Fotoclub Fotografiecommunity Vragen en Discussies Fotografie Vraagbaak Canon 90d – fotograferen met Live View: blijft niet op Live View staan

 • Canon 90d – fotograferen met Live View: blijft niet op Live View staan

  Geplaatst door Floortje Bijlsma-Goosens op 15/05/2023 om 13:00 uur

  Ik fotografeer eigenlijk normaal alleen dmv de zoeker en niet via het scherm met Live View. Nu merkte ik dat met Macrofotografie het gebruik van Live View wel erg praktisch is :).

  Ik weet nu hoe je Live View inschakelt, dit staat duidelijk in de handleiding van de camera, alleen vraag ik me af of ik niet nog iets extra’s moet instellen? Mijn Live View blijft namelijk maar enkele seconden aanstaan en dan schakelt ie automatisch weer uit (terug om naar de zoeker)… Voordat ik dan de kans heb om een foto te maken schakelt hij dus alweer terug :s!

  Ik heb al in het menu gezocht of ik daar nog iets extra’s moet instellen, maar ik vind niks… Ook staat er niet in de handleiding dat je nog iets speciaals moet instellen.

  Heeft iemand ook dit probleem (met de Canon 90d)? Ik heb waarschijnlijk iets over het hoofd gezien ;), maar ik kom er maar niet achter wat..

  Alvast dank !

  Floortje Bijlsma-Goosens antwoordde 12 maanden geleden 2 Leden · 5 Antwoorden
 • 5 Antwoorden
 • Floortje Bijlsma-Goosens

  Lid
  15/05/2023 om 19:34 uur

  Ik denk dat ik de oplossing gevonden heb 🙂

 • Jacques Linssen

  Lid
  15/05/2023 om 19:47 uur

  Zit er soms iets van power-saving instellingen oid, die na een bepaalde tijd je scherm uitschakelt?

  • Floortje Bijlsma-Goosens

   Lid
   17/05/2023 om 10:40 uur

   Ja ik moest de instelling van het scherm “uitschakelen” kennelijk ook op uitschakelen zetten….

   • Jacques Linssen

    Lid
    17/05/2023 om 18:01 uur

    Een nieuwe camera zit altijd vol verrassingen 🙂 Ik heb pas geleden de gloednieuwe K3iii Monochrome binnen, bepaalde dingen werken daarop net iets anders dan ik gewend was van mn Pentax K-1 dus ik krijg ook wel eens onverwachte dingen.

    • Floortje Bijlsma-Goosens

     Lid
     22/05/2023 om 15:52 uur

     Ik moest de camera even opzoeken ;)… Ziet er wel gaaf uit zeg met die monochrome opnames. Beetje terug naar de ‘basis’ met zwart-wit, maar dan met een hoop nieuwe techniek :). Leuke uitdaging om dan op een andere manier naar een onderwerp voor een foto te kijken als je niet met kleuren werkt.

Log in to reply.