld deze software verder.

Voor alle duidelijkheid; HDR efex Pro is onderdeel van de Nik Collection. Dit is een set van beeldverbeterings gereedschappen en fotografische filters die als plug-ins voor Adobe Photoshop, Adobe Photoshop Elements, Adobe Lightroom en Capture One gebruikt kunnen worden.

7. HDR Projects 7 Pro

HDR Projects 7 Pro is van het Duitse bedrijf FRANZIS. Het berijf maakt fotografie-software voor beginners, enthousiastelingen en professionals. 

FRANZIS Book and Software Publishers behoort tot een van de oudste en meest succesvolle technische gespecialiseerde uitgevers in Duitsland. Het bedrijf werd in 1920 opgericht door Franz’schen Printers, die sinds 1828 in het centrum van München bestond. FRANZIS werd in 1992 overgenomen door WEKA Media Groep en fuseerde met eerdere computermagazines zoals PC Magazine. 

Naast HDR software maakt het bedrijf nog andere fotografie software (38 stuks) zoals Denoise, Black and White, Focus projects etc.

Gratis HDR Projects 7 Pro proberen

HDR Projects 7 Pro Kopen (€90,-)

15% korting met kortingscode: FOTOCLUBNL

 

8. Aurora HDR

Aurora HDR is fotografische software ontwikkeld door Macphun Software voor Mac OS X en Windows. MacPhun veranderde haar naam in Skylum in het begin van 2018. Aurora HDR is een High Dynamic Range (HDR) fotobewerkingsprogramma dat is uitgebracht in november 2015. Het werd gemaakt door een samenwerking tussen de software-ontwikkelaar (toen nog Macphun) Skylum en HDR fotograaf Trey Ratcliff.

➔ Gratis Aurora HDR proberen

➔ Aurora HDR Kopen (€99,-)

€10,00 korting met kortingscode: FOTOCLUBNL

€89,- korting Aurora + Luminar samen voor €99,-
Alleen voor Fotoclub Fans. Ben je Fotoclub Fan stuur me een e-mail om deze speciale link te ontvangen. (Wordt gecontroleerd) Je kan hier Fan worden https://www.fotoclub.nl/fan

 

Mijn conclusie en mening

Ik heb de laatse weken vele HDR programma’s getest. Ik heb onderandere ook een aantal gratis HDR software pakketten geprobeerd maar om een lang verhaal kort te maken dat was het niet voor mij.

Ik krijg geregeld de vraag welk HDR programma nou het beste is; Na het testen van al deze pakketten ben ik tot de conclusie gekomen dat er niet 1 de beste of perse beter is als de ander. Het gaat vooral om je peroonlijk ervaring met de software en hoeveel waarde je er aan hecht of juist hoeveel je er aan uit wil geven.

Ik vind dus dat je het beste je eigen keuze kan maken door zelf een onderzoek te doen naar HDR software. Zelf maak ik gebruik van Aurora HDR en Photomatix. Echter na het werken met Easy HDR en HDR Projects 7 Pro zijn dit zeker pakketten die ik in de toekomst vaker ga gebruiken. 

Heel veel succes met je keuze en laat in de reacties weten wat het voor jou geworden is of waar je nu al mee werkt.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *