• Gratis website gezocht.

  Geplaatst door Gerrit Janssen op 19/05/2023 om 16:48 uur

  Nog iemand goed tips waar ik een gratis website kan maken en onderhouden?

  Tot voor kort was ik bezig met de gratis versie van jouwweb. Mijn website begon al aardig wat te worden. mozaïekbankjes.jouwweb.nl. Echter onlangs heeft men wat voorwaarden aangepast en zijn er diverse elementen die nu onder de betaalde versie vallen waardoor veel van de pagina’s niet alles meer tonen zoals bedoeld.

  Dit is voor mij het einde van het gebruik van jouwweb. Wie geeft me een tip waar ik wel gratis een mooie website kan bouwen op een eenvoudige manier?

  Joke Postma antwoordde 3 maanden, 4 weken geleden 4 Leden · 4 Antwoorden
 • 4 Antwoorden
 • Marcel Wiegerinck

  Opperhoofd
  20/05/2023 om 20:35 uur

  Gratis bestaat nog? Ik bedoel echt gratis zonder enige kosten? Voor een kleine website met geringe opslag zijn er gratis opties. Maar als je website groter wordt zoals die van jou zijn er altijd kosten aan verbonden. Of als wel je eigendomeinnaam zou willen zijn daar meestal kosten aan verbonden. Op zich ook wel logisch.

  Maar als ik denk aan een gratis website (hosting) denk ik op dit moment aan;

  https://www.hostinger.nl/gratis-webhosting
  https://nl.000webhost.com/
  https://neocities.org/
  https://www.freehostia.com/
  https://x10hosting.com/
  https://googiehost.com/

  Als je meer zekerheid en stabliteit wil zou ik gewoon een klein bedrag betalen;

  • Gerrit Janssen

   Lid
   21/05/2023 om 17:26 uur

   Ik ben vrijdag begonnen met WordPress. Ziet er al leuk uit.

   Bij hun kun je iets gratis, maar is inderdaad nog wel beperkt. Ik ben in ieder geval lokaal op mijn eigen pc met WordPress de site aan het maken. Is even wennen hoe die werkt, maar zitten wel mooie zaken in. Hosting zal ik nog eerst goed uit moeten zoeken. Ik zie veel verschillende prijzen langskomen. Lastig is dat ik geen inschatting van de grote kan maken in de zin van het aantal Gb’s. Ik heb wel al WordPress zelf en o.a. Strato gezien die er toch wel acceptabel uitzien.

   In ieder geval bedankt voor je antwoord @marcel-wiegerinck

   • Jolanda Verhoeks

    Lid
    04/07/2023 om 10:03 uur

    Hostings zoals jimdo bieden ook een gratis variant aan. Dit is wel beperkt allemaal (bijvoorbeeld maximaal 5 pagina’s, minder keuze qua thema’s etc.)

    Zelf ben ik na zoeken uitgekomen bij vimexx, niet gratis maar op dat moment meest betaalbare en werkt op wordpress. Weet niet hoe de prijzen zich nu verhouden, zijn allemaal aardig gestegen volgens mij.

 • Joke Postma

  Lid
  19/01/2024 om 18:04 uur

  Bij Strato:

  WORDPRESS HOSTING Starter voor € 2,50 per maand. En dan kun je met WordPress helemaal los. Let op dat je gelijk WordPress bestelt, anders moet je later weer een database bouwen enzo.

  Jimdo is gratis maar beperkt. Vijf bladzijden, waarvan één voor de homepage en één voor de contactpage. Wel aardig vorm te geven maar niet naar je hand te zetten. https://joke-postma-fotografie.jimdosite.com/

Log in to reply.