Tips voor het maken van de perfecte fotowand

Tips voor het maken van de perfecte fotowand binnen- en buitenshuis

Ben je niet zo tevreden over een specifieke wand in huis? Oogt deze een beetje saai? En heb je werkelijk geen idee hoe je deze op kunt frissen? Dan zijn er natuurlijk heel veel verschillende manieren om dit op te lossen. Verreweg de beste manier is natuurlijk door het maken van een fotowand. Zo beschik je over een fantastische plek om al jouw favoriete foto’s aan op te hangen én geef je jouw interieur binnen- en buitenshuis ook nog eens een persoonlijk tintje.

Een fotowand is tegenwoordig ontzettend hip. Het klinkt echter gemakkelijker te maken dan het in werkelijkheid is. Voor het maken van de fotowand moet namelijk nog wel het nodige worden gedaan. Denk bijvoorbeeld aan het verven van de muur, het maken van de juiste compositie en het kiezen van de juiste lijstjes en formaten. Benieuwd hoe jij een geweldige fotowand voor jouw woning kunt samenstellen? Hier vind je enkele tips om je op weg te helpen.

Verven maar!

Voordat de fotowand samengesteld kan worden, is het eerst belangrijk om eens naar de huidige kleur op de muur te kijken. Wanneer je een mooie fotowand wilt maken, dan is het belangrijk dat de kleuren op de muur niet te overheersend of schreeuwerig zijn. Dat haalt immers de aandacht van de foto’s zelf aan. Kies daarom voor een sigma verf in neutrale kleuren. Je mag best voor wat warmte kiezen, zolang de kleuren maar goed te combineren zijn. Op die manier voorkom je dat de muur teveel overheerst en de foto’s niet de eyecatcher zullen zijn.

Let bij het kiezen van de juiste verf wel goed op de beschikbare ruimte. In een grotere ruimte is het fijn om voor een wat warmere kleur te kiezen. Op die manier zorg je voor extra gezelligheid in de kamer en oogt deze wat knusser. In combinatie met talloze fotolijstjes, maakt dit de ruimte in één klap veel gezelliger. In een kleine ruimte kies je juist voor lichtere kleuren voor een ruimtelijk effect.

Wil je buitenshuis een fotomuur maken? Ook dan is het goed om eerst de muur te verven voor een mooiere ondergrond. Maak dan wel gebruik van speciale buitenverf zoals Sikkens Rubbol Primer voor een mooi resultaat.

Gebruik verschillende formaten

Er is niets zo aantrekkelijk als een speelse fotowand. Hang daarom niet alleen talloze fotolijstjes in dezelfde formaat en stijl op, maar probeer een beetje te mixen met verschillende formaten en stijlen. Op die manier creëer je een speels effect.

Kies bij voorkeur voor één of meerdere grote fotolijstjes en plaats hier heel veel kleinere omheen. Bijvoorbeeld om een bepaalde setting weer te geven. Plaats bijvoorbeeld een grote foto van jouw favoriete vakantiebestemming en vervolgens allemaal kleine foto’s van de leukste momenten op die vakantie.

Wissel regelmatig van foto’s. Let wel op de grootte van de muur. Bij een kleine muur is het beter om een simplistische stijl te gebruiken. Heel veel verschillende formaten werkt vooral bij een grote fotowand.


Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *