Expositie ‘De Kracht van de Vrouw’

Twintig fotografen van afdeling Brabant-Oost van de Fotobond BNAFV exposeren de resultaten van een mentoraat, dat werd begeleid door Diana Bokje.

Op vrijdag 19 mei om 17:00 uur werd deze tentoonstelling geopend en werd deze muzikaal omlijst door Ties Brands. Twintig leden van Afdeling Brabant-Oost van de Fotobond bogen zich over de vraag wat de kracht van de vrouw is. De geëxposeerde werken tonen grote verscheidenheid in zowel de benadering van het thema als de uitwerking.

25-6-14 test-_3290725-bewerkt

Deelnemers vonden inspiratie in songteksten, striphelden, bekende en onbekende heldinnen, maar ook dichterbij in familiekring. Luchtige series worden afgewisseld met zwaardere thema’s. Bij het creëren van de fotowerken lieten veel deelnemers zich leiden door hun eigen achtergrond en gevoelens. Dit resulteert in authentieke series met veel zeggingskracht. De fotografen nemen de kijker mee in hun beleving aan de hand van humor, ernst of romantiek, zoals de meisjes die zijn gefotografeerd in de – veel te grote – trouwjurk van hun moeder.

De kracht van de vrouw Expositie

Deze afwisselende expositie is van 19 mei 2017 tot en met 23 augustus te bezoeken in De Verdieping. Het werk op de expositie zal bezoekers aan het (over)denken zetten en kan ook gezien worden als een inspiratiebron voor fotografen en andere beeldliefhebbers.

Informatie:

Expositieruimte ‘De Verdieping’, Gemeenthuis Meiveld 1, Veldhoven

De expositie is te bezoeken  t/m woensdag 23 augustus 2017.

Openingstijden De Verdieping: maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur en dinsdag tot 19:00 uur.

Expositieruimte ‘De Verdieping’ is een onderdeel van Museum ’t Oude Slot.

Bron: http://www.fotobond-brabantoost.nl/nieuws/expositie-de-kracht-van-de-vrouw/

Foto’s: Ida van Boekel

De kracht van de vrouw Expositie 2

 

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *