Jasper Scheffers, Even voorstellen,

Mijn naam is Jasper Scheffers. Ik ben een startend ondernemer, dit betekent dat ik wil starten als zelfstandig fotograaf. In eerste instantie wil ik starten om mijn uit de hand gelopen hobby te kunnen bekostigen, maar mocht hier in de toekomst meer mee verdiend worden dan dat ik nodig heb voor de hobby is dit natuurlijk mooi meegenomen. In deze hoedanigheid ben ik met Fotoclub in aanraking gekomen en ben hier vol interesse ingegaan.

Hoe ben ik begonnen?

In 2002 ben ik begonnen met fotografie om mijn interesse voor vliegtuigen uit te kunnen breiden. Sinds 2002 ben ik ook spotter, al is dat de laatste jaren wat minder. Ik wilde toen toch meer met het spotten doen en besloot foto’s van de vliegtuigen te gaan maken.

Ik ben toen begonnen met de oude camera van mijn vader, een Yashica FX-3. Deze camera was toen al zo’n 20 jaar oud. Deze camera was toen mijn vader hem kocht erg modern en halfautomatisch. Halfautomatisch betekende in die tijd nog dat je de belichting kon meten in de camera, verder niets. Ik ben hiermee foto’s gaan maken en heb veel geleerd wat de sluitertijd en diafragma etc. allemaal doet.

In 2005 kocht ik mijn eerste digitale spiegelreflex, een Canon EOS 300D. Hiermee kon ik veel meer gaan experimenteren doordat ik de foto’s niet meer hoefde te ontwikkelen. De fotografie werd toen echt interessant voor mij. Ondertussen fotografeer ik met mijn Canon EOS 50D en heb al veel meer ervaringen dan toen ik begon.

Jasper Scheffers

Hoe werd dit proffesioneel?

Door de jaren heen werden de foto’s steeds beter en op een gegeven moment vroeg er een eigenaar van een winkel of ik niet foto’s voor hem wilde maken. Mijn foto’s waren goed genoeg om te verkopen, werd mij verteld. Ik was tot dat moment alleen nog maar voor de hobby aan het fotograferen. Ik had al wel een website, maar dat was ook maar voor de hobby.

Ik ben hierover gaan nadenken en heb toen besloten om dit toch eens verder te onderzoeken. Ik ben gaan kijken wat ik allemaal nodig had (bijv. een totaal andere website die meer professioneel was in plaats van hobby matig), ik ben gaan onderzoeken hoe ik geld met de fotografie kan verdienen, etc.

Door de jaren heen heb ik al veel uitdagingen overtroffen maar ben er nog niet. Ik ben nog steeds bezig met alles te onderzoeken, want als ondernemer starten doe ik niet zomaar.

jasper scheffers eindhoven

En wat doe ik met deze blog?

Ik zal hier een blog bijhouden over wat ik allemaal tegenkom in deze grootste uitdaging in mijn leven (tot nu toe) en hoe ik dit aanpak. Dit kunnen de bekende dingen als startend ondernemer zijn zoals hoe pak je de financiën aan, wat moet je doen om je in te schrijven, etc. Maar ook de andere zaken die binnen de fotografie belangrijk zijn, zoals; hoe archiveer je je foto’s, hoe zet je trefwoorden bij de foto’s, etc.

Alle uitdagingen die ik tegenkom kunnen andere startende fotografen helpen, maar ook de amateur die als hobby bezig is met de fotografie kan hier veel aan hebben. Zodra ik gestart ben en deze uitdagingen heb overwonnen komen er natuurlijk nog veel uitdagingen op mijn pad. Ik zal dus hierna gewoon doorgaan met het bloggen.

Jasper scheffers

Nu heb ik mijzelf voldoende voorgesteld en zal ik beginnen aan mijn eerste echte blog. Heb je zelf ook nog wat ervaringen die je graag wilt delen? Deel ze hieronder bij de reacties en misschien kan jij ook andere fotografen helpen met jou ervaringen. Of heb je eventueel nog vragen? Stel ze gelijk en ik zal ze zo snel mogelijk proberen te beantwoorden.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *