fotografieboeken

Top 8 fotografieboeken augustus 2023

Deze 8 fotografieboeken zijn de moeite waard om te lezen. Deze maand met 40% korting bij VanDuuren Media. Doe er je voordeel mee.

1. Straatfotografie

Goede straatfoto’s maken is gemakkelijker dan je denkt. De doorgewinterde straatfotografen Huub Keulers en Marcel van der Looij leren je in het boek Straatfotografie hoe je als fotograaf algauw meer succes behaalt op straat. In dit boek bespreken zij de handigste methodes en geven tips voor betere straatfotografie.

fotografie-boek-straatfotografie
Focus op Fotografie: Straatfotografie Jouw straatfoto’s naar een hoger niveau! Huub Keulers Marcel van der Looij

2. Zwart-Wit Fotografie

De geschiedenis van de fotografie begint zonder kleur. Dat had te maken met de beperkte en kostbare mogelijkheden om kleurenfoto’s in drukwerk te gebruiken.
Nu alles digitaal wordt gedaan, is kleurenfotografie net zo makkelijk en gangbaar als zwart-witfotografie ooit was.

fotografie-boek-zwart-wit-fotografie
Focus op Fotografie: Zwart-witfotografie, 2e editie Spannend en magisch fotograferen Eduard de Kam

3. Portretfotografie

De meeste foto’s die gemaakt worden, zijn portretten. In dit boek van de ervaren portretfotograaf Ferry Knijn vind je alle informatie die je nodig hebt om met minimale middelen, maar maximale kennis het meeste uit je thuis- of eerste studio te halen. Ook als je op locatie fotografeert is het een bron van waardevolle en praktische informatie voor de hoogwaardige portretfotografie.

boek-fotografie-portretfotografie
Focus op Fotografie: Straatfotografie Jouw straatfoto’s naar een hoger niveau! Huub Keulers Marcel van der Looij

4. Handboek Macrofotografie

In deze tijd waar elke dag miljoenen foto’s gemaakt worden, is het niet eenvoudig om onderscheidend te fotograferen. Ieder denkbaar onderwerp is vanuit elk standpunt al vele malen vastgelegd.
Bent u enthousiast fotograaf en wilt u uw publiek – en uzelf – toch nog verrassen met bijzondere foto’s, stap dan eens in de wereld van macrofotografie. Daarmee opent u onderwerpen die voor het gewone oog gesloten blijven en dus de aandacht trekken van een ‘argeloze’ kijker.

boek-fotografie-macrofotografie
Handboek Macrofotografie Tot in het kleinste detail! Pieter Dhaeze

5. Reisfotografie

Welkom in de wondere wereld van reisfotografie. Dit type fotografie wordt in één adem genoemd met de andere bekende thema’s van de fotografie, maar omvat eigenlijk het hele fotografische spectrum van onderwerpen.

Als u op reis gaat, komt u namelijk alle onderwerpen tegen die een fotograaf voor zijn lens kan krijgen: landschap, architectuur, natuur, macro, portret, product, actie, onderwater…

boek-fotografie-reisfotografie
Focus op Fotografie: Reisfotografie, 2e editie Marcel Scholing Pieter Dhaeze

6. Modelfotografie

In dit unieke boek begint Frank bij het begin: hoe je modellen en fraaie locaties vindt, hoe je met achtergronden omgaat en hoe je alleen of met een team (stylist, haarstylist en visagist) omgaat om opvallende foto’s te maken. 

Vervolgens wordt uitgebreid ingegaan op de belichting en lichtopstellingen die Frank befaamd hebben gemaakt (inclusief diagrammen en gedetailleerde uitleg).

boek-fotografie-modelfotografie
Handboek Modelfotografie Alles wat een fotograaf moet weten vóór, tijdens en na de shoot Frank Doorhof

7. Fotograferen in elke situatie

In dit boek legt fotograaf Frank Doorhof uit hoe je mooie foto’s kunt schieten in nagenoeg elke situatie. Het argument “Ik heb geen goede ruimte” wordt in ieder hoofdstuk verder ontkracht, en als jij ook tot de groep fotografen behoort die hiermee te maken heeft, of die gewoon wil leren om in iedere situatie mooie foto’s te maken, dan is dit absoluut het boek voor jou. Daarbij is het aangevuld met veel prachtige voorbeeldfoto’s uit de dagelijkse (model)fotografiepraktijk van Frank.

boek-fotografie-fotograferen in elke situatie
Focus op Fotografie: Fotograferen in elke situatie Van de ruimste studio tot het kleinste kamertje Frank Doorhof

8. Perfect belichten

Heb jij wel eens een foto die niet goed belicht is? Of weet je niet goed hoe je een foto die niet goed belicht is moet corrigeren? Dan is dit boek ideaal voor jou. Je leert de relatie tussen diafragma, sluitertijd en ISO en hoe je ze helemaal naar je hand kunt zetten om perfect belichte foto’s te krijgen.

Je leert de beste instellingen van je camera, hoe je werkt met de belichtingsdriehoek, hoe je het histogram gebruikt en hoe je in alle lichtsituaties een perfect belichte foto kunt krijgen

boek-fotografie-perfect-belichten
Focus op Fotografie: Perfect belichten Nando Harmsen

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *