Photokina 2018

Photokina 2018 in beeld!

Afgelopen donderdag mocht ik plots mee naar de Photokina in Keulen.

Wat een beurs is dat!

Al weken en dagen gonste het van de berichten, zagen we flitsen van nieuwe camera’s en andere leuke gadgets op fotografie gebied. Keek je in tijdschriften en kreeg je mails over al dat fantastische fotomateriaal. 
Dat ging wat worden op de beurs.

Vandaar dat ik donderdagochtend vol spanning in de file dook richting Keulen.Een Die-hard beursganger bereidt zich zeer goed voor. Stevige schoenen, een goede rugzak voor de folders en natuurlijk de camera in de tas. Liefst nog met alles er in wat je hebt. Je weet nooit of je een leuke aanbieding tegenkomt! Daarbij valt er heel wat te fotograferen op de stands van de grote jongens.
Zelf had ik bedacht dat een compact-camera en een telefoon ook wel voldoende waren. Qua voorbereiding had ik een klein lijstje, voor de rest liet ik me graag verrassen. 
Behalve hele colonnes doorgewinterde beursgangers heb ik veel gezien en veel gehoord. Wat ik leuk vond heb ik vastgelegd, tenzij het echt te druk was (en dat was bijna altijd). Met 11 hallen is het bijna niet te doen om in 1 dag de beurs te bekijken, dat zie je ook aan de foto’s.

Kijk en geniet!
Mijn conclusie? Fotografie gaat een niche markt worden waarbij vooral de gedreven amateur en de beroepsfotografen bediend worden. Sony loopt daarbij al een tijdje voorop: Nikon, Canon en Panasonic doen vanaf dit jaar ook mee. Dat betekent veel nieuwe FullFrame systeem camera’s en het middenformaat wordt steeds meer bereikbaar door Leica en Fujifilm met hun prachtige handzame modellen.

En voor de consument? Wij gaan lekker aan de slag met printen; boeken; leuke camera’s zoals de Instax; freubelen we weer lekker ons album vol met nep-polaroids en stickers en kopen weer nieuwe lensen voor onze DSLR’s of systeemcamera’s. Oh ja, we mogen ook nog spelen met kunstlicht in de vorm van ledpanelen en blijven de fotokadootjes ook nog steeds te leuk om niet te kopen.

Op naar volgend jaar: dan is er in mei alweer een Photokina!

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *