Hoe maak je een eenvoudige collage, bijvoorbeeld een drieluik zonder Photoshop? 
Deze vraag kreeg ik van een cursiste naar aanleiding van een opdracht uit de Starterscursus

In de video laat ik zien hoe je dat doet.

Heb je nu zelf ook een bewerkings vraag?

Zet deze vraag dan in het commentveld onderaan de blog. De leukste vragen worden via een video beantwoord.

Reacties (1)

Your Avatar
Jasper Scheffers 17 april om 11:00

Mooie interessante blog. Ik heb het gelijk even uitgeprobeerd. Dit werkt heel mooi om een 3-luik als digitaal bestand te maken. Maar hoe zit het nu als je een 3-luik aan de muur wilt hangen? Is dit dan nog steeds een handige tool om te gebruiken of zijn er hier makkelijkere tools voor te vinden?

Zelf ben ik bezig met een 4-luik, 4 dezelfde panorama foto's van de verschillende seizoenen. Hiervan wil ik van iedere foto een stuk uitsnijden en in de 4-luik plaatsen. Zodoende wil ik graag in een 4-luik de 4 seizoen naast elkaar hebben hangen aan de muur. Ik heb gemerkt dat dit (vooral vanwege het uitlijnen van de foto) niet makkelijk is in Pixlr (resultaat heb ik als voorbeeld toegevoegd). Is dit alleen mogelijk in Photoshop of is hier ook andere software voor waarmee je dit goed kunt aanpakken? Weet er iemand een goede manier om dit aan te pakken?

Met vriendelijke groet
Jasper Scheffers

Reageer hier op

Anderen bekeken ook

Meer artikelen over fotografie

Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden