Luminar 4 van Skylum komt eraan!

Luminar 4 van Skylum komt eraan. De verwachting is dat zo rond de herfstvakantie het softwarebedrijf met de nieuwste versie luminar op de markt komt. Er zijn een aantal nieuwe aantrekkelijk functies toegevoegd die het fotobewerken een stuk makkelijker maken. De belangrijkste toevoegingen zijn; AI Structure en AI Sky Replacement. In de artikel zal ik het een en ander proberen toe te lichten.

Wat is AI Structure?

Als je meer details of helderheid aan je foto wilt toevoegen, is dat voor de meeste fotografen nog niet zo gemakkelijk omdat op een manier te doen zodat de resultaten mooi en voorspelbaar zijn. De meeste fotografen hebben dan ook weinig controle op dat proces van foto’s bewerken. Vaak kan er ruis en ongewenste lichtvlekken ontstaan. Om dat goed te doen moet je toch aardig kunnen fotobewerken om selecties en maskers te maken. Met het AI Structure-filter kunnen fotografen dit op een eenvoudigere manier doen. De algoritmes van dit fotobewerkingspakket zorgt ervoor dat alleen de juist delen in de foto worden verbeterd en dat andere elementen in de foto met rust gelaten worden. In de video hieronder kan je zien hoe dat werkt.

“AI Structure geeft details waar nodig zonder de rest van de foto te beschadigen”

Alex Tsepko, CEO van Skylum

Content-aware

Door details te verbeteren met de traditionele gereedschappen in de bekende softwarepaketten zien bepaalde delen van een foto er vaak vreselijk uit door het gebrek aan ervaring of omdat een eenvoudig fotobewekringspakket simpelweg te kort schiet. Luminar 4 identificeert automatisch onderwerpen zoals; mensen en gezichten, wolken, water, gebouwen etc.. en verbetert ze op een intelligente, inhoudbewuste manier.

Human-aware De AI-structuurtool detecteert automatisch mensen in een foto en bewerkt deze niet al te veel. Hierdoor zien gezichten en huid er natuurlijker uit, terwijl de onderwerpen er omheen dieper en rijker lijken.

AI Structure is uitstekend in het verbeteren van het dynamisch bereik in je foto en het toevoegen van textuur en helderheid. Verder is de ruis gering. Je hoeft geen handmatige selecties te maken. Ook zijn lagen of maskers niet nodig met Luminar 4. Als je goede selectie wil maken ben je normaal gesporken toch al snel een paar minuten kwijt. Luminar beloofd dat dit proces slechts een aantal seconden duurt.

AI Sky Replacement

Met de AI Sky Replacement tool kan je binnen een handomdraai luchten veranderen. Luminar past automatisch de belichting en kleuren van de lucht aan op de onderwerpen in de voorgrond van je foto.

AI Sky Replacement & AI Structure zijn slechts twee van de vele opvallende functies die bij de nieuwe versie van Luminar foto-editor worden geleverd.

Ontvang een melding wanneer Luminar 4 uit komt.

Je kan op deze pagina van luminar je e-mail achter laten zodat je op de hoogte wordt gehouden wanneer de nieuwste versie op de markt is. Als je al zeker weet dat je Luminar 4 wilt aanschaffen kan je ook al een pre-order doen met een flinke korting. Ik ben in elk geval benieuwd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *