Lightroom van een saai naar een spannend landschap

Een landschapsfoto fraai uit je camera laten komen is een hele opgave. Het gebruik van filters is vrij kostbaar en het weer zit ook niet altijd mee. Van dat laatste hadden we afgelopen zaterdag flink last. Het gouden uur was nog net niet begonnen op het moment dat de zon even doorbrak. Na 5 minuten was het ook weer afgelopen met de pret. Toch wilde ik juist dat moment, waar ik naar uit had gekeken, laten zien in mijn foto.

Gelukkig fotografeer ik altijd in RAW en heb ik een camera met een redelijk groot dynamisch bereik waardoor ik zonder al te veel problemen mijn foto kon omtoveren tot een avondshot. Hoe ik dat heb gedaan wil ik graag met jullie delen in deze video. De foto is om 17:03 geschoten, wat eigenlijk een uur te vroeg was. De schemer in de foto heb ik een rol weten te geven door het licht flink terug te schroeven. De voorgrond en de bomenrij mochten juist weer lichter. Heb je nu een camera met minder dynamisch bereik? Kies er dan voor om een belichtingsserie te maken en deze in Lightroom samen te voegen tot een HDR-bestand.

Voor
Voor het bewerken met Lightroom

Na
Voor het bewerken met Lightroom

Bekijk de video hoe ik dit heb bewerkt in Lightroom

Heb je ook een vraag over Lightroom? Laat het me weten, schrijf een reactie

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *