Fotoroute langs bijzondere plekken in Nederland

Zo maak je een prachtige fotoroute langs bijzondere plekken in Nederland

Nederland kent heel veel bijzondere en mooie plekjes. Natuur en bezienswaardigheden die de aandacht trekken en zeker een foto waard zijn. Als fotoliefhebber wil je dan ook niets liever dan dit soort momenten vastleggen. Jezelf uitdagen om steeds mooiere foto’s te maken en steeds weer een andere route te maken.

Een mooie fotoroute door Nederland maken… Dat klinkt wellicht gemakkelijker dan het in werkelijkheid is. Allereerst moet je een bijzondere locatie vinden. Vervolgens moet je hier ook nog eens heen rijden én dan ook nog eens de mooiste foto’s schieten. Daarom in dit artikel een aantal tips hoe jij een geweldige fotoroute langs bijzondere plekken in Nederland kunt maken.

Kinderdijk
Kinderdijk

Wat is een fotoroute?

Voor de mensen die nog niet weten wat een fotoroute precies is, leggen we dit graag nog even uit. Met een fotoroute wordt bedoeld dat er een fotoserie wordt gemaakt tijdens een speciale route. Dit kan bijvoorbeeld gemaakt worden om online te zetten en zo mensen zichtbaar te maken hoe ze moeten wandelen of gewoon voor de eigen collectie worden gebruikt. In deze blog een voorbeeld van de molenroute. 

Hou er rekening mee dat je soms ver moet reizen om de mooiste fotoroutes te kunnen maken. Het is daarom verstandig om over een goede auto te beschikken. Een goede autoverzekering is van essentieel belang. Hiermee weet je zeker dat je veilig de weg op kunt. Check ook van tevoren of je over pechhulp in binnen- en buitenland beschikt. Mocht je stiekem toch even de grens over willen, sta je in elk geval niet met lege handen wanneer er onverwachts iets gebeurt.

De Zaanse Schans
De Zaanse Schans

Laat je inspireren door anderen

Online vind je talloze websites voor (hobby)fotografen. Hier delen de meeste amateurfotografen hun ervaringen en bieden ze zo inspiratie voor nieuwe routes. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om origineel te blijven en een plekje bij jou in de buurt op te zoeken en hier een eigen fotoroute te maken. Leuk om weg te geven aan een plaatselijke scouting bijvoorbeeld om zo een mooie wandelroute of speurtocht op te zetten. Of om natuurlijk anderen te inspireren die niet bekend zijn met mooie wandelroutes bij jou in de buurt.


Neem ook foto’s van details die je onderweg tegenkomt

Wanneer je een fotoroute maakt voor kinderen of beginnende wandelaars, dan is het belangrijk dat je het ze ook niet té moeilijk maakt. Kies er daarom voor om veel foto’s te maken van details die je onderweg tegenkomt. Dit is niet alleen een fijne leidraad voor de wandelaars om te bepalen waar ze zijn, maar ook een manier om jouw eigen fotografietalenten te gebruiken. Probeer een putdeksel of een straatnaambordje zo duidelijk mogelijk in beeld te krijgen om zo de fotoroute beter in kaart te brengen.


Tips voor verdere reizen

Maak je je klaar voor een lange autorit voor dé perfecte fotoroute? Dan is het belangrijk dat je niet alleen bent berekend op het maken van foto’s, maar ook op de veiligheid onderweg. Controleer daarom goed of jouw auto op de juiste manier verzekerd is en of je alle benodigdheden bij je hebt. Of je nu over een wa beperkt casco verzekering of een allrisk verzekering beschikt, zolang deze aan de wensen voldoet is het goed. Maak nooit lange ritten zonder de juiste verzekering en neem in elk geval alle fotografiespullen mee. Zo hoef je halverwege niet meer om te keren en ben je klaar voor het maken van de mooiste fotoroute!

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *