• Koen Smeets

  Lid
  13/11/2023 om 15:21 uur

  Wat al kan helpen is: sluitertijd korter en dan de camera meepannen (lees meebewegen) met de auto.
  Zo te zien is het ook een foto met daglicht, dan is er al vaak veel licht, en dan is sluitertijd nog best lang zo heb ik het idee.

 • Lucien Nieman

  Lid
  13/11/2023 om 16:08 uur

  Het eerste dat ik zie is de lange sluitertijd. Normaal gesproken neem je een foto onder de ongeveer 1/60 niet meer uit de hand. Probeer het eerst eens op de A-stand en kijk wat het doet. Daarna kan je zelf fintunen met de instellingen. En kijk eens in de instellingen van je camera of er een instelling zit voor het “pannen”. En kijk ook je lens even na. Sommige lensen hebben meerdere instellingen voor stabilisatie. Bijv voor horizontale en/of verticale stabilisatie. Zorg in dat geval dat je de instelling voor horizontale stabilisatie uit staat. Anders werkt het elkaar tegen als je pech hebt.

 • Leo

  Lid
  13/11/2023 om 17:04 uur

  Het hangt er een beetje vanaf of je de achtergrond ook scherp wil hebben. Ik zie een lange belichtingstijd en een klein diafragma (groot getal).

  Je kunt de tijd verkorten en het diafragma verder open zetten (kleiner getal).

  Het andere idee is panning (meebewegen met de auto) maar dat is best moeilijk.

 • Lucien Nieman

  Lid
  14/11/2023 om 17:09 uur

  Bij deze een voorbeeld van “pannen”. Je ziet door de omscherpe achtergrond echt de snelheid. Deze is gemaakt met de Canon 100-400L, f14, 1/80. Dus ook een vrij lange sluitertijd ivm het donkere weer.

Log in to reply.