Doorbuffelen – Esther Pols – EXPOSITIE 21, 22, 28 EN 29 OKTOBER 2017

Na het afronden van de zoveelste studie in mijn eigen vakgebied, geestelijke gezondheid, waren vrienden bang dat ik in een zwart gat zou vallen en vonden zij dat ik eindelijk maar eens moest gaan doen wat ik al jaren riep: een fotografiecursus. De beginnerscursus deed ik elders, maar vanaf de vervolgcursus ben ik vaste klant bij de Fotoclub.

De cursussen had ik nodig om bezig te blijven met en me verder te ontwikkelen in fotografie. Ik ben iemand die heel veel leuk vindt, dat maakt ook dat ik moeilijk kan kiezen en er niet een specifieke tak van fotografie uitspringt. Dus dan maar door met de specialisatiecursus…maar wat moet je na de specialisatiecursus als je het dan nog steeds niet weet?

Ik had wel gehoord van projectfotografie, een keer expo gezien, er is een selectie, het is niet voor iedereen weggelegd…maar dan zegt de docent ook nog te denken dat je het wel kan. Als ie nou had gezegd van niet, had ik er niet eens over na hoeven denken! Vanaf dat moment spoken de ideeën door je hoofd, overal waar je komt is inspiratie en van alles lijk je een project te kunnen maken. Ik heb allerlei onderwerpen uitgeprobeerd; levende en dode bloemen, prikkeldraad, straatmeubilair, kleuren op straat…en ga zo maar door.

Stierenspotten 18-6-2017 (7 van 32)

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om in mijn project twee passies te combineren: fotografie en dieren. Maar ik wilde niet standaard en zoetsappig! Daarom koos ik voor de beroemde waterbuffels uit Son & Breugel van de ‘Stoerderij’. Ook daar waren al duizenden foto’s van gemaakt, dus ik moest op zoek naar the next level, de 2e generatie, de verdieping en verbinding, oplossingen vinden voor de beperkingen en op zoek naar creativiteit.

Oftewel ik moest doorbuffelen! Bij de ‘Stoerderij’ dook ik in de details en structuren. Geweldig stoere, lieve en grappige beesten op een duurzaam bedrijf die het hele jaar buiten leven en, zoals de naam al doet vermoeden, graag in het water liggen om af te koelen.

Expositie FotoProjectFour

Data: 21,22, 28 en 29 oktober 2017
Tijd: 
van 12 tot 16.00 uur.

Adres: 
Fotoclub.nl, Torenallee 30, 5617BD te Eindhoven
4e etage van de apparatenfabriek op Strijp-S

Entree, Koffie en Thee gratis!

Bekijk ook de Blog van Edward Hollander: https://www.fotoclub.nl/blogs/nieuws/onbekend-terrein-edward-hollander
Bekijk ook de Blog van Alwin de Lang: https://www.fotoclub.nl/blogs/nieuws/archinatuur-alwin-de-lang-foto-expositie

Expositie_Fotoclub

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Hallo Esther,
    Afgelopen donderdag ontmoette ik je bij de opening van de expositie Ode aan de dieren.
    Helaas vergat ik je mailadres te vragen. Wellicht leuk om wat dingen uit te wisselen? Mijn hond Fly heeft facebook. Zoek naar Fly Meulenbroeks als je facebookvrienden wilt worden. Hierboven staat mijn mailadres.
    Groet,

    Margreet Meulenbroeks