Mijn project: Bekend Abstract

Wie ben je?

Fotografie is voor mij het in beeld brengen van een stukje wereld zoals ik die op dat moment zie en ervaar. Na een paar jaar gewoon plaatjes te maken, die er nooit zo uit zagen als ik wilde, ben ik begonnen met fotografiecursussen.

Om eerst de technische mogelijkheden op te zoeken, maar vervolgens ook de creatieve mogelijkheden en om te zoeken in wat ik nu zo leuk vind aan fotografie. Ik hou van het fotograferen van alledaagse dingen, in de studio. Rook, water, bestek, bellen en ga zo maar door. Daarin vind ik mijn rust en mijn plezier.

Ik heb geleerd om mijn eigen weg te kiezen en te doen wat ik leuk vind.  

Wat heb je geleerd?

In de project fotografie heb ik het meest geleerd om heel dicht bij mij zelf te blijven. Wat zijn de dingen die ik leuk vind om te doen. In het begin probeerde ik te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Daardoor verloor ik mijn plezier in het maken van foto’s. Ik heb geleerd om mijn eigen weg te kiezen en te doen wat ik leuk vind.  

Project fotografie Nanda Fruit

Hoe heb  je het aangepakt?

Ik ben vanaf het begin gaan experimenteren met rook en water. Ik heb mijn eigen studiootje opgebouwd in een kamer thuis en ben gewoon gaan experimenteren met van alles en nog wat.

Ik heb zelfs, voor het eerst in mijn leven, een sigaar gerookt. Het was alleen zo smerig, dat ik de foto’s niet echt heb kunnen afmaken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor water en belletjes. Ik moest wachten bij mijn schoonouders en had daar een kleine studio gemaakt om het een en ander met rook te proberen, maar na een uurtje of 2 was mijn geduld op. Na een glaasje spa rood en een paar druiven als tussendoortje, kreeg ik ineens het idee om die te gaan combineren met fotografie.

Wat vond je leerzaam?

Het meest leerzame en tevens het meest moeilijke vond ik om te kiezen voor mezelf.

Naast de emotionele verhalen en diepe gevoelens die ik om me heen hoorde bij foto’s, voelde ik een soort druk dat ik dit ook moest hebben. Het loslaten van die dingen heeft me veel tijd en moeite gekost.

Hoe heb je een foto gemaakt?

De foto’s heb ik gemaakt in een glazen bak gevuld met spa rood met op de achtergrond een stuk kado papier en vershoudplastic.

Projectfotografie Nanda Fruit

In totaal heb ik wel 20 verschillende soorten fruit in de bak geprobeerd. Ik heb gewerkt met 2 studioflitsers: één voor het fruit en één voor de achtergrond. Ik heb geëxperimenteerd met een 90mm macro lens, maar uiteindelijk ben ik gegaan voor mijn favoriete lens: een 60mm macro lens.

Ik heb totaal 5 sessies met fruit gehouden, met verschillende soorten achtergronden, verschillende soorten fruit en verschillende soorten belletjes (grotere bellen, kleinere belletjes).

Uiteindelijk heb ik voor deze serie gekozen omdat ik van fris en vrolijk hou. Precies wat ik leuk vind.    

Je kan het werk van Nanda komen bekijken op 19 en 20 novemver 2016.

Expositie Project Fotografie

Data: 19 en 20 november 2016
Tijden: van 11.00 tot 17.00 uur
Locatie: Fotoclub.nl, Torenallee 30, 5617BD te Eindhoven,

 

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *