Timeframe Project Eindhoven 220 Eindhovenaren in beeld

220 Eindhovenaren delen hun droom voor de toekomst

In de aanloop naar 2020 brengt Timeframe Project Eindhoven 220 Eindhovenaren in beeld. De portretten geven een kijkje in de gedachtenwereld van de inwoners en hun blik op de toekomst. Ze zijn vanaf nu te vinden op Instagram.

Initiatiefnemers zijn de fotografen Nathalie Duin en Pascale Duin. “Het idee achter het project is dat we het tijdsbeeld schetsen van de inwoners van nu, in het perspectief van de toekomst. We zijn benieuwd of mensen echt zo verschillend denken, of dat individuele dromen gezamenlijke doelen blijken te zijn. Daarom maken we niet alleen een foto, maar stellen we twee vragen: ‘hoe ziet de wereld eruit in 2030?’ en ‘hoe hoop je dat de wereld eruitziet in 2030?’”

Timeframe Project Eindhoven

Global Goals

De zussen stapten met het idee naar de gemeente Eindhoven waar het positief werd ontvangen. “Het sluit aan op het bewustwordingstraject rond de Global Goals; zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen voor 2030. Opgesteld door de Verenigde Naties en door alle lidstaten geadopteerd als gezamenlijke agenda. Door mensen te vragen naar hun dromen voor de toekomst, komen we te weten wat hen verbindt. Daarom koppelen we de antwoorden aan de Global Goals, om te laten zien welke doelen bewust of onbewust in de maatschappij aanwezig zijn.”

Timeframe Project Eindhoven Portret

Toekomst

“We merken dat mensen hun zorgen en dromen over de toekomst graag delen. Door het beschrijven van hun toekomstbeeld van de wereld, stappen ze even uit de realiteit van nu. Tot nu toe zijn het verhalen met een hoopvolle boodschap. Thema’s als vrede, duurzaamheid of zorg voor de wereld en elkaar, zien we in veel antwoorden terug. Thema’s die één op één matchen met de VN Globals Goals. We hopen in 2030 te zien dat veel van deze idealen bereikt zijn.”

Timeframe Portret Vrouw

Informatie over Time Frame Project Eindhoven

De portretten van de Eindhovenaren en hun verhalen vind je op:

Instagram: www.instagram.com/timeframeproject040
Website: www.timeframeprojecteindhoven.com

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *