Boek Recensie: Piet van den Eynde Digitale fotografie Flitsen

Met verschillende oefeningen hebben we zelf ook ervaren wat de meerwaarde van zo’n flitser is. Maar ik ben nu eenmaal een boekenfreak, dus intussen dook ik ook met mijn neus in een boek over flitsen en wel ‘Digitale fotografie Flitsen’ van Piet van den Eynde.

Mijn recensie over dit boek deel ik graag met jullie. Wil je zelf ook meer weten over flitsen met een reportageflitser en ben je daar nog niet zo bekend mee? Dan is ‘Digitale fotografie Flitsen’ van Piet van den Eynde zeker aan te raden.

In dit boek heeft hij technische en praktische informatie verweven. Van den Eynde begint met algemene informatie over licht en wat het doet voor foto’s, daarna komt flitsen met een externe flitser op de camera aan bod en uiteindelijk belandt hij bij off camera flash, het onderwerp waarvoor hij dit boek eigenlijk geschreven heeft.

De technische uitleg zorgt voor een basis, maar met de praktische tips en voorbeelden wordt alles duidelijker en begrijpelijker.Piet van den Eynde_Digitale fotografie Flitsen_Fotoclub_NL Aan de prachtige foto’s van Van den Eynde is te zien dat hij veel ervaring heeft met flitsen, maar je kunt het ook duidelijk merken aan de manier waarop hij zijn uitgebreide uitleg onder woorden brengt.

De fotograaf gebruikt heldere taal, legt lastige begrippen goed uit en licht ingewikkelde zaken dusdanig toe, of hij vult ze aan met foto’s, zodat ze voor iedereen goed te begrijpen zijn. Het enige nadeel is dat Van den Eynde regelmatig in herhaling valt, waardoor sommige hoofdstukken enigszins langdradig worden. ‘Digitale fotografie Flitsen’ is een enorme bron van zowel informatie als inspiratie.

Het is een leerzaam boek voor fotografen die weinig ervaring hebben met externe flitsers. Wie al verder gevorderd is, zal vooral de praktisch opgezette case-studies en de laatste hoofdstukken waarbij meerdere flitsers en meerdere accessoires gebruikt worden interessant vinden.

Het werk van Van den Eynde, dat hij veelal tijdens zijn reizen gemaakt heeft, maakt je hongerig naar al zijn tips. Met deze foto’s raak je al snel overtuigd van de meerwaarde van een (of meerdere) reportageflitsers en na het lezen van dit boek heb je voldoende informatie om zelf flink aan de slag te kunnen.

Ook is dit boek handig als je twijfelt welke apparatuur je moet aanschaffen om de (voor jou) goede flitsresultaten te kunnen behalen, want daarover weet Van den Eynde ook veel te vertellen. ‘Digitale fotografie Flitsen’ is een zeer compleet naslagwerk voor alles dat met flitsen (op locatie) te maken heeft.

Geschreven door Kristie Raaijmakers.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *