4 tips om perfecte foto’s te maken van koffie

Of je nu foto’s maakt voor een coffeeshop of je foodblog, er zijn een paar creatieve tips die je kunt gebruiken bij het maken van foto’s van koffie. Door deze technieken toe te passen, zul je nog meer pics kunnen creëren van koffiekopjes. Je klant zal hier erg blij van worden, al kun je de kiekjes uiteraard ook gebruiken voor je eigen blog. Op het internet zul je al genoeg foto’s van koffie vinden, maar het is nog leuker om zelf deze pics te maken met behulp van de onderstaande tips.

1. Voeg props toe

Rekwisieten zijn cruciaal bij het maken van foto’s van koffie. Bekijk enkele props die je al hebt en gebruik ze als je belangrijkste helden. Je kunt alles gebruiken, van vintage koffiemolens tot porseleinen kopjes, die je beslist niet moet negeren. Ze lijken misschien saai, maar alsnog passen ze in elk verhaal dat je vertelt met de gemaakte foto’s. Bekers met patronen of uitgebreide ontwerpen kunnen moeilijk te combineren zijn met andere rekwisieten, maar effen wit porselein mengt zich overal goed mee. Eenvoudige props zijn perfect bij het maken van foto’s van koffie, al kun je er ook voor kiezen om juist met iets gedurfder en levendiger te werken.


2. Gebruik donkere kleuren

Gebruik donkere kleuren  Je startpunt hoeft niet een specifieke koffiesoort of een soort rekwisieten te zijn. Het kunnen kleuren zijn die je gaat gebruiken. Veel fotografen zijn sterk geneigd om koffie te fotograferen in de traditie van dark food fotografie. Over het algemeen betekent dat het gebruik van een zwart en bruin kleurenpalet, net zoals tegenlicht en indrukwekkende schaduwen. Gebruik in je foto’s van koffie bijvoorbeeld een donkere achtergrond en verzamel daarna wat props voor de fotoshoot. Het is slim om hierbij rekening te houden met de kleuren zodat je van de foto’s een mooi geheel kunt maken met donkere tinten.


3. Vertel een verhaal

Dit is een fantastische soort koffiefotografie; het vermogen om een ​​gevoel of een stemming door middel van een foto over te brengen. Dus hoe creëer je koffiebeelden die bijvoorbeeld zeggen: “Het is zaterdagochtend, ik heb een enorme mok cappuccino en veel tijd om lui te zijn”? Het gebruik van natuurlijk ochtendlicht en een platliggende compositie is een goed begin. Misschien kun je een deel van een raam op de achtergrond opnemen. Ook kun je naast de koffie nog wat eten toevoegen zodat het lijkt op een ontbijt. Op deze manier kun je dus een stemming overbrengen met je foto’s!


4. Voeg een personage toe

Wil je ideeën creëren voor stillevenfotografie waarin koffie de hoofdrol speelt? Je kunt dit doen door een personage te bedenken voor je verhaal. Het kan van alles zijn, van een sterrenkijker tot een piraat of een horlogemaker. Het zou zelfs iemand kunnen zijn die je een energie abonnement probeert aan te smeren. Iedereen die een kopje koffie kan drinken, kan een hoofdrolspeler zijn in je verhaal. Wat je personage doet, zal van invloed zijn op de foto’s. Op basis van de hoofdrolspeler kun je bijvoorbeeld props kiezen, net als de kleuren.


Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *