Deze Instagram accounts wil je volgen als fotograferende moeder.

Ben jij er ook zo een? Kruipen jouw kinderen sinds je eerste fotografiecursus ook weg als je aan komt zetten met jouw camera? Wees gerust, je bent niet de enige. Dat er hordes moederfotografen zijn als jij ontdekte ik op Instagram. Deze accounts staan garant voor urenlang scrolplezier en nóg meer bewondering en passie voor kinderfotografie en kindportretten! Als je ook wat uitdaging zoekt, kan je proberen uitgelicht te worden. De accounts hebben bijna allemaal een ‘main’ hashtag en soms ook aanvullende hashtags met bijvoorbeeld een maandthema.

Clickin Moms (@clickinmoms)

Clickin Moms (@clickinmoms)

Een verzameling van kinderen op de gevoelige plaat. Kinderen in de mooiste landschappen, kindportretten, kinderen op ontdekking, kinderen met ouders of huisdieren. Soms al groot, soms nog in de buik. Clickin Moms is meer dan een Instagram account. Het is een ‘Photo Forum & membership’. Je kunt doorklikken naar hun website waar achter elke foto een verhaal (blog) schuilgaat. Er zit inmiddels een heel bedrijf achter, met een opleidingsinstituut, magazine en meer. Ik houd het bij scrollen en geïnspireerd raken.

Camera Mama (@camera_mama)

Camera Mama (@camera_mama)

Deze account is ongeveer hetzelfde als Clickin Moms. Naast je vergapen aan de schitterende galerij kun je lid worden en toegang krijgen tot vele tutorials, tips & tricks en exclusieve interviews. Het leuke van Camera Mama vind ik dat er bij elke foto aan de maakster gevraagd wordt hoe deze tot stand is gekomen. Maar als je de instellingen wilt weten, zal je lid moeten worden. Via de link in de bio kom je op de website waar ze ook een tip van de week delen. Gratis. Ik vond er dit schitterende kindportet van deze zusjes, gemaakt door de moeder achter het account @alwaysfourlove. Ze deelde haar tip om drukke kinderen rustig op de foto te krijgen. “Vraag ze om hun ogen te sluiten en aan iets moois te denken.” Die ga ik zeker uitproberen!

Childhood Unplugged (@childhoodunplugged)

Childhood Unplugged (@childhoodunplugged)

Een groep fotografen verzamelt hier de mooiste foto’s van kinderen in een ‘unplugged’ lifestyle. Dat betekent dat ze kinderen stimuleren om terug te gaan ‘the art of play’. Nieuwsgierigheid, verbeeldingskracht en op ontdekkingsreis. De foto’s geven vaak een puur, echt en soms zelfs rauw beeld weer. De schoonheid van het moederschap wordt getoond niet ondanks oneffenheden en imperfecties, maar juist ook dankzij. Borstvoeding mag gezien worden. Ontdekken van dieren en natuur zonder je druk te maken over vuil worden of rommel.

Moms with Cameras (@momswithcameras)

Moms with Cameras (@momswithcameras)

Moeders die moeders inspireren. Van over de hele wereld. Niet meer en niet minder. Ik vond hier de mooie foto van @natamatys die zo mooi gebruik maakte van het licht en een kanten tafelkleedje bij het in beeld brengen van haar kind. Waar ze vandaan komt en of dit een jongetje of een meisje is, werd me niet duidelijk, aangezien ze in een heel ander schrift communiceert. Ze was wel zo lief om deze foto beschikbaar te stellen voor het blog! Neem vooral een kijkje in haar galerij voor nog veel meer mooie foto’s en kindportretten.

The portrait collective (@theportraitcollective)

The portrait collective (@theportraitcollective)

Fan van kindportretten? Achter deze account zit een groep dames van over de hele wereld die met elkaar gemeen hebben dat ze van portretfotografie houden. Logisch dat het gros van de portretten kinderen laten zien, het zijn vast allemaal moeders. Hier zien we veel zwart/wit, indringende blikken, emoties, en veel mooi gebruik van licht en schaduw. Hier krijg je geen genoeg van. Je blijft maar scrollen! Ook hier kan je ge-featured worden door gebruik van de hashtag. Iemand uit een vorig blog is dat onlangs nog gelukt!

Hashtags volgen

Zo. Terwijl je geniet van de verwennerij op Moederdag, met de beentjes omhoog op de bank, heb je in ieder geval wat te doen. Nog een laatste tip: je kunt ook hashtags volgen. Via #themagicofchildhood vond ik de prachtige oer-Hollandse tulpenfoto van Josien Smit (@jodismi) haar dochter Flore. Andere hashtags zijn #childrenofinstagram en #documentyourdays. Je zal er nog veel meer vinden als je gaat kijken wat er allemaal onder de foto’s staat. Of klik eens door naar de galerij van de fotografen die in de post getagd zijn. Ik vind het gaaf dat je hier dan vaak een duidelijke handtekening of eigen stijl terugziet.

Mocht je nu zó geïnspireerd raken dat je zelf aan de slag gaat, deel de resultaten dan vooral met ons! Misschien moeten we wel een eigen hashtag oprichten! #fotoclubmoeders bijvoorbeeld. Is er animo? Laat het weten in de reacties!

Reacties (0)

Anderen bekeken ook

Meer artikelen over fotografie

Hij staat voor je klaar!
Oeps... Niet alle gegevens zijn correct ingevuld!
Foto! Clubmagazine Downloaden