Fotografen gezocht voor Rotterdam Photo 2019 City Limits

Rotterdam Photo roept onafhankelijke fotografen en beeldcollectieven op werk in te sturen dat zij tijdens Art Rotterdam Week aan een divers publiek willen tonen. Het Deliplein op Katendrecht transformeert van 7 t/m 10 februari 2019 in een gratis toegankelijk containerdorp dat vier dagen lang fotografie ademt, omringd door muzikale performances en foodtrucks. Met de geselecteerde beeldmakers, gecureerde tentoonstellingen en Rotterdam Photo Talks dat 9 februari plaatsvindt, presenteert Rotterdam Photo een hedendaags en onafhankelijk beeld van fotografie.

Rotterdam Photo 2019 City Limits

Het thema van Rotterdam Photo 2019 is City Limits.

Al sinds de begintijd van de fotografie zijn beeldmakers gefascineerd door de constante verandering van het stadsleven. De stad is voor hen een theater en een observatiepost maar ook platform voor artistieke creatie en maatschappijkritiek. De transformatie van het huidige urbane netwerk geeft fotografen de ruimte om verschillende stedelijke ontwikkelingen inzichtelijk te maken. Rotterdam Photo nodigt in 2019 beeldmakers uit om tijdens het festival werk te presenteren dat de vele facetten van het moderne stadsleven belicht. Daarmee wil het de rekbaarheid en de grenzen van zowel de stad als het fotografisch medium verkennen. Dit jaar heeft Rotterdam Photo gerenommeerd ‘stads’ fotograaf Otto Snoek uitgenodigd als gastcurator.

Rotterdam Photo 2019 City Limits

Aanmelden voor 1 december 2018 a.s.

Talentvolle fotografen, kunststudenten en onafhankelijke fotocollectieven kunnen zich tot 1 december 2018 aanmelden via www.rotterdamphotofestival.com.

Uit alle aanmeldingen selecteert de Open Call-commissie, bestaande uit Otto Snoek (fotograaf en gastcurator 2019), Erik Vroons (hoofdredacteur Gup Magazine), George Knegtel (curator) en Marcel Kollen( directeur Rotterdam Photo), beeldmakers om te exposeren op het Deliplein tijdens Rotterdam Photo. Geselecteerden krijgen een scheepscontainer toegewezen die beschikbaar wordt gesteld tegen een non-profit tarief. We willen hiermee onafhankelijke fotografen een kans bieden werk te tonen tijdens de levendige Art Rotterdam Week.

Rotterdam Photo 2019 City Limits

Over Rotterdam Photo

Rotterdam Photo presenteert nationaal en internationaal fotografietalent aan een zo breed mogelijk publiek tijdens de jaarlijkse Art Rotterdam Week. Vier dagen lang is het Deliplein in de Rotterdamse wijk Katendrecht het decor voor werk van aanstormende en gevestigde makers. Samen met het Nederlands Fotomuseum en Haute Photographie vormt Rotterdam Photo daarmee de ‘fotografie-driehoek’ op de Kop van Zuid.

Rotterdam Photo 2019 City Limits

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *