Lowland Photo Festival 2019

festival

Lowland Photo Festival

Zaterdag 7 & zondag 8 december 2019 – Kinepolis Antwerpen
   
100% uniek, dat is het Lowland Photo Festival ten voeten uit! Het internationale natuurfotografiefestival van de Lage Landen is dit jaar al aan zijn zesde editie toe en kroonde zichzelf in geen tijd tot dé ontmoetingsplaats voor wie houdt van natuur en fotografie!
Tijdens het weekend van 7 & 8 december strijken opnieuw duizenden natuurfotografen neer in Kinepolis Antwerpen om er te genieten van inspirerende lezingen van vermaarde natuurfotografen uit binnen- en buitenland, van de grootse natuur- en fotografiebeurs en van de prachtige exposities natuurfotografie met honderden beklijvende natuurbeelden – onder meer de finalisten van onze Lowland Photo Contest.

100% uniek – indrukwekkend lezingenprogramma

De zesde editie van het Lowland Photo Festival belooft weerom een weekend lang volop genieten van tientallen lezingen van de meest toonaangevende natuurfotografen uit België, Nederland en ver daarbuiten! Uiteraard komt ook tijdens deze editie natuurfotografie in al haar vormen aan bod: van macrofotografie tot luchtfotografie, van vogelfotografie tot wildlife…

De fotografen die voor het voetlicht treden, zijn niet de minste; veelal gingen ze al aan de haal met prestigieuze prijzen in gerenommeerde natuurfotografiewedstrijden als de BBC Wildlife Photographer of the Year-competitie, GDT, Nordic Nature Photography, Nature’s Best, Oasis… In de luxueuze bioscoopzaal met knusse zetels is het niet alleen heerlijk wegdromen bij hun verbluffende reisverhalen, onze topsprekers doen je eveneens een heleboel fotografietips aan de hand waarmee je meteen zelf aan de slag kan. 

De exclusieve laserprojector van Kinepolis – waarvan er maar drie zijn in heel Europa – en een reusachtig bioscoopscherm van 23 meter breed en 10 meter hoog maken de beleving nog indrukwekkender.

Op het programma

Lezingen

Hugo Willocx (BEL)
Paul van Hoof (NLD)
Karin De Winter & Jo Van Rossem (BEL)
Ludo Goossens (BEL)
Martin van Lokven (NLD)
Frédéric Demeuse (BEL)
Filip Staes (BEL)
Billy Herman (BEL)
Philippe Moës (BEL)
Christine Sonvilla & Marc Graf (AUT)
Luke Massey (GBR)
Federico Veronesi (KEN)
Roy Mangersnes (NOR)
Art Wolfe (USA)

Boekvoorstellingen

Jan van der Greef (NLD)
Michel d’Oultremont (BEL)
Marc Costermans (BEL)

Een dagticket voor het lezingenprogramma van het Lowland Photo Festival kost 42 euro per persoon voor (nieuwe) leden van Landschap vzw of 47 euro per persoon voor niet-leden.

Wil je geen moment missen van het Lowland Photo Festival? Boek dan jouw weekendticket aan het voordeeltarief van 74 euro per persoon voor (nieuwe) leden van Landschap vzw of  84 euro per persoon voor niet-leden. Dit ticket geeft niet alleen toegang tot het volledige lezingenprogramma in de bioscoopzaal, je kan ook gratis deelnemen aan de middagseminars op de dag waarvoor je over een ticket beschikt én gratis een bezoek brengen aan de natuur- en fotografiebeurs.

100% uniek – grootse fotografiebeurs

Nog een uitstekende reden om op 7 en 8 december af te zakken naar Kinepolis Antwerpen is ongetwijfeld de ruime fotografiebeurs! Struinend over de beursvloer tref je er niet alleen alle grote fotografie- en optiekmerken, ook fotografiewinkels en natuurreisbureaus geven graag tekst en uitleg.

Van exclusieve telelens tot handig accessoire, van drijfhut tot schuilhut, van weekendje Hoge Venen tot weekje Lofoten, van workshop macrofotografie tot onlinecursus Lightroom: je vindt het allemaal op onze beurs! Bovendien maken de boeiende materiaaldemo’s een bezoekje aan de beurs extra aantrekkelijk! De toegang tot de beurs kost 3 euro per persoon. Wie over een dag- of weekendticket voor het lezingenprogramma beschikt, brengt gratis een bezoek aan de beurs.

PRAKTISCH

Lowland Photo Festival
Zaterdag 7 & zondag 8 december 2019
Kinepolis Antwerpen – Groenendaallaan 394 – 2030 Antwerpen

Je vindt Kinepolis vlakbij uitrit 1 (Merksem) op de Antwerpse Ring. Er is een ruime parking met meer dan 2 000 gratis parkeerplaatsen. Tram en bus stoppen aan de overkant en brengen je in een kwartier van het treinstation Antwerpen-Centraal naar Kinepolis. Alle info omtrent bereikbaarheid kan je rustig nalezen op onze website.

INFO & AANVRAAG BEELDMATERIAAL

lowland@landschapvzw.be
www.landschapvzw.be/lowland
www.facebook.com/LowlandPhotoFestival
0032 (0)495-32 57 88 (Aagje De Doncker)

ART WOLFE (USA) – HEADLINER VAN FORMAAT!


De wereldberoemde, Amerikaanse natuurfotograaf Art Wolfe heeft inmiddels een carrière van dik veertig jaar op de teller staan. Geen continent is hem nog vreemd, honderden locaties bracht hij inmiddels in beeld. Wereldwijd worden zijn beelden alom geprezen voor hun meesterlijke kleurenpalet, compositie en perspectief. Bovendien valt zijn werk niet onder één noemer te brengen: het waaiert eigenzinnig uit van conservation photography over photojournalism tot pure kunst waarmee international musea en galleries met plezier uitpakken.

‘Art Wolfe’s photographs are a superb evocation
of some of the most breathtaking spectacles in the world’
 – Sir David Attenborough –

Onnodig te vertellen dat het werk van Art Wolfe ruim aan bod komt in alle toonaangevende internationale fotomagazines en dat hij al ontelbare prestigieuze fotografieprijzen in de wacht wist te slepen. Maar hij publiceerde ook al meer dan 100 fotografieboeken, figureert in een eigen televisieserie, duikt op in natuurdocumentaires van Netflix… De Amerikaanse posterijen hebben zelfs postzegels met zijn werk in de aanbieding.
Moet het nog gezegd: Art Wolfe is ‘larger than life’!

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *